Искам да кажа ... (72)

  • 63 573
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia
  • Мнения: 8 821
Гена, Светълчо, тук съм, чета, но няма какво ново да кажа:) Добре сме, всичко е наред Hug

Да са живи и здрави всички рожденици bouquet


А, що съм гола:)  Виждате ли ми аватара?
ЖакО, след тоя въпрос що народ ще надникне тук  с надежда Crazy Whistling
Гола си,да  bowuu  Peace.Съвсем си се стоплила,явно  Wink. Рускинята разкраси ли те за влюбения празник?

# 526
  • Мнения: 1 206
Този фенъл/резене има ли нещо общо с копър, прилича ми. Все го гледам по разни готварски предавания и по магазините тук, а никога не съм знаела как се приготвя.

Аз ви виждам на всички аватарите.

# 527
  • някъде ... тук ...
  • Мнения: 8 707
Див копър го знам аз. Само семената съм му ползвала преди време.

Аз смених мястото на моя аватар. От известно време не виждам доста от аватарите.

# 528
  • постоянно
  • Мнения: 7 153
Този фенъл/резене има ли нещо общо с копър, прилича ми. Все го гледам по разни готварски предавания и по магазините тук, а никога не съм знаела как се приготвя.

Аз ви виждам на всички аватарите.

мирише на копър , много е приятен.
аз го нарязвам на "шайби " и правя салата от краставици, домати , лук , фенъл/резене.
Много бил полезен за стомаха/храносмилането. Може би действа както анасона .
Може и да се "изпече " на барбекю или грил-тиган докато омекне - на вкус  сол и черен пипер.

# 529
  • София
  • Мнения: 10 825
Има силен анасонов вкус. Резенето това. Наскоро го пробвахме вкъщи за пръв път. На мен не ми допада, аз не харесвам анасон, но мъжът ми се влюби в него.

Жаки, и аз те мислех тези дни.  Flutter Даже се присетих, че трябваше да те гримира руската дружка и се ядосвах, че за пореден път съм изпуснала снимки

# 530
  • Мнения: 690
Светалчо, второто е карфиол. С по-различнен външен вид иначе вкуса си му е съвсем карфиолест
А първото - савойско зеле, нали, и аз съм го заглеждала, но не съм го купувала и опитвала

И аз не виждам аватара на евил

Тука пише, че това е декоративно зеле-цвете. Wink
http://gradinar.net/750-Dekorativno-zele-Brassica-fleraceae

# 531
  • Мнения: 15 232
Дааа, гримира ме и то доста добре се получи, бях чудна около 15 минути:)) Като се показахме навън, леко се поразтече положението, голяма задуха беше:) Снимахме с нейния телефон, ама той така замазва, че ни грим се вижда, ни нищо, някак изкуствени стоят снимките. Сигурно има някакви филтри.
Та затова не съм ви показвала. Иначе много весело прекарахме вечерта, нейния страшен романтик, станал рано, китки това- онова. Моят не го тачи Св. Валентин, щото всеки ден ме обичал:) Оправдания:)

Язък, така си ми харесваха картинките! Тя Одри ми ги сложи, аз не мога да си ги оправям. Дано се възстановят.

# 532
  • София
  • Мнения: 10 825

Тука пише, че това е декоративно зеле-цвете. Wink
http://gradinar.net/750-Dekorativno-zele-Brassica-fleraceae
Може да пише каквото си иска, обаче е зеленчук. И действително се казва романеско, както каза Флорче. За мен вкусът му е съвсем карфиолен, но ео че според други е повече като броколи.

# 533
  • В Космоса
  • Мнения: 10 098
Едно лято се запознах с резене. На милото майка му направила таратор, опивам аз, бе, бие ми на мастика. Почвам да се чудя, тая жена да не е поляла без да иска мастичка вътре, да не би по някакъв начин олят и неизмит прибор  да е ползвала... Thinking Та, чудейки се побутнах купичката предпазливо настрани. После споделих на милото притеснението си и той - да вярно имаше анасонов вкус (но той си го излапа без проблем де, де ли си е рекъл две в едно Laughing). Пита майка си, и тя не можа да разкрие загадката... Ааа, така, ли, аз, вика, изобщо не съм усетила. И така живеейки в неведение един ден на вилата отивам да бера копър за таратор и като го помирисах - разбулих мистерията. Гади ми се от анасон на мен.

# 534
  • Мнения: 1 206
Таратор с мастика  Joy Няма и да го опитам значи, и аз не понасям анасон.

Много работа след отпуската, изключих вече. Само като си видя камарата с бумаги на бюрото сутрин и ми иде да се врътна и да си се прибера вкъщи.

# 535
  • До морето
  • Мнения: 7 757
Мерси, че казахте за фенела, че мирише на копър. Ненавиждам копър, значи ненавиждам и фенел.
Жаки, нали щеше да показваш руснака?
Аз само да измрънком, че днес канселирахме резервацията за Пампорово. То с тия 15 градуса егати. Сега ше чакаме и ако се обърне времето и пак натрупа, стягаме катуна и хукваме  Laughing

# 536
  • Sofia
  • Мнения: 8 821
Сливналийки имаме ли да пишат в темата  newsm78? (така ли се казват,живеещите в Сливен,всъщност?)
Предстои ни да прекараме 3 дни в Сливен, даже 4,та да ме ориентира някой как да ги уплътним и къде да се настаним  Praynig. Синко ще е на бридж лагер там, а аз искам да сме наоколо  Whistling.Баща му се опитва да ме раздума,ама аз - Naughty. Хем,че ще са почивни дни, по 3-ти март.

# 537
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
  • Мнения: 10 149
Фенел (резене,  финокио) и аз правя на салата - само фенел с лимон, сол и зехтин. Много ми харесва, има свеж вкус и лек аромат - говоря за главестата бяла част. Зеленото мирише силно, не го обичам, не обичам нито мастика, нито анасонов аромат, обаче финокиото ми харесва.
Палмира, и аз прочетох това, че е декоративно цвете, обаче на пазара в Ситняково си го продават като зеленчук, та затова се заинтересувах.

Жаки, добре се обади, да не се чудим що си млъкнала. Joy

# 538
  • Мнения: 3 871
Миднайт, Диди, стиснати палци.

Жаки, радвам се, че писа.
Янтра, наздраве. И аз съм на бира.

Днес се обновявах. Бях на фризьор. Доста ме подстрига и боядиса. Косата ми беше адски изтощена и побеляла. За сега изглежда добре, защото ми я изправи. Ще видя, като се накъдри, как ще съм.

# 539
  • Варна
  • Мнения: 6 934
Пея си. Simple Smile
Последната таджикска песен и отивам другаде. Но как да подмина и "Нола дорам" Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт