Обръщение свекърва !

• 12 745
  • 103
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Нямах обръщение и й говорех на Вие въпреки дългите години познанство, които предшестваха щастието да й стана снаха. И името й не поднових. Crazy
И какво очакваш- да ти ръкопляскаме ли?
Тя по същия начин ли се държеше- на вие, без обръщение?

# 46
  • София
Абсурд, не говоря за свекърва ми, а за свекър ми.
Може да пробвам със Сър, много е остроумно! Не писах, за да ми давате съвети, а да кажа как се обръщам аз. Като дойде някоя от вас на моето място да си измисля обръщения!
Човекът го уважавам много, той го знае, как пък той не страда от липса на уважение от снаха си,  а вие се вживихте повече от нужното?!
 Will rabbit, ти си мамосвай твоите, които те отглеждат ooooh!
Не си ме разбрала.
Ако щеш го уважавай, но ако искаш да комуникираш с него, е пълна селяния да караш на ъъъъъъъъъ.
Без да се обиждаш, ти си интелигентна жена и го знаеш.
Той на ъъъъъъъъъъъ ли се обръща към теб?

# 47
Как според теб трябва да се обърна? Изтървала съм момента на уточняването, другата му снаха и младите около него също са без обръщение, реално от там съм го видяла.
 Как събра интелигентно и пълна селяния в едно определение, браво!
Нещо си се ядосала и хапеш наред.
 Всъщност и той, ако съм наблизо няма да ми говори директно, ако ме вика отдалеч, тогава по име. Ти защо ги преживяваш толкова?!

# 48
Аз използвам "майко". Трудно ми се пречупи езикът, но мъжът ми пръв мамоса моята и някак не ми вървеше аз да продължа на име. Баба му и тя си правеше намеци за нея си - майко+име  #Crazy Това ми дойде много и си остана с име. Липсата на обръщение ми е  неловка, особено за хора с които често контактувам.

# 49
  • София
Ама никой ли не се обръща с 'мила свекърво', 'свеки' или подобно?  Grinning

Не давай идеи  Joy

# 50
Маргаритки ги наричайте бе, маргаритки!  Laughing

Скрит текст:
Събират се свекървите на конгрес, за да решат с какво по-благозвучно име да се обръщат към тях снахите. Решават да е името на някое по-нежно цвете. Мислят, умуват и накрая го измислят – маргаритка!
Прибира се една свекърва вкъщи, а снахата любопитно я подпитва какво име са избрали. Да, ама свекървата вече я хваща склерозата, забравя името на цветето. Мисли, чуди се и накрая решава да го опише на снаха си:
– Абе, едно такова красиво цвете, с бели листенца, а в средата жълтичко...
– А-а-а, сетих се, лайкучка! – извикала доволно снахата.

# 51
  • София
Как според теб трябва да се обърна? Изтървала съм момента на уточняването, другата му снаха и младите около него също са без обръщение, реално от там съм го видяла.
 Как събра интелигентно и пълна селяния в едно определение, браво!
Нещо си се ядосала и хапеш наред.
 Всъщност и той, ако съм наблизо няма да ми говори директно, ако ме вика отдалеч, тогава по име. Ти защо ги преживяваш толкова?!
Съжалявам, ако съм те засегнала.
Не ми е била това целта и не хапя- просто вчера бях на едно изпращане без завръщане и си дадох сметка за колко нищожни и глупави неща си правим драми и притеснения.
И колко просто е да седнем на масата и да намерим решение как да се обръщаме един към друг.
Както и да е, ти си знаеш най- добре и наистина, не ми е работа да ти се бъркам. Peace

# 52
  • Countryside
Свекърва си наричам по име, майка си имам, едничка златна Heart Eyes
Но свекървата като цяло се вълнува от сина си и от внучето само пред хората и е една, как да кажа малко префърцунена. Никога не е искала да й казвам майко, аз също нямам подобни мераци, та поне по този параграф сме ок.

# 53
Абсурд, и аз съм на това мнение, особено пък след нещо такова като това, на което си била вчера. Просто тук няма проблем. Някой пита какви са обръщенията ни и ние тука си пишем. Надявам се днес си по-добре! Hug

# 54
Преди да се оженим със сина й не съм се обръщала никак и не ми пречеше, защото много рядко се налагаше да комуникираме. След сватбата реших, че е уместно да вкарам някакво обръщение и понеже "майко" не ми идваше отвътре, реших да я попитам дали мога да я наричам по име. Отговора беше: Правилно е да ми викаш "майко"... и обидена от въпроса се обърна и излезе от стаята. След това явно се оплакала и на сина си от моята нетактичност, защото и той ме попита уж между другото дали няма да я наричам вече "майко". Еми... остана си без обръщение

# 55
  • Countryside
Преди да се оженим със сина й не съм се обръщала никак и не ми пречеше, защото много рядко се налагаше да комуникираме. След сватбата реших, че е уместно да вкарам някакво обръщение и понеже "майко" не ми идваше отвътре, реших да я попитам дали мога да я наричам по име. Отговора беше: Правилно е да ми викаш "майко"... и обидена от въпроса се обърна и излезе от стаята. След това явно се оплакала и на сина си от моята нетактичност, защото и той ме попита уж между другото дали няма да я наричам вече "майко". Еми... остана си без обръщение
Да си знаеш за друг път: не питай, прави каквото ти идва отвътре, ако някой има проблем да си каже. Тогава логичния въпрос от твоя страна: толкова време не ти пречеше, какво стана сега     Mr. Green

# 56
  • София
Никак. Мъжът ми казваше майко и татко на моите родители,даваше ми пример, но аз не можах да си обърна езика.

# 57
Simple Smile Сиренце, нямаше време за реакции и ответни въпроси. Тогава много се връзвах и ядосвах, но сега вече каквото и да става... минава от едното през другото и правя каквото съм си наумила.

# 58
  • София, център
Без обръщение!

# 59
  • на брега на морето
Нямах обръщение и й говорех на Вие въпреки дългите години познанство, които предшестваха щастието да й стана снаха. И името й не поднових. Crazy
И какво очакваш- да ти ръкопляскаме ли?
Тя по същия начин ли се държеше- на вие, без обръщение?
Свекървата ми каза няколко думи, които ми бяха като нож в сърцето дълго време. Така си затваряй устата.

Общи условия

Активация на акаунт