Детски невролог за главоболие

• 556
  • 7
  •   1
Отговори
  • Sliven
Здравейте!
Имаме нужда от препоръка за добър детски невролог в Пловдив или София. Да работи със здравна каса по възможност.
Дъщеря ми е на 17 години и от няколко месеца почти ежедневно се оплаква от главоболие и е на обезболяващи. Минахме през очен лекар и сложихме отново очилата (като малка носеше), но главоболието продължава.
Благодаря 🙂

# 1
Защо е необходимо да е детски?
Момичето е голямо и спокойно можете да я заведете на добър невролог, без да е детски.

# 2
.....
Минахме през очен лекар и сложихме отново очилата (като малка носеше), но главоболието продължава.

Ето това ми направи впечатление.

Главоболието понякога е признак на промяна в диоптъра, дори при хора, които редовно носят очилата си. Или напрежение в главата. При вас момичето години наред не е носило очилата. Предполагам по-нисък диоптър е имала, не е искала очилата или не се е харесвала с тях?
Проверихте ли дали няма астигматизъм? Често това се "пропуска" от очния и води до главоболие, дискомфорт и увеличаване на диоптъра.
Главоболие, продължаващо дълго време, идва и когато се минава от контактни лещи на очила.

Споделям и казаното преди мен, че на 17 год. си е вече голям човек, какъв детски невролог?
Вижте и дали няма някакъв перманентен стрес от някого (в училище, булизъм, любовно разочарование, страх от изпити/някой учител...).
Разбира, се при невролог е добре да я заведете колкото може по-скоро, за да се успокоите.

А докато чакате дата, опитайте с повече сън, по-малко светлина в стаите, но при четене достатъчно да е, избягване на някои храни, предизвикващи главоболие, по-малко стрес, приридосъобразна храна и начин на живот. Доколкото е възможно.
Успех!

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 07:01 от Valerie R

# 3
  • Sliven
.....
Минахме през очен лекар и сложихме отново очилата (като малка носеше), но главоболието продължава.

Главоболието понякога е признак на промяна в диоптъра, дори при хора, които редовно носят очилата си. Или напрежение в главата. При вас момичето години наред не е носило очилата. Предполагам по-нисък диоптър е имала, не е искала очилата или не се е харесвала с тях?
Проверихте ли дали няма астигматизъм? Често това се "пропуска" от очния и води до главоболие, дискомфорт и увеличаване на диоптъра.
Главоболие, продължаващо дълго време, идва и когато се минава от контактни лещи на очила.

Споделям и казаното преди мен, че на 17 год. си е вече голям човек, какъв детски невролог?
Вижте и дали няма някакъв перманентен стрес от някого (в училище, булизъм, любовно разочарование, страх от изпити/някой учител...).
Разбира, се при невролог е добре да я заведете колкото може по-скоро, за да се успокоите.

А докато чакате дата, опитайте с повече сън, по-малко светлина в стаите, но при четене достатъчно да е, избягване на някои храни, предизвикващи главоболие, по-малко стрес, приридосъобразна храна и начин на живот. Доколкото е възможно.
Успех!
Тя носеше очила от две годишна. На 7 лекаря реши, че няма вее нужда от тях, бебешкия астигматизъм се бил коригирал. Без диоптър бяха. След 2 - 3 години след оплакване от главоболие отново ги сложихме - същите, пак без диоптър. На 13-14 вече окончателно ги махна по препоръка на лекуващата лекарка. Преди 2 години вече се оплака, че не вижда добре дъската в училище и я болеше често главата и тогава вече констатираха диоптър, но малък и сега е с очила отново.
 Относно това, че може да има стрес или друго - радвам се, че дъщеря ми споделя всичко с мен или с кака си или други близки хора, а и я наблюдавам и няма нищо, което я тревожи.
Лично аз не съм особено притеснена, защото … не си носи редовно очилата, ляга си късно, често е на телефона и цикъла ѝ почти винаги е придружен с главоболие. За мен са достатъчно причини, но пък наистина всеки ден е с главоболие и на беналгин.
А може и да не е детски невролог, просто личния лекар ме съветва за такъв.

# 4
.....

Успех!
Тя носеше очила от две годишна. На 7 лекаря реши, че няма вее нужда от тях, бебешкия астигматизъм се бил коригирал. Без диоптър бяха. След 2 - 3 години след оплакване от главоболие отново ги сложихме - същите, пак без диоптър. На 13-14 вече окончателно ги махна по препоръка на лекуващата лекарка. Преди 2 години вече се оплака, че не вижда добре дъската в училище и я болеше често главата и тогава вече констатираха диоптър, но малък и сега е с очила отново.
 Относно това, че може да има стрес или друго - радвам се, че дъщеря ми споделя всичко с мен или с кака си или други близки хора, а и я наблюдавам и няма нищо, което я тревожи.
Лично аз не съм особено притеснена, защото … не си носи редовно очилата, ляга си късно, често е на телефона и цикъла ѝ почти винаги е придружен с главоболие. За мен са достатъчно причини, но пък наистина всеки ден е с главоболие и на беналгин.
А може и да не е детски невролог, просто личния лекар ме съветва за такъв.

Явно всичко е свързано със зрението.
Знам, че астигматизмът е по рождение и не се лекува. Коригира се с астигматични стъкла, а още по-добре с контактни лещи (сферични). За пръв път чувам за бебешки, който е отминал, но понеже не съм лекар, не мога да коментирам.

Това, което знам със сигурност (защото аз самата съм такъв казус), е че некоригиран астигматизъм или неточно коригиран астигматизъм  води до много дискомфорт, напрежение в главата, често главоболие и излишен стрес за мозъка. Като последица - увеличават непрекъснато диоптъра, уж детето да вижда по-добре, по-ясно, а това не може да се постигне никога, докато не се коригират стъклата. Резултатът е постоянно главоболие и достигане до висок диоптър.
На ваше място бих я завела И на втори очен лекар, а и на трети. Резултатите от измерването трябва да съвпадат (ако е точно направено).

Не е добре да пие всеки ден беналгин.

# 5
За Пловдив - д-р Радослав Мавров, МЦ "Невроцентрум".

# 6
  • Sliven
За Пловдив - д-р Радослав Мавров, МЦ "Невроцентрум".
Благодаря Flowers Hibiscus

Valerie R, след като отстранят всякакви други проблеми при невролог за наша сигурност отново ще трябва явно и очен. Съвсем скоро бяхме и сложиха очилата, началото на пролетта.

# 7

Valerie R, след като отстранят всякакви други проблеми при невролог за наша сигурност отново ще трябва явно и очен. Съвсем скоро бяхме и сложиха очилата, началото на пролетта.
[/quote]

Неврологът е отделно, при него идете възможно най-бързо.
А очилата може и от вчера да са, но да не е точно и коректно измерен диоптъра. Ако е така, е голям проблем. Всеки ден с такива очила е един малък ад. Аз не бих чакала. Но вие си знаете.

Общи условия

Активация на акаунт