На ръба на отчаянието съм..

• 23 936
  • 357
  •   1
Отговори
# 315
  • Ню Йорк
Вижте хора, аз спирам до тук, няма смисъл да продължавам след като повечето мислят че преигравам че си измислям и т.н. Няма как да ви убедя, че аз наистина се чувствам физически зле, ок не ми вярвайте. Всичко хубаво и бъдете здрави.

Ама аз лично ти вярвам, че се чустваш зле, но въпроса е че ти не осъзнаваш причината поради която се чустваш зле.

# 316
Девойче, помисли за бъдещето.
Статистически мъжете живеят по-малко от жените. Ти ако не си оправиш здравето и не се хванеш на работа, дори и по-лека, но стаж да тече, ти няма да може да се пенсионираш. Мъжа ти най-вероятно ще почине преди теб (теоритично само според статистиката), като ти ще останеш един ден сама без родители, съпруг и без пенсия. Ще увиснеш изцяло на врата на детето ти да те гледа и издържа.
Пък помисли малко... вземи си живота в ръце, защото пари от небето трудно падат. Най-лесното е да се откажеш от всичко, но това не решава нищо.

# 317
Девойче, помисли за бъдещето.
Статистически мъжете живеят по-малко от жените. Ти ако не си оправиш здравето и не се хванеш на работа, дори и по-лека, но стаж да тече, ти няма да може да се пенсионираш. Мъжа ти най-вероятно ще почине преди теб (теоритично само според статистиката), като ти ще останеш един ден сама без родители, съпруг и без пенсия. Ще увиснеш изцяло на врата на детето ти да те гледа и издържа.
Пък помисли малко... вземи си живота в ръце, защото пари от небето трудно падат. Най-лесното е да се откажеш от всичко, но това не решава нищо.

То е достатъчно единият от родителите ѝ да се пенсионира и да трябва да разчита само на пенсията си, за да не им стигат парите да издържат още трима души, виснали на врата им. Пък ако и двамата се пенсионират и не работят допълнително, съвсем затегнато ще стане положението. Тя е на 30-33 години, едва ли са в първа младост родителите ѝ.  Доста преди да починат родителите, обикновено се налага децата да им помагат финансово. Още повече, че нейните родители нищо не успяват да спестят за този бъдещ период, тъй като имат сериозен разход в лицето на авторката и семейството ѝ.

# 318
  • Варна
Мисля, че авторката приключи с четенето тук и обидена си излезе. Не й хареса да чуе някои истини.

# 319
И с какво и помагате като я плашите? Тя е достатъчно стресирана, трябва да се успокои, някой да и каже, че всичко ще е наред, за да се погрижи за здравето си, а останалото ще се подреди.

Помисли за това, помисли за онова... Тя все едно не мисли. Момичето каза, че и е страшно неудобно и не иска пари от родителите си, живее в кошмар и се чувства виновна и неспособна, защото е болна, а чувството за вина и непълноценност само влошава проблемите и.

Ако беше със счупен крак пак ли същото щяхте да пишете?

Аз пък съм убедена, че ще се оправи и всичко ще е наред. Само трябва да спре за тревожи и самообвинява и да се погрижи за здравето си. То трябва да е приоритет сега.

# 320
И с какво и помагате като я плашите? Тя е достатъчно стресирана, трябва да се успокои, някой да и каже, че всичко ще е наред, за да се погрижи за здравето си, а останалото ще се подреди.

Аз пък съм убедена, че ще се оправи и всичко ще е наред. Само трябва да спре за тревожи и самообвинява и да се погрижи за здравето си. То трябва да е приоритет сега.
Peace
Е, някои искат да дежури в темата и да дава отчет за всеки час от времето си.
И аз се надявам да й се постави диагноза и да започне лечение.
Щом е пуснала тема, значи не се е оставила по течението, а търси изход.

# 321
Не разбрах как се почна от "не ми дава пари" и се стигна до страшни болести? Авторката защо не спомена страшните симптоми още в началото?

# 322
Не разбрах как се почна от "не ми дава пари" и се стигна до страшни болести? Авторката защо не спомена страшните симптоми още в началото?

Защото я пратиха да бачка, като не и дават пари. Някой спомена освен ако не е със влошено здраве и от там здравето и се  влоши много сериозно.

# 323

Защото я пратиха да бачка, като не и дават пари. Някой спомена освен ако не е със влошено здраве и от там здравето и се  влоши много сериозно.
И според мен стана малко изкуствено. Защото, ако човек има такива сериозни здравословни проблеми, то те ще тормозят най-много съзнанието му и доста по-напред ще ги спомене.

# 324

Я в тоя форум имало чернокоси . Изненадан съм . bouquet

# 325

Помисли за това, помисли за онова... Тя все едно не мисли. Момичето каза, че и е страшно неудобно и не иска пари от родителите си, живее в кошмар и се чувства виновна и неспособна, защото е болна, а чувството за вина и непълноценност само влошава проблемите и.

Hug
Аз продължавам да Ви чета, но едва ли ще продължа да пиша.
Останах с впечатлението, че аз съм най- голямата некадърница и безотговорница в този форум, на всички тук живота е безгрешен и страхотен..

# 326
Защо не почнеш да взимаш наем на мъжа ти? Нали живее в чужд дом Simple Smile

# 327
  • Бургас
Останах с впечатлението, че аз съм най- голямата некадърница и безотговорница в този форум, на всички тук живота е безгрешен и страхотен..
Животът е такъв, какъвто си го направиш. Това, което виждам в теб е пълна апатия и неспособност/нежелание да се сблъскаш с проблемите си и да ги решиш. Няма да коментирам здравословното ти състояние. Достатъчно ми беше да прочета с какво безразличие приемаш постъпките на мъжа си, потресаващото му неуважение към теб и родителите ти и факта, че детето ти хич не расте в нормална семейна среда с майка, изживяваща се на инвалид и баща емоционален насилник.

# 328
  • София
По принцип, във форумите се избиват куп комплекси, съществуващи в реала.
Че, ако тук не се направим на велики, къде? Mr. Green
Отсей надувките и обвиненията, и бясното желание на някои сега и веднага да се разведеш, пък каквото ще да става, и наблегни на лекуването.
Здрава ли си, няма нещо което да ти се опре. Hug

# 329
Скрит текст:

Hug
Достатъчно възрастна си, за да си наясно вече, че безгрешен и страхотен ЦЯЛ живот просто не съществува.Животът е малко като влакче на ужасите-нагоре, надолу, преобръща се, пак се изправя.....Та, животът на всеки е такъв, какъвто си го направи.    Peace
Знам, че доста от постовете те обидиха, но е някак несериозно да очакваш различни отговори от "Заеми се сериозно със здравето си!" -след като пишеш за сериозни здравословни проблеми, и "Защо го търпиш тоя хрантутник?!"-след като описваш мъж, живеещ на гърба на родителите ти и харчещ цялата си заплата само за собствените си нужди и удоволствия, въпреки че има съпруга и дете.
Предполагам, и сама си стигнала до решенията, че 1.трябват  ти добър лекар и лечение, и 2.крути мерки спрямо мъжа ти.
Та, лично на мен, не ми е съвсем ясно с каква цел пусна темата....

Общи условия

Активация на акаунт