Искам да кажа ... (72)

• 63 752
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Таман петъчно ми е - всичко, което не трябва да е петък, на мен все така се случва. Но понеделник, обикновено е като петъка за други, не знам защо така. Сутринта целият център беше затворен, ама толкова кошмарен трафик, толкова нямаше къде да се паркира, че закъснях с час и половина и хващах тролей  ooooh! По-забавното е, че имам право само на още 3 часа паркиране. Сега чакам да станат готови неща, които оправяхме екстремно и ще видя какво ще я правя тази кола. То тука снайперисти, заграждения  Confused Rolling Eyes

Захир, те са твърди може би в течност няма да се разбият добре, ако починат малко ще станат като леко желирани. Аз затова ги накисвам от вечерта. А четох (след като Лиляна ми каза за двете супени лъжици дневна доза), че понеже абсорбират течности е хубаво след прием на чия да пиеш повече течности, за да не дразни стомаха, иначе за метаболизъм и перисталтика била много хубава. Аз и днес закусвах същото.

А искам да кажа, че не знам как да убедя зълва ми да возят бебето в кошче и колко е важно - возят го на ръце, обяснявах, показвах - тц. Вчера каза, че щяла да го качи в кошчето като идва към нас тези дни - радост, най-накрая... да, да  Tired. На предната седалка си го качвала, кошчето е свободностоящо на  седалката. Знам, че детето си е тяхно, но се вбесявам от такива изпълнения.

# 661
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Онна, обичам чувството за хумор, много цветисто разказваш. Joy
Защо правиш супата с печен карфиол Hug Нарочно го печеш заради различния вкус или просто си имала печен карфиол?
Кремсупите от карфиол и броколи според мен не трябва да се приготвят в големи количества, защото с престояването зелевият вкус се засилва и са по-неприятни на другия ден. Най-добре да се изядат наведнъж.
Карфиол обичам всякакъв. Единствено с месо не съм опитвала.
Холестеролната бомба на Онна много ми допадна и на мен. Наядох се с очите, като мъжа на Ша. Joy
Като заговорихме за храни, кажете ми как да изям една кутия рукола, която си купих. Предишните ми опити с нея бяха незадоволителни, прочетох че по-дребната била по-вкусна и купих възможно най-дребната, обаче пак не ми хареса ...Комбинирах с айсберг - ама трябва да е повече айсбергът, да не усещам руколата, а така сигурно ще ми стигне за две години...
Та давайте идеи, моля. Не ми се хвърля. Joy

Алечка, ще те мисля с добро тези дни, дано помогне. Ако искаш, конкретизирай кога точно да стискаме палци.

Последна редакция: пт, 19 фев 2016, 11:53 от svetal4o27

# 662
  • Бургас
И аз обичам карфиол. Скоро го правих с кайма. Като мусака,но вместо картофи -карфиол.

Започва обратното броене - една седмица,докато стане време да си ходя в къщи Simple Smile

# 663
  • sofia
Светалчо, неравна е борбата с руколата  Joy
Половинката обича всякакви зелении, но и на него му се опъна. Забраних му да купува това растение Laughing На мен ми е много гаден вкусът му.

# 664
  • София
Светалчо, освен на салати не знам как по друг начин да изхрупате руколата  - пробвай с домати, с айсберг, с картофи.... абе с каквото се сетиш. У нас ядем рукола, по-едрата не ми харесва толкова много защото ми нагарча, но младата е екстра.
Карфиолът го пекох специално за супата защото е малко по-различен като вкус... така съм си въобразила аз, де. Не съм много сигурна че е вярно. Thinking

# 665
  • София, Младост
Като сте заговорили за храна, така ми се дояде тази карфиолена супа. Трябва да си направя, но в малката тенджерка, че подозирам как никой няма да ми я уважи. Иначе обичат зеленчукова крем-супа (слагам каквото има в хладилника, всякакъв зеленчук) и крем-супата от червена леща.

Сеталчо, руколата много ми допада със зелена салата и бейби спанак. От Лидъл купувам много вкусна и крехка салата (Джентилна или нещо такова й беше заглавието). Може да си направих сос със синьо сирене за салатата и да поръсиш с прясно изпечени белени слънчогледови семки(пека ги в сух тиган на котлона за няколко минути).

Тонка нещо не пише.... дали си е взела почивка  Thinking

# 666
Aлексче, и от мен имаш стиснати палци.
Рукула добавям в салати и гарнитури. Силен ми идва вкусът и, но като е смесена с други зеленчуци е приятна. Ние обичаме карфиол. Правя крем супа със сметана и малко синьо сирене, паниран, суров, на огретен в стир фрай.
Акаша, метни ми едно таро на майтап, никога на нищо не са ми гледали Simple Smile. Давам и числа 9, 13, 22.

# 667
  • В Космоса
Даун, 4 числа и ясно дефиниран въпрос ми трябва. Peace

# 668
Благодаря ви за идеите. Имам рукола за още поне 10 идеи Joy Joy Joy Joy

И на мен ми липсва Тонка. Освен това съм гузна - дали не я отблъснахме с разговорите за манджи и готвене, тя никак не ги обича. Обикновено се старая да не пиша за храна, ама като съм си чревоугодник, то се изплъзва някак приказката и ойде коньо у ряката. Joy

# 669
  • Пазете Гор
Купи си канарчета и финки и им дай тоя треволяк.

# 670
Даун, 4 числа и ясно дефиниран въпрос ми трябва. Peace
Може ли и на мен? Стана ми много любопитно.

# 671
  • В Космоса
Белла, може, но малко по-късно и на двете ви, че ега точно не мога. Само ми дайте въпроси и числа.

# 672
Акаша, какво означава точно формулиран въпрос? Става ли "Имам ли шанс?"
Тогава числата са 9. 13, 21, 22.

# 673
Акаша, какво означава точно формулиран въпрос?
И аз тва се чудих!

# 674
Купи си канарчета и финки и им дай тоя треволяк.
А бе Куркума! Нищо не разбираш начи. Аз от спестовност гледам да я употребя, да не става зян, а ти ме караш още пари да хвърлям на вятъра. Ами тия финки ако се окажат фини, гурманки некви и требе само с рукола да ги раним, а? Ше трябва да залюбя някой богаташ, че да поддържа и финките, и мен. Joy Joy Па ако се окаже, че и той рупа рукола...мани, мани!

Общи условия

Активация на акаунт