Отговори
Благотворителната инициатива „За да те има“ на сайта за безплатни обяви OLX стартира в партньорство с фондация „Искам бебе“. Целта на кампанията е да насърчи българите да помогнат на двойки с репродуктивни проблеми чрез дарение, като 100% от събраната сума ще бъде предоставена на фондация „Искам бебе“ и разпределена за инвитро процедури.

Като онлайн платформа, която свързва хората, OLX насърчава българските потребители да помогнат на двойки с репродуктивни проблеми, като закупят до 8 март от специално създадения сайт mama.olx.bg ръчно изрисувана матрьошка* или 3D картичка. Сами избирате сумата, която да дарите, a посочените цени на символите на кампанията от 5, 10 и 20 лв. са минималната стойност на дарението.

Събраните средства ще бъдат предоставени на фондация “Искам бебе” и разпределени между двойки, които кандидатстват за финансова подкрепа от днес до 8 март на сайта на фондацията iskambebe.bg. Кампанията ще подкрепи с по 5 000 лв. семейства с репродуктивни проблеми, избрани на случаен принцип сред всички, отговарящи на критериите при кандидатстване. Те включват българско гражданство, доказан минимум 2-годишен стерилитет и покриване на поне едно от следните медицински условия: да са изчерпали възможностите за финансиране от центъра за асистирана репродукция (държавния Фонд инвитро), да са включени в донорска програма (за донорска яйцеклетка) и препоръката за лечението да изисква единствено инвитро процедура, дори да не отговарят на изискванията на Фонд инвитро.

„Дълго и внимателно обмисляхме какви да са критериите, по които да отсеем двойките участници в томболата за разпределяне на дарението. Решихме да сме в полза от всички онези, които нямат право на държавна помощ по една или друга причина. И за фондацията, и за OLX е важно да подпомогнем двойките, които изпитват финансови затруднения в желанието си да станат родители“, споделя Радина Велчева, основател и председател на фондация „Искам бебе“.

„Аз винаги открито съм говорила за проблема, дори още докато се борех с него! И мисля, че това е начинът, защото, колкото повече се крием и заравяме глави, толкова повече проблемът нараства! Да имаш репродуктивни проблеми не е нито срамно, нито притеснително! Дори напротив – да се пребориш с това е признак на много сила и вътрешна мощ! То е като да пребориш рак или левкемия... Разбира се, питали са ме защо си признавам, че децата са ми инвитро, и този въпрос сам по себе си показва колко сме недорасли като начин на мислене.“, споделя Нели Хаджийска, лице на кампанията и популярен ТВ водещ.

„Освен че се грижим за увеличаване на семейния бюджет, ние от OLX заставаме и зад социално значими каузи и помагаме да се родят повече българчета. Верни на откритите отношения със своите потребители, направихме процеса по набиране на средства и разпределянето им напълно прозрачен. Брояч на сайта отчита в реално време колко са дарителите, а информация за получилите финансова подкрепа ще бъде оповестена в средата на март отново на сайта на проекта – mama.olx.bg.“, каза Спас Сливков, изпълнителен директор на OLX.  

Събраната от дарителската кампания сума ще бъде обявена до края на март, а на колко бебета сте помогнали да се родят, ще стане ясно след 9 месеца.
•   В момента двойките в България с репродуктивни проблеми са 145 000
•   40 000 български двойки имат нужда от донорска яйцеклетка
•   Средната възраст, на която дамите откриват репродуктивен проблем и започват да търсят решение, е 37 години
•   През последните 10 години фондация „Искам бебе“ е помогнала да се родят над 1 000 бебета.

*Тъй като матрьошките са ръчно рисувани, изработката и доставката им може да отнеме до 20 работни дни. Картичките се изпращат в рамките на 2 работни дни от поръчването им.

Подкрепете популяризирането на кампанията със своя форумен подпис

Сега можете да покажете своята подкрепа, като поставите лентичка "За да те има" в своя подпис във форумите BG-Mamma.

За да добавите лентичката, е необходимо да копирате следния код
Код:
[url=http://ads.bg-mamma.com/www/delivery/ck.php?bannerid=3331__oadest=http://olx.bg/mama/][img]https://static.bg-mamma.com/ftp/pictures/zadateima.jpg[/img][/url]
(маркирате кода, кликвате с десен бутон и избирате Copy) и да го поставите в полето "Подпис" в профила ви – т.е. да влезете в "Профил", после от страницата с профила Ви да изберете линка "Профил" от колонката вляво, да поставите (десен бутон и Paste) в полето "Подпис" кода и да потвърдите направената промяна чрез натискане на бутона "Промени профила".

Последна редакция: чт, 24 мар 2016, 13:19 от Адри́

# 1
Поздравления за добрата идея,
Искам да попитам дали очаквате още матрьошки, защото в сайта пише, че са изчерпани?
Успех на начинанието.

# 2
  • Пловдив
и мен веднага ме грабна идеята и се снабдих с матрьошка. Очаквам с нетърпение да пристигне!!
Ако имаше и ключодържател матрьошка, бих си купила, преди години видях подобно нещо от Русия и мнг ми хареса, беше мъничко и си го носиш винаги с теб на ключа  Mr. Green

# 3
Някой ще отговори ли кога могат да се очакват матрьошки в наличност? Благодаря  bouquet

# 4
  • Пловдив
Те по принцип не са в наличност! Който си е поръчал, изчаква 20 дни за изработката им, явно се правят според поръчаното и е зададено като възможност 1000 малки и 1000 големи. Може би са предвидени материали за толкова. Това е моето обяснение и ако закупят още материали, евентуално биха пуснали още.
Аз не помня кога купих моята, но мисля, че вече минаха 10 дни или повече.

# 5
Ок, благодаря, Жозефин, но мисля е редно да се спомене и тук как се процедира - то като пише "изчерпана наличност" как да поръчам, освен с и-мейл евентуално  newsm78
А и пишеше, че над 2000 човека са купили /не помня точната бройка, но я пише на сайта/, така, че може и да няма капацитет за още матрьошки  newsm78

# 6
  • Пловдив
да, то в 2000+ влизат и картичките, сигурно и те 1000 броя. т.е 3 хил неща може да се закупят. Картичката също ми се вижда интересна, гледах клипче, как може да стои изправена като малка рамчица от 2 матрьошчици, просто са от картон..

# 7
Имам чувството, че от поръчката на моята минаха повече от 20 дни, а все още я няма. Confused

# 8
Прекрасна инициатива OLX! Поздравления! Heart Eyes Виждам, че вече няколко пъти са Ви питали кога ще имате още матрьошки, та и аз се присъединявам към питанията. Искам да купя, а няма налични Sad

# 9
  • София/Стара Загора
Аз също поръчах още в първия ден на кампанията и от двата вида матрьошки и картички и преди два дни получиш писмо, ето част от съдържанието
Скрит текст:
От сърце Ви благодаря за закупуването на матрьошки и участието в каузата За да те има.
Матрьошките все още се изработват (всяка от тях се рисува на ръка) и този процес отнема повече от предвиденото време, за което държа лично да Ви информирам и се извинявам за забавянето.

Молим за още малко търпение, като очакваната дата за доставка е 12 Април.
явно има доста голям интерес и затова забавянето ще е повече от 20 дни

А на сайта няма матрьошки, защото вече са изкупени, имаше картички, а иначе може да се дари само сума

# 10
И аз поръчах още в първите дни и все още чакам, но не е проблем.
Рекламата, която върви по телевизията е страхотна. Поздравления, наистина докосва!

# 11
  • София
Може ли някаъв ъпдейт за кампанията? Кога се очаква някой да си получи и респективно заплати поръчките? Аз чакам повече от 20 дни за едни големи и едни малки... И не че бързам за някъде, но нали това е дарителска кампания...

# 12
  • София/Стара Загора
На мен ми изпратиха този линк да си следя прогреса

Скрит текст:

# 13
Поръчах 3 д картичка, моля ако някой знае идеята на самата картичка/освен дарението/ да сподели. Картичката представлява 2 матрьошки в корема на една,като едната е бебе,другата по-голяма /не е бебе/ , а третата баба ли се оказва...  Thinking Thinking Thinking Thinking
Просто не знам как да го обясня на сина ми,защото и на мен ми се струва странно... На някой може да му се стори смешен моят въпрос,но ако имате идея - споделете... някакво логично обяснение,което да дам на сина ми...  Laughing Laughing Heart Eyes

# 14
  • Добрич
Поръчах 3 д картичка, моля ако някой знае идеята на самата картичка/освен дарението/ да сподели. Картичката представлява 2 матрьошки в корема на една,като едната е бебе,другата по-голяма /не е бебе/ , а третата баба ли се оказва...  Thinking Thinking Thinking Thinking
Просто не знам как да го обясня на сина ми,защото и на мен ми се струва странно... На някой може да му се стори смешен моят въпрос,но ако имате идея - споделете... някакво логично обяснение,което да дам на сина ми...  Laughing Laughing Heart Eyes
Майка,кака и бебе е според мен.

Общи условия

Активация на акаунт