На ръба на отчаянието съм..

• 24 049
  • 357
  •   1
Отговори
# 150
Грация, аз бих ти препоръчала да направиш изследванията и прегледите в следния ред: кръвна картина, хормони (щитовидна жлеза), кардиолог, невролог, психиатър. Успех!

Бих добавила и СУЕ (утайката) и CRP.

А на кардиолог вече е ходила, по-добре на добър невролог.

# 151
При мен срещата с невролог беше доста стресова. Поставиха ми проекто-диагноза множествена склероза. Честно казано, като отидох да си взема резултата от ЯМР, ми се схванаха наистина краката и не можех да стана да отида до сестрата.  ooooh! Казвам го просто защото ако те наплашат с диагноза, веднага си откриваш симптомите й... аз всичките си ги бях открила и даже ми се и проявиха. Иначе като разбрах, че съм здрава, всичко ми размина  Crazy

и каква стана тя, вместо с адекватни съвети се оказва че тук има хора които си внушават нещо и в крайна сметка то се случва, ами естествено че ще се случи, каквото повикало - такова се обадило, какво ви става на всички и имам един въпрос към всички знаещи и можещи всичко, ВИЕ РАБОТИТЕ ЛИ НЕЩО ИЛИ.....

# 152
.

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 19:04 от Magdalena1978

# 153
  • Тра-ла-ла
Как точно се оправи с проблема щом не си слушала лекари???
Йога, масажи, рехабилитация, билки. Но не назначени от невролози. Wink

Ако всеки в България си разбираше и вършеше работата - на българите нямаше да им се налага да са специалисти по всичко Wink Ако целта ти е да се подиграваш - давай смело, you can do it Laughing

# 154
Не е много по темата но....ИЗУМЕНА ДА СЪМ Е МЕКО КАЗАНО но и не се учудвам, типично за нас българите да разБираме от всичко и затова сме на дъното, как е възможно с такива сериозни неща да се самолекуваме и щом си толкова компетентнА защо не следваш медицина или може би разбираш и от земеделие, животновъдство, вътрешни болести, кожни болести, автомобилизъм и мн др....
НЯМАМ ДУМИ......но......

Ами ти си се възмущавай. Но пред мен другата алтернатива беше да си се влача с болки в ставите, които болки ми влияеха на ежедневния ритъм на живот.

Можеш да продължиш да се възмущаваш Simple Smile

ОК, имам проблем с дисковата ми херния, като ме удари в петата на левия крак, като казвам че хернията ми е двустранна, моля да ми дадеш съвет как да се излекувам....БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

# 155
Как точно се оправи с проблема щом не си слушала лекари???
Йога, масажи, рехабилитация, билки. Но не назначени от невролози. Wink

Ако всеки в България си разбираше и вършеше работата - на българите нямаше да им се налага да са специалисти по всичко Wink Ако целта ти е да се подиграваш - давай смело, you can do it Laughing

Това с йогата е много добро и да съгласна съм че много от медицинските ни услуги са под всякаква критика но не можем да сложим под общ знаменател абсолютно всички специалисти, затова се иска много обикаляне, разузнаване и разпитване но има и такива които си разбират от работата но друг е въпроса, че нямаме това време и сили да се занимаваме с проучвания за всеки един специалист...

# 156
Какво се чудите на Джулая? Аз също минах по подобен път. И също САМА успях да се диагностицирам и да си реша здравословните проблеми. Но ми отне огромно четене на западна специализирана медицинска литература. Трудно е, но не е невъзможно!

Най-куриозния случай: според много ерудирана ревматоложка аз съм вдигала AST на "психологическа основа"  Shocked
Казвам й: "Наблюдавай ме сега внимателно, така като се напъна, ама психологически се напъвам в момента и ХОП, току-що вдигнах AST на психологическа основа". Изобщо токова глупости съм чувала от лекарите, че свят да ти се завие. И верно бях малко груба с нея, ама започнах да изтрещявам в един момент от потресаващата некомпетентност.

ПП AST тестът изследва концентрацията на антитела към стрептококови инфекции.

Не е много по темата но....ИЗУМЕНА ДА СЪМ Е МЕКО КАЗАНО но и не се учудвам, типично за нас българите да разБираме от всичко и затова сме на дъното, как е възможно с такива сериозни неща да се самолекуваме и щом си толкова компетентнА защо не следваш медицина или може би разбираш и от земеделие, животновъдство, вътрешни болести, кожни болести, автомобилизъм и мн др....
НЯМАМ ДУМИ......но......

Когато ножа опре до кокала и няма лекар, който да ти помогне, почваш да търсиш сам инфо.
Да не ти се случва...

# 157
Аз никога не съм си въобразявала нищо, мен лично лекарката ме уплаши  Peace Написах го да не се стряска жената, ако утре някой лекар каже нещо.

# 158
  • Тра-ла-ла
Това с йогата е много добро и да съгласна съм че много от медицинските ни услуги са под всякаква критика но не можем да сложим под общ знаменател абсолютно всички специалисти, затова се иска много обикаляне, разузнаване и разпитване но има и такива които си разбират от работата но друг е въпроса, че нямаме това време и сили да се занимаваме с проучвания за всеки един специалист...
С това съм съгласна  Peace

# 159
.

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 19:03 от Magdalena1978

# 160
НЯМАМ ДУМИ......но......

Ами ти си се възмущавай. Но пред мен другата алтернатива беше да си се влача с болки в ставите, които болки ми влияеха на ежедневния ритъм на живот.

ОК, имам проблем с дисковата ми херния, като ме удари в петата на левия крак, като казвам че хернията ми е двустранна, моля да ми дадеш съвет как да се излекувам....БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

Аз съм с двустранна дискова херния. Досега в петата не ме е удряла  newsm78
Иначе няма лечение, но има подобряване. Стига човек да не унива и наистина да има желание да се оправи. През ада съм минала, може и пак да мина, ама пак ще стана на крака. Peace
Обаче в моя случай аз си знам проблемите. Не е само дисковата херния. Но знам как да се оправям.
Но заболяването на авторката е неясно и тя самата не знае какво да прави или да чете. Затова трябва да смени ако трябва 10 вида специалисти, но да открие проблема.

# 161
И аз съм с двустранна дискова херния в  кръстно-поясна област.Лечение няма.Правя блокажи на десен крак.При първия блокаж реших ,че съм получила инсулт.Останах подпряна на мивката 40 мин. докато се прибере мъжа ми.
Има гимнастика и лекарства,тва да те излекуват с нещо до живот-забрави.Не можех да мърдам крака дни наред,влачех го с ръка с един панталон обута...мани-мани!

# 162
НЯМАМ ДУМИ......но......

Аз съм с двустранна дискова херния. Досега в петата не ме е удряла  newsm78
Иначе няма лечение, но има подобряване. Стига човек да не унива и наистина да има желание да се оправи. През ада съм минала, може и пак да мина, ама пак ще стана на крака. Peace
Обаче в моя случай аз си знам проблемите. Не е само дисковата херния. Но знам как да се оправям.
Но заболяването на авторката е неясно и тя самата не знае какво да прави или да чете. Затова трябва да смени ако трябва 10 вида специалисти, но да открие проблема.

Така е относно авторката защото с нейните оплаквания няма как да не и кажат поне една ориентировъчна диагноза и затова по скоро си мисля, че тя никъде не е ходила за да потърси помощ а това с бърза помощ е несериозно защото ги знаем какви са само и само да се отърват от пациент, смятам че тя трябва да си намери малко парички и да иде в някоя частна клиника, да я хоспитализират като и напряват всякакви изследвания и ще се разбере какво точно е, да няма да излезе евтино но....здравето и бъдещето са на първо място нали...

# 163
И аз съм с двустранна дискова херния в  кръстно-поясна област.Лечение няма.Правя блокажи на десен крак.При първия блокаж реших ,че съм получила инсулт.Останах подпряна на мивката 40 мин. докато се прибере мъжа ми.
Има гимнастика и лекарства,тва да те излекуват с нещо до живот-забрави.

Благодаря, да знам че няма оправяне, аз също правя упражнения но честно казано от много време не съм правила и точно в този момент имам блокаж на левия крак долу в глезена, затова и предложих на авторката за много добър невролог, аз лично съм безкрайно благодарна на въпросната лекарка, ако не беше тя сега щях да съм инвалид....но за съжаление авторката е много далеч от София...

# 164
Защо му искаш пари? Парите ви не са ли общи?
И аз не бих живяла с такъв. Намирай си работа и си опичай акъла.

Общи условия

Активация на акаунт