На ръба на отчаянието съм..

• 23 899
  • 357
  •   1
Отговори
# 300

Аз получих първата си паническа атака вследствие на претоварване с ангажименти, но ако бях на мястото на авторката и без ангажименти щях да я получа. Съпругът и е пълен кретен.

Авторката не иска да признае, че получава ПА, тя държи да е тежко и неизлечимо болна и да се пенсионира по болест и да не работи. Даже забелязвам, че е сърдита на лекарите, че не и откриват нищо.

Осведоми се малко преди да пишеш. Дори да получава паник атаки, не всичките и симптоми са от това. Ти знаеш ли за паник атаки с толкова дълго продължаващо повръщане, виене на свят и сковаване на раменете и шията с дни, така че да не може да си завърти главата? Ако знаеш за такава, дай линк. Но едва ли ще намериш. Да се пенсионираш по болест и да не работиш, нещо хубаво ли е за теб? Внимавай за какво завиждаш. Нормално е да е разочарована от лекарите. Ако бяха само панически атаки, лечението което са и предписали щеше да и е помогнало до сега. Знам не за 1 и 2 случая, в които поставянето на диагноза отнема много години - от 5-7 дори до 25 години. За моята диагноза - автоимунно заболяване отне 7 години, леля ми с паркинсон отне 25 години (лекарите и казваха, че сковаването е от артрит, а треперенето - от нерви). Личното ми впечатление е, че невролозите са най-зле с диагностицирането в България, въобще не им се занимава да вникнат в проблема, и най-лесно им е всичко да приписват на стрес и нерви.

Последна редакция: нд, 14 фев 2016, 17:43 от Сирена

# 301
  • град-държава
.

Последна редакция: пн, 15 фев 2016, 15:50 от Vermilion`

# 302
  • Ню Йорк

Аз получих първата си паническа атака вследствие на претоварване с ангажименти, но ако бях на мястото на авторката и без ангажименти щях да я получа. Съпругът и е пълен кретен.

Авторката не иска да признае, че получава ПА, тя държи да е тежко и неизлечимо болна и да се пенсионира по болест и да не работи. Даже забелязвам, че е сърдита на лекарите, че не и откриват нищо.

Осведоми се малко преди да пишеш. Дори да получава паник атаки, не всичките и симптоми са от това. Ти знаеш ли за паник атаки с толкова дълго продължаващо повръщане, виене на свят и сковаване на раменете и шията с дни, така че да не може да си завърти главата? Ако знаеш за такава, дай линк. Но едва ли ще намериш. Да се пенсионираш по болест и да не работиш, нещо хубаво ли е за теб? Внимавай за какво завиждаш. Нормално е да е разочарована от лекарите. Ако бяха само панически атаки, лечението което са и предписали щеше да и е помогнало до сега. Знам не за 1 и 2 случая, в които поставянето на диагноза отнема много години - от 5-7 дори до 25 години. За моята диагноза - автоимунно заболяване отне 7 години, леля ми с паркинсон отне 25 години (лекарите и казваха, че сковаването е от артрит, а треперенето - от нерви). Личното ми впечатление е, че невролозите са най-зле с диагностицирането в България, въобще не им се занимава да вникнат в проблема, и най-лесно им е всичко да приписват на стрес и нерви.

Получавам ПА вече повече от 25г и да минала съм през всеки един симптом, че и през още, но няма да ги споделя, за да не давам "материал" на авторката. Също така мога да те уверя, че с АД и успокоителни няма начин да се оправиш. Оправяш се с комбинацията от лекарства+терапия+много силно желание да се оправиш. При авторката 2 от трите компонента липсват и е нормално, че няма подобрение. Аз се оправих от тази комбинация и въпреки огромното ми желание за борба и пълното осъзнаване и възприемане на проблема ми отне 2 години. От друга страна имам роднина, която е на АД от 15г, но е твърдо убедена, че е физически болна и няма никакво желание за борба и терапия и съответно по-добре не става, даже е по-зле. И тя се сковава и припада и свят и се вие и от леглото не може да стане и не си чуства и краката и ръцете и т.н. Всичко това го пиша, за да си отвори очите авторката и да си реши проблемите, за нейно добро е. В момента живота който живее е някакъв кошмар. Била съм в тоя кошмар и не го пожелавам на никого, но все пак изход има.

# 303

Скрит текст:
Получавам ПА вече повече от 25г и да минала съм през всеки един симптом, че и през още, но няма да ги споделя, за да не давам "материал" на авторката. Също така мога да те уверя, че с АД и успокоителни няма начин да се оправиш. Оправяш се с комбинацията от лекарства+терапия+много силно желание да се оправиш. При авторката 2 от трите компонента липсват и е нормално, че няма подобрение. Аз се оправих от тази комбинация и въпреки огромното ми желание за борба и пълното осъзнаване и възприемане на проблема ми отне 2 години. От друга страна имам роднина, която е на АД от 15г, но е твърдо убедена, че е физически болна и няма никакво желание за борба и терапия и съответно по-добре не става, даже е по-зле. И тя се сковава и припада и свят и се вие и от леглото не може да стане и не си чуства и краката и ръцете и т.н. Всичко това го пиша, за да си отвори очите авторката и да си реши проблемите, за нейно добро е. В момента живота който живее е някакъв кошмар. Била съм в тоя кошмар и не го пожелавам на никого, но все пак изход има.

Затова е важна нагласата, мотивацията и мисленето на един болен. Някои се отчайват и това хич не им помага, даже влошава нещата. А Грация е сломена отчасти и заради мъжа си, но това не е оправдание да не търси изход.
С желание, воля и вяра се постигат чудеса.

Един виц се сетих по тоя повод   Mr. Green
Скрит текст:
Един дебел човек го осъдили на смърт чрез електрически стол, а той не влиза в него... Сложили го на диета - качил десет килограма. Почнали да му дават само хляб и вода - качил още десет. Оставили го само на вода - плюс още 10 килограма. Не издържали:
- Човеко, как така не отслабваш?
- Ами нямам мотивация!
 Joy

# 304
Граци,пиши по-напред в темата на потребителката която ти предложи контакт в ИСУЛ.Стискам ти палци,не мисля ,че си измисляш и въобразяваш,дано открият какво ти е.
Да, да, ние си писахме на лично Hug

# 305
 "При авторката 2 от трите компонента липсват и е нормално, че няма подобрение".
Галактическа принцеса, искам само да ми кажеш къде прочете, че не искам да се оправя, това е най-силното ми желание, моля се често на Бога да се чувствам ЗДРАВА.

# 306
Граци,пиши по-напред в темата на потребителката която ти предложи контакт в ИСУЛ.Стискам ти палци,не мисля ,че си измисляш и въобразяваш,дано открият какво ти е.

Здравейте, ето ме, аз съм с контакта в ИСУЛ и ще го дам ако някой ме потърси. Пак ще кажа защото от мен тръгна с това, че нещата звучат несериозни и аз мисля че тази история не е реална. Всеки лекар най малкото ще направи някакви рентгенови снимки на врат и пр...Може да не съм права но това което авторката каза, че при сегашното ходене на невролог едва ли не нищо не е станало, моите уважения но ако е ходила и е настоявала за снимка няма чак такъв лекар който да се смее и да каже е си измисляме, мисля че изобщо и на лекар не е ходила но това е мое мнение. Спрете да се фокусирате в здравословните и проблеми защото те наистина са преиначени като цялата история с мъжът и защото няма такива родители които да виждат какво става и да не тропнат на масата, аз не мога ди си представя дъщеря ми и зет ми да живеят с мен да вижда, че той ми мъчи момичето и да си мълча, аз ще го изям и изплюя но няма да го позволя.

# 307
  • София
Здравейте, ето ме, аз съм с контакта в ИСУЛ и ще го дам ако някой ме потърси. Пак ще кажа защото от мен тръгна с това, че нещата звучат несериозни и аз мисля че тази история не е реална. Всеки лекар най малкото ще направи някакви рентгенови снимки на врат и пр...Може да не съм права но това което авторката каза, че при сегашното ходене на невролог едва ли не нищо не е станало, моите уважения но ако е ходила и е настоявала за снимка няма чак такъв лекар който да се смее и да каже е си измисляме, мисля че изобщо и на лекар не е ходила но това е мое мнение.
Миналата седмица една комшийка- хипертоничка, на която два пъти сменят лекарствата, защото не успяват да овладеят кръвното, реши да поиска направление от личния лекар, защото ѝ писна да си плаща, за да отиде при нов доктор- препоръчан от медицинско лице.
Отиде при личния, обясни, разказа- той я пратил на кръвна картина и урина, преслушал я и заявил, че той ще ѝ изпише други лекарства. Искала жената направление, казала че има уговорка за другия ден със специалиста- без резултат.
Издал й книжка за здравната каса, изписал й лекарства и ѝ казал така да кара и след месец да дойде пак.
Това е лекар без специалност.
Разбира се, на другия ден жената отиде платено.
Та, доктори всякакви- този, при когото е била авторката, се оказа в черния списък, доколкото си спомням.

# 308
  • Бургас
"При авторката 2 от трите компонента липсват и е нормално, че няма подобрение".
Галактическа принцеса, искам само да ми кажеш къде прочете, че не искам да се оправя, това е най-силното ми желание, моля се често на Бога да се чувствам ЗДРАВА.
То само с желание и молитви не става. Имаш дълбоки емоционални проблеми, както и човек в живота си, който те подлага на психически тормоз ежедневно. Дори и да предположим, че намериш лекар, който да излекува физическите проявления при теб, какво правим с душевното ти състояние. Няма хапчета за щастие, за съжаление.
И каква е реакцията и поведението на родителите ти в цялата ситуация? Смятат ли за нормално това, което се случва с теб е с мъжа ти или мълчат примиренчески?

# 309
Скрит текст:

Здравейте, ето ме, аз съм с контакта в ИСУЛ и ще го дам ако някой ме потърси. Пак ще кажа защото от мен тръгна с това, че нещата звучат несериозни и аз мисля че тази история не е реална. Всеки лекар най малкото ще направи някакви рентгенови снимки на врат и пр...Може да не съм права но това което авторката каза, че при сегашното ходене на невролог едва ли не нищо не е станало, моите уважения но ако е ходила и е настоявала за снимка няма чак такъв лекар който да се смее и да каже е си измисляме, мисля че изобщо и на лекар не е ходила но това е мое мнение. Спрете да се фокусирате в здравословните и проблеми защото те наистина са преиначени като цялата история с мъжът и защото няма такива родители които да виждат какво става и да не тропнат на масата, аз не мога ди си представя дъщеря ми и зет ми да живеят с мен да вижда, че той ми мъчи момичето и да си мълча, аз ще го изям и изплюя но няма да го позволя.

Личния ми лекар вече два пъти ми отказва направление  и рентген. Ще го сменям скоро. Има всякакви идиоти.
Има впрочем и всякакви родители. Баба ми и дядо ми много добре знаеха какво се случва с майка ми, но я убеждаваха да направи всичко възможно да си запази брака, защото какво ще кажели хората  ooooh! А тя живееше в ад. Накрая на майка ми и писна и си тръгна. Прибра се с нас при родителите си.

miss july, много хора тук задаваха този въпрос. Чакаме отговор.

# 310
Напоследък ЛЛ така се скръндзят за направления,ще кажеш ,че от джоба си ги плащат.От работата имам допълнително здр.осигуряване и така се преглеждам.На детето за офталмолог направо с клизма ми даде и то щото видя при нея на таблото,че детето не вижда долните малки редове.Мн. ме изнерви.Очакваше,че детето си измисля или нз. какво.Та не ме учудва,че не е дал невролога направление.
Честно хора,не ми се вярва жената да си измисля ,че и е лошо.Вярно има и кукувици из форума,но специално този случай мисля ,че на жената наистина й е зле.Както и да е,желая на всички здраве Hug

Последна редакция: пн, 15 фев 2016, 13:09 от Рибозом

# 311
Вижте хора, аз спирам до тук, няма смисъл да продължавам след като повечето мислят че преигравам че си измислям и т.н. Няма как да ви убедя, че аз наистина се чувствам физически зле, ок не ми вярвайте. Всичко хубаво и бъдете здрави.

# 312
Вижте хора, аз спирам до тук, няма смисъл да продължавам след като повечето мислят че преигравам че си измислям и т.н. Няма как да ви убедя, че аз наистина се чувствам физически зле, ок не ми вярвайте. Всичко хубаво и бъдете здрави.

За останалите незнам но ЛИЧНО аз искам да попитам следното: Когато си разказа историята с каква идея ни я сподели, какво очакваш от всички тук??

# 313
  • Бургас
Не смятам, че не си зле, а че сама си докарваш тези състояния. А явното избягване на неудобните въпроси допълнително дразни останалите.
Доста неориентирана и слабохарактерна звучиш. Мъжът ти издевателства над теб, ти се потискаш и изпадаш в някакви пристъпи, родителите ти пък никакви ги няма в цялата картинка, пък уж живеете заедно. А за детето, което използвате като буфер в провалените ви семейни отношения, направо не ми се коментира. Само ще кажа - горкото. Това твоето си е жива безотговорност и да ме простиш - и тъпотия.

П.П То е ясно, че цял живот ще го търпиш това леке мъжа ти, ама поне си поеми отговорност за постъпките си и стига се жалва. Това твоето не е живот, а съществуване и за съжаление ти си го правиш така

# 314
Виж сега. Аз ти вярвам, че си болна. Но въпросът е какво правиш по въпроса. Не бива да спираш да търсиш диагноза.
Допуснала си грешка като не си почнала навреме да ходиш по лекари и си неглижирала проблема. Допуснала си грешка да се оставиш на милостта на мъжа си да те гледа. Човек трябва да се стреми да е финансово независим, защото на тоя свят всичко се случва. Като си му паднала в ръчичките, той си е показал истинското лице.
Казаха ти го и пак и аз ще ти кажа. Безхарактерна си и слаба. Ти си го знаеш, но спри да го повтаряш като мантра, а се промени. Лично аз не виждам причина да те обиждам или да ти се подигравам за това. Но има много хора, които обичат да ритат по-слабите от тях. Мъжът ти е такъв и тук във форума има такива. Затова не показвай слабостите си пред никой. Не се оплаквай само от проблемите си, а действай по тях, защото оплакванията не помагат.
Иначе не смятам, че сама си си докарала болестта, но сама си я усложняваш апатията си и нагласите си. Отношението на мъжа ти също е огромна причина за усложняване на болестта ти.
Търси възможност да си увеличиш работата от вкъщи за да си по-независима.Това също ще подейства добре на физическото и емоционалното ти здраве.
А дали ще търпиш мъжа си да ти трови живота си решаваш ти.
Всичко си зависи от теб, желая ти успех и дано се излекуваш и станеш по-силна. Заради теб и детето ти.
П.П - съседите ми над мен са инвалиди по рождение и с куп заболявания. Но до пенсионирането са работили и не са се оправдавали с това, че не могат да ходят. А ти можеш. И щом можеш да чистиш и готвиш, може да работиш и от вкъщи повечко.

Общи условия

Активация на акаунт