Отговори
# 105
  • София
Защо при толкова ниска Т трябва да тъпче с панадол и нурофен, че и на по-често от нужното? Как и с какво точно се презастрахова?
Ако до ден-два развитие няма бих пуснала една урина...

# 106
  • София
Защо при толкова ниска Т трябва да тъпче с панадол и нурофен, че и на по-често от нужното? Как и с какво точно се презастрахова?
Ако до ден-два развитие няма бих пуснала една урина...

Абсолютно съм съгласна. Каква е тая мания да се дава температуропонижаващо при такива ниски температури? Аз давам над 38.5, че и над 39 за бати (на 3 г.). Ако детето не чувства дискомфорт и не е отпуснато, няма никаква нужда от лекарства. Вит. С - да.
Температурата е естествен отговор на организма, не трябва да се сваля, ако не  е наистина висока. Знам, че е стресиращо и плащещо за мама, но не правите добро на детето като го тъпчете с Панадол.

# 107
  • София
До дете е. Моят син вдига 37.7-41 за 6 минути. Изобщо не чакам да стигне дотам.

# 108
Да редувам ги защото и моето дете много бързо вдига температура докато е 37 за 15мин може да стане 38 и кусур и после няма сваляне за жалост Sad а за урината днес и пуснах чакам сега на обяд да видят резултатите просто се притеснявам че не ми казват от какво може да вдига Т затова попитах ако е от зъби как се разбира

# 109
Здравейте на всички Simple Smile искам да попитам тъй като съвсем скоро ми предстои да стана мама ...и вече мислим за пазаруването ...да попитам за съвет стерилизатори кои марки са добри ,дали тези за микровълнова са хубави или електронен е по добре ...електрическите работи за затопляне на шишета и такива неща и най вече като първо детенце бихме искали да има всичко но ако може да ми разясните какво ще е необходимо да купя за първите месеци и на кои марки и модели сте се спирали вие ...едно огромно благодаря предварително за помощта Simple Smile

# 110
Здравейте на всички Simple Smile искам да попитам тъй като съвсем скоро ми предстои да стана мама ...и вече мислим за пазаруването ...да попитам за съвет стерилизатори кои марки са добри ,дали тези за микровълнова са хубави или електронен е по добре ...електрическите работи за затопляне на шишета и такива неща и най вече като първо детенце бихме искали да има всичко но ако може да ми разясните какво ще е необходимо да купя за първите месеци и на кои марки и модели сте се спирали вие ...едно огромно благодаря предварително за помощта Simple Smile

Имам за микровълнова,но стана целия в котлен камък.Аз препоръчвам
Скрит текст:
JOYELLO Мултифункционален уред 5 в 1 SUPERPAPPA
- има всичко и е за няма и 100 лв...Затопляш храна,пасираш,стерилизираш,размразяваш и готвиш на пара(малко количество може,но все пак).

# 111
  • София

Това за затопляне не ми свърши никаква работа. Много бързо се свиква да определяш температурата на течността върху ръката, за бурканчета също не свикнах да го ползвам, затоплях в купичка с гореща вода.

Стерилизаторът ми беше за микровълнова, ползвала съм го броени пъти, много е голям и не е удобно. Същата работа върши тенджера с вода.

За сметка на това си взех самостерилизиращи се шишета на МАМ (извинявам се за рекламата), залъгалките и лъжичките ги слагах вътре и в микровълновата за 4 минути - чиста работа.

# 112
питам ви защото гледам че има най различни марки чико ,авент ,томи типе и какви ли още ..а като не съм на ясно не знам дали да се хвърлям на скъпотиите и най вече кое ще ми трябва и кое не все пак ми е за първи път  newsm78 newsm78

# 113
Сигурно има тема,в която коментират точно това.Аз да кажа за себе си-в началото направих грешка с количката и креватчето и се  наложи след това да купувам други,та сега сме с по 2.Съвет от мен-не купувай количка с твърди гуми и дървено легло.Количката много друса,а в леглото се въртеше като стрелка на часовник още от раждането и много пъти се удря(а имаше и обиколник),за това взехме сгъваема кошара на 2 нива-с мрежа е и няма как да се удари.

# 114
Аз накупих много неща, но всичко в името да ми спестява време. Например инфрачервен термометър - меря с него температурата на детето и на водата във ваната. Не че с обикновен термометър не мога да премеря темп на детето, а за коритото се свиква, да не ти пари на теб... Но не мисля че ми е излишен уред, отчита за секунди. Друго, което не ползвам често е коша за памперси и уреда за затопляне на шишета. Взех си ароматизирани торбички за памперси и ги хвърлям в общия боклук, а за затоплянето дъщеря ми предпочита да не е топло млякото. Може за пюретата да ми свърши работа.

За кошарата аз предпочитам да е дървена, по стабилна ми е. И щом аз спя на спалня, а не на походно легло и дъщеря ми искам да спи в дървена кошара, не в платена. Паянтови са ми. Но това е лично мнение, има много хора, който ги предпочитат.

Шишета си взех на една известна марка и дъщеря ми си пие от тях, няма проблем. След това купих и доста други неща на марката, от всичко съм доволна. За това след като се развали стерилизаторът, който ми беше дала една приятелка да ползвам, взех на същата марка като шишетата. Определено предпочитам парен стерилизатор. Мия шишетата, сипвам вода във стерилизаторът, пускам и след 5-10 мин са готови. Не чакам на котлона и мога да отворя стерилизаторът по - късно, за да взема нещата, когато ми трябват.

В болницата си взех с мен електрическа помпа за кърма и преди да усетя напрежение започнах да се цедя. Незнам дали от това или естествено си ми дойде кърмата. Но определено имах нужда от помпа. Имах много кърма, детето сучеше по малко и гърдите ми ставаха на камък, ако не се изцедя.

Количка си купих след много дълго избиране. Там трябва да видиш на какво държиш. 3 гуми ли, 4 ли. Отделни кошове, един общ, бюджет и така.

Пожелавам ти леко раждане!

# 115
В началото са необходими малко неща. Съветът ми е да не се нахвърляш на хиляди неща, които после така ще си останат. Уред за затопляне на пюрета чааак към 7-8ми месец. Като захранваш от 6ти с по лъжичка-две, целия буркан не се топли. Аз лично съм давала домашни пюрета и купени на стайна Т.

Помпа за кърма,крем против подсичане, памперси, дрехи, чаршафи, хавлия, термометър (за тяло), пелени за постилане (в количката, на спалня/диван) памучни, непромокаема подложка ако повръща за матрака, крем за зърна, подплънки за кърмачки. Бях взела стерилизатор на заем, имах подарен комплект 2 голими и 2 малки шишета. Кърмих и така си и останаха и шишетата и стерилизатора. Кошара и количка. Това беше.
Иначе можеш да накупиш безброй вещи, пълно е в магазините, но просто се трупат.
Леко раждане Peace

# 116
благодаря много за информацията ,която ми давате аз съм се спряла за шишета и биберончета на марката авен не знам дали е хубава но доста я хвалят ... за този уред за затопляне на мляко и пюрета няма да бързам, тъй като може да имам карма за стерилизатора също няма да бързам ...за легълце  сме се спрели на дървено по стабилно ми изглежда със чекмеджета и повивалник Simple Smile за количката още сме в процес на избиране ... за това пиша тук защото като за първо бебче ми се иска да има всичко ,но пък няма смисъл да се хвърлям на неща ,които може и да не ми трябват ...бебефонче мисля да си взема за самото начало ...помпа за кърма също но ако имам карма естествено Simple Smile А да попитам коя е по малко болезнена ръчна помпа за кърма или електрическа казва ли са ми че много боляло като се цедиш....като марка за електрическите уреди,които ще са ми необходими коя бихте ми препоръчали Simple Smile

# 117
На нас ни изписаха Ринитал, Тобрекс и Инфлуцида да си давам. Не успях малката да е вкарам в кабинета, защото имаше много чакащи болни. Каза да давам и Имунобор, но не го взех. Веднъж от Марсианци се обрина, та ще помисля. Някой давал ли е Ринитал? За пръв път го чувам

# 118
  • София
Котката, ако сте в апартамент и сте си сложили ПВЦ-врати, да знаеш, че сигналът на бебефона не минава през тях

# 119
Котката, ако сте в апартамент и сте си сложили ПВЦ-врати, да знаеш, че сигналът на бебефона не минава през тях
ами в къща сме  с дървени така ,че се надявам  да нямам проблем,защото е голямо удобство тази джаджа

Общи условия

Активация на акаунт