Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

СЕДМИ КЛАС 2021-2022 Тема 7

 • 42 422
 • 793
 •   1
Отговори
 • София, в момента в любимото ми село Железница
 • Мнения: 1 190

График за провеждане на НВО
График за провеждане на изпитите за проверка на способностите
График за дейностите по приемането на учениците
инструктажа за ученика
Учебни програми за профилирана подготовка

Списък на произведенията, които ще се включват в НВО, от 5ти, 6ти и 7ми клас:

Скрит текст:
Пети клас:
 "Хайдути“

Шести клас:
 "Хубава си, моя горо“ (Л. Каравелов)
 „Отечество любезно, как хубаво си ти!“ (Ив. Вазов)
 „Косачи“ (Елин Пелин)
 „Художник“ (В. Ханчев)
 Из „Под игото“ (Ив.Вазов): главата„Представлението”  и  главата „Радини вълнения“
„Братчетата на Гаврош“ (Хр. Смирненски)
 „Серафим“ (Й. Йовков)

Седми клас:
 "Стани, стани, юнак балкански"( Д. Чинтулов)
 "Вятър ечи, балкан стене" ( Д. Чинтулов)
 "На прощаване в 1868 г." (Хр. Ботев)
"Немили-недраги" ( Ив. Вазов) - : І, ІІ, ІІІ, V, X глава, епилог.
"Една българка"( Ив. Вазов)
"Опълченците на Шипка"( Ив. Вазов)
 "Българският език" ( Ив. Вазов)
"До Чикаго и назад" (Ал.Константинов) - (откъсът от „Вие трябва да сте били на Пловдивското изложение и знаете големия павилион?“ до „На г. Айвазияна търговията отиваше твърде зле, според думите му, но той имаше надежда да разпродаде повечко „рядкости“ в последните два месеца, септември и октомври, когато след летния сезон позаможните американци ще посетят изложението.“)
"Бай Ганьо" (Ал.Константинов) -  „Бай Ганьо пътува“
  "Неразделни" ( Пенчо Славейков)
  "Заточеници" ( Пейо Яворов)
 "По жътва"  ( Елин Пелин)
 "По жицата" ( Йордан Йовков)

График
за ваканциите и неучебните дни през 2021/2022


Сайтът на Дидева

Нашата поща
Скрит текст:
Споделяме, качваме, ползваме полезни материали по всички предмети, любезно предоставена ни от набор 2007.
*@abv.bg - парола се предоставя на лични само на потребители, които са писали редовно в поне три последователни теми.

Как се пише теза
Книга на учителя - Клет
Материали за 7 клас
Как се пише отлична теза
Тези върху цитат
Разпознаване на цитат
Материали в помощ на седмокласника
Khan academy
Регалия
Материали по всички предмети


Предишни теми

# 1
 • Мнения: 408
Бързо възстановяване на прекрасната скиорка и от мен! Около мен колеги ходиха до Германия да се оперират, мисля при известен спортен доктор - българин. Единият случай беше точно травма на коляно от ски. Не помня името и други подробности, но този доктор после идваше и в България ако не за операции, то поне за консултации. Това е от преди време и не знам колко е актуално. От спортна травма на мъжа ми пак преди време разбрахме, че операцията в Пирогов не беше най-доброто, което може да се направи - него го оперираха там по спешност и после ги разбрахме тези неща - че "спортните" доктори са много по-напред в тези работи. Цялата философия за възстановяване беше различна. Към днешна дата нещата може да са се променили.

Ние още нямаме никакъв резултат от ПИ по математика в Регалия.

# 2
 • София
 • Мнения: 2 433
Като прочетох какви са последствия има от усукването направо ми презля.Искрено съжелявам детето и родителите.Добре,че децата не осъзнават колко сериозно е всичко и за тях това е просто травма.Подкрепяйте се взаимно да преминете през това изпитание.И след време със златен медал от голямо състезание с усмивка ще гледате на тази ситуация.

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 3 270
Мерси за темата. И ние нямаме официален резултат, но и аз го проверих и учителката й. Брилянтен втори модул със всички точки. И простотия на първи. Всичките грешки аритметични от сорта на 3 плюс 2 е 6. Сега ще учим смятане до 20 и таблицата хахаха

# 4
 • Мнения: 464
Скиорче, прегръщаме ви с набора.Всичко ще бъде наред ,,И това ще мине,,.Благодаря за темата.Нека я напълним с Здраве и Шестици....

# 5
 • София
 • Мнения: 408
Скиорче, пожелавам ви пълно и безпроблемно възстановяване.  Стискам палци всичко по лечението да е успешно и да става от първи път! Прегръдки! Оффф ... голяма гадост! Сили и търпение и за двете ви!

# 6
 • София
 • Мнения: 9 830
Благодаря за темата!
Не знам какво се случва последните дни. Явно детето е изгубило мотивация за учене, умори ли се не знам. Неговите съученици са същите. Имахме спешна родителска среща, защото някакви деца правили глупости, горили си тетрадките и т.н. Моят нищо не знаеше, толкова е разсеян. Не знам какво да му давам, ще си загуби главата. И никога не му стига времето, учители му се карат, че не предава контролните на време. Ужас, изморих се да говоря.

# 7
 • София
 • Мнения: 1 499
Благодаря от все сърце на всички ви! Въпреки, че не се познаваме, усещам вашето приятелство и подкрепа, мили момичета!
При Тони - коляното не сме ходили, бяхме при негов колега от София-мед. Нещата със зашиването на връзки при деца са сложни и рядко се правят тук. Проблемът е, че не се е затворила растежната зона на коляното, което се потвърди и от резонанса (въпреки, че изглеждат големи - тя е 162, а аз 170) и се очаква, че ще порасне още. Винтовете за връзките попадат точно в тази зона и съществува риск да се стопира растежа на крака😩. А на мястото, където ще се вкарват винтовете пък в момента има и спуквания - и в бедрото и в пищяла (тибията). Правят уж вече и връзки на деца, но много от скоро и нямат в БГ голям опит. Вероятността да я окепазят е голяма. Остава вариант да търсим клиника в чужбина с опит с деца-спортисти или да изчакаме с операцията две—три години, докато спре растежът й. Как да взема решение? То гори за ските, 6-кратна национална шампионка е, а сега да й кажа, че приключва…Ще трябва и двете да си работим по психиката. Тя привидно изглежда спокойна, някак се държи, защото още не осъзнава всичко, а аз си изплаках очите цяла нощ…
За доктора с клиниката в Германия (Иван Василев) - утре сме при него, направихме чудеса да ни приеме без предварително записан час…да видим и той какво ще ни посъветва.
Няма да ви занимавам повече с нашите проблеми, всеки си има някакви грижи и не искам да ви натоварвам и с нашите. Просто стискайте палци и се молете това изпитание за момиченцето ми да приключи добре.
След малко отиваме да се видим и със спортен рехабилитатор.
Сега ще се фокусираме върху 7-ми клас и просто ще чакаме.Heart

# 8
 • Мнения: 3 573
Животът продължава, има и още много други хубави неща освен спорта. Дано всичко се възстанови по най-добрия възможен начин. Пиши после какво е казало светилото. Стискам палци.

# 9
 • Мнения: 483
Здравейте! Скиорче стискам палци всичко да мине положително!
Да се отчета.🙂
Във вторник преместих набора в друго училище и докато се притеснявах вчера как е...набора е преживял културен шок!
,,...мамо попитах госпожата за нещо което не разбрах и тя ми обясни! " 😲  Такова нещо в старото училище,  не се е случвало.😁
Днес тест по география.  Учителката го вижда за първи път. 14 въпроса за 15 мин. На третата минута си е предал теста и тя му казала, че няма как да е готов. Проверила веднага и била искрено шокирана и учудена, че няма грешки. А той ми каза, че по лесен тест не е имал до сега.  За сравнение в старото училище без да го изпитва му пишеше четворки. Миналата година имахме
 драма с изчезнал тест онлайн с 6 -ца и му писа 4 без изпит. Детето направо литна. 😂
Много съм щастлива! Сега ще си получава реалните оценки. Иначе успехът му пак не е бил нисък, но...Сега няма е намален изкуствено.

# 10
 • Mars Hotel
 • Мнения: 4 249
Благодаря за темата!
Не знам какво се случва последните дни. Явно детето е изгубило мотивация за учене, умори ли се не знам. Неговите съученици са същите. Имахме спешна родителска среща, защото някакви деца правили глупости, горили си тетрадките и т.н. Моят нищо не знаеше, толкова е разсеян. Не знам какво да му давам, ще си загуби главата. И никога не му стига времето, учители му се карат, че не предава контролните на време. Ужас, изморих се да говоря.
Изморени са децата, няма съмнение. А психологическият натиск тепърва ще се засилва. Да са здрави само.

Скиорче, моля те, дръж ни в течение как се развиват нещата. Не е натоварване с проблеми, споделянето помага.

tatatuni, много хубаво, че детето се чувства добре в новото училище. Дано все така да е!

# 11
 • София
 • Мнения: 2 680
Благодаря за новата тема!
Скиорче, дръж ни в течение, не мисля, че някой се чувства натоварен от подобни проблеми - нашето форумно семейство е голямо и всички деца са ни мили! Мислим си ги. Ако на теб ти се пише, естествено!
Тататуни, чудесни новини, дано е спокойно детето.
Вчера при "нас" имало проверка за униформи. Минала директорката и се карала за цветни коси, дълги нокри, спирали, очни линии. Не знаех, че някой ходи по подобен начин на училище. То, че моето е дечко, че ноктите са изгризани, а косата е просто на опашка, една на ръка. Ама чак боядисани коси и дълги маникюри не очаквах, че носят. От друга страна - има правилник на вътрешния ред, ако там не е описано, че нещо е недопустимо, значи може. Не съм го чела и не ми е сега на дневен ред. За днес е казано, че няма да се допускат подобни нарушители в сградата.

# 12
 • София
 • Мнения: 534
Skiorche, настръхнах, докато чета. Стискам палци да попаднете на правилния доктор и се надявам малкото скиорче да се възстанови бързо. Убедена съм, че тя ще намери сили и воля да мине през това изпитание!

# 13
 • Мнения: 15 118
Благодаря за темата!

Проверили са втората част при нас. Има 21т. Като на първата задача има 10/11, на втората 7.5/13, третата е слабичко. Втората обаче ѝ е напълно вярна, нямах време да гледам какво не е доописала. Като цяло съм доволна, защото има накъде да подобрява. И защото математиката никога не ѝ е била сила.

Геометрията засега я затруднява и ще трябва доста усилия. От първия модул до 12-та задача има 1 грешка, после ги нарежда 4-5 поред. Ще засилваме геометрията и ще се учим да разписва задачите.

# 14
 • Мнения: 7 658
Скиорче, дано намерите най-добрия начин за лечение на травмата. Преди 2-3 години едно момче гимнастик от София скъса коленни връзки. Не му направиха операция точно, защото още растял. На около 12 е бил тогава. Беше само с някаква шина известно време. Една година почти почива без състезания. След това го виждахме по състезания на кон и халки, където можеше да щади крака. Не знам как се разви след това ситуацията при него, защото се преместиха в Англия, но знам, че тренира там.

Ще се наредят нещата и за малкото Скиорче. Сигурна съм. Сега обаче ще се наложи да почива. За съжаление в спорта никой не е застрахован от травми.

Общи условия

Активация на акаунт