Аз получих първата си паническа атака вследствие на претоварване с ангажименти, но ако бях на мястото на авторката и без ангажименти щях да я получа. Съпругът и е пълен кретен.
Авторката не иска да признае, че получава ПА, тя държи да е тежко и неизлечимо болна и да се пенсионира по болест и да не работи. Даже забелязвам, че е сърдита на лекарите, че не и откриват нищо.
Осведоми се малко преди да пишеш. Дори да получава паник атаки, не всичките и симптоми са от това. Ти знаеш ли за паник атаки с толкова дълго продължаващо повръщане, виене на свят и сковаване на раменете и шията с дни, така че да не може да си завърти главата? Ако знаеш за такава, дай линк. Но едва ли ще намериш. Да се пенсионираш по болест и да не работиш, нещо хубаво ли е за теб? Внимавай за какво завиждаш. Нормално е да е разочарована от лекарите. Ако бяха само панически атаки, лечението което са и предписали щеше да и е помогнало до сега. Знам не за 1 и 2 случая, в които поставянето на диагноза отнема много години - от 5-7 дори до 25 години. За моята диагноза - автоимунно заболяване отне 7 години, леля ми с паркинсон отне 25 години (лекарите и казваха, че сковаването е от артрит, а треперенето - от нерви). Личното ми впечатление е, че невролозите са най-зле с диагностицирането в България, въобще не им се занимава да вникнат в проблема, и най-лесно им е всичко да приписват на стрес и нерви.

А тя живееше в ад. Накрая на майка ми и писна и си тръгна. Прибра се с нас при родителите си.