Парфюмни размисли и страсти - 196

• 103 518
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
  • София
От близо месец кръжа около Sensuous Estée Lauder....имам суха кожа и обожавам "пиперливи" парфюми ... Този един път при напръскване ми е точно такъв ...другия път ме отнася в медената приказка. Как го усещате...който го е носил повечко време? Би ми било любопитно да разбера  Heart Eyes

Поддържам наличност от този аромат от деня, в който се появи на българския пазар - беше любов от първо помирисване  Laughing.Нося го в по-студените дни, аз не съм със суха кожа и никога не съм го усещала "пиперлив", напротив винаги е бил сладък, белоцветен, сандалов, всичко,което е в пирамидата,но без изразен пипер.
Ммм ...аз съм голям фен на пипер в парфюмите и изобщо като цяло подправъчни, дървесни или тревисти ноти. И точно такъв полъх има Sensuous понякога на кожата ми. Ще го разносвам още, докато не е станало топло. Със сигурност тогава ще идва тежък Simple Smile

# 361
  • София
Скрит текст:
От близо месец кръжа около Sensuous Estée Lauder....имам суха кожа и обожавам "пиперливи" парфюми ... Този един път при напръскване ми е точно такъв ...другия път ме отнася в медената приказка. Как го усещате...който го е носил повечко време? Би ми било любопитно да разбера  Heart Eyes

Поддържам наличност от този аромат от деня, в който се появи на българския пазар - беше любов от първо помирисване  Laughing.Нося го в по-студените дни, аз не съм със суха кожа и никога не съм го усещала "пиперлив", напротив винаги е бил сладък, белоцветен, сандалов, всичко,което е в пирамидата,но без изразен пипер.
Ммм ...аз съм голям фен на пипер в парфюмите и изобщо като цяло подправъчни, дървесни или тревисти ноти. И точно такъв полъх има Sensuous понякога на кожата ми. Ще го разносвам още, докато не е станало топло. Със сигурност тогава ще идва тежък Simple Smile

Токущо го тествах пак, при мен няма изразен пипер.
Имам обаче аромат със силно изразен пипер, който обаче при мен се балансира и по-скоро в цялостната композиция се усеща нотка на карамфил / това е подправка, не знам дали я знаеш/ - Nuit de Tubereuse.

# 362
Menerva, според мен всичко е добронамерено тук. Ако бях усетила недобронамереност, едва ли щях да отговоря каквото и да било.
Сега например, на мен ми стана интересно кой е последния аромат, който ти е направил впечатление и си си го купила. Защото така, споделяйки,  се дават идеи за пробване.
Сега се сещам, че някъде съм виждала това, за което говори keishabuchanan, парфюм да се продава с шал...но нямам спомен кой беше...

# 363
Скрит текст:
От близо месец кръжа около Sensuous Estée Lauder....имам суха кожа и обожавам "пиперливи" парфюми ... Този един път при напръскване ми е точно такъв ...другия път ме отнася в медената приказка. Как го усещате...който го е носил повечко време? Би ми било любопитно да разбера  Heart Eyes

Поддържам наличност от този аромат от деня, в който се появи на българския пазар - беше любов от първо помирисване  Laughing.Нося го в по-студените дни, аз не съм със суха кожа и никога не съм го усещала "пиперлив", напротив винаги е бил сладък, белоцветен, сандалов, всичко,което е в пирамидата,но без изразен пипер.

Токущо го тествах пак, при мен няма изразен пипер.
Имам обаче аромат със силно изразен пипер, който обаче при мен се балансира и по-скоро в цялостната композиция се усеща нотка на карамфил / това е подправка, не знам дали я знаеш/ - Nuit de Tubereuse.

А при мен е най-красив в слънчеви пролетни и есенни дни. Тогава щом ме погали топъл слънчев лъч, го усещам този красив дървесен аромат как ме милва по врата. Не го усещам натрапчив или задушаващ, никак даже. От време на време като повей ме подсеща, в каква красива топла прегръдка съм се сгушила.  Heart Eyes  И макар аз де не си го усещам постоянно, хора на около метър от мен ясно го регистрират. Обожавам го, но малко ме ядосва в зимно и лятно време. Зимата ми бяга много бързо и не мога да му се нарадвам, а лятотот ме блъсва в началото една спиртна нотка и после пак я няма пролетно-есенната му магия.

Относно CV-to,  Laughing  рядко намирам време да се разписвам в темата, но винаги ви чета с такъв интерес, колкото и да съм изтощена след дългия работен ден и изгонването на зверчетата по леглата им. Харесвам почти всичко като си имам любови и смъртни отрови. Харесвам люляк, сандалово дърво, отчасти пачули, обичам тамян, ромове, уискита и ликьори, разни карамфили и карамфилчета и други чубрици и мерудии  Crazy  Непоносими са ми ирис и повечето алдехиди. Трудно понасям диабетно-сладки или компотесто-мелбови аромати, разни свежаци от по-безличните.....Знам, че за всеки има място под слънцето и разбирам тези, които харесват разни Дюпонти и Бланшове и т.н. И сякаш ми е лесно да избирам парфюм за тях (следвам принципа "това лекичкото спортничко ароматченце е точно като за.....", разбира се без лоши чувства).
Не ми се сърдете, ако рядко се разписвам. Тук съм и ако има с какво да се отзова, бройте ме и мен в глутницата.

# 364

Сега се сещам, че някъде съм виждала това, за което говори keishabuchanan, парфюм да се продава с шал...но нямам спомен кой беше...

Имаше един Лалик Fleur de cristal мисля беше, в кръгла кутия с шал ???

# 365
Леле VeTray,  щом харесваш люляци трябва непременно да пробваш някога, когато ти е удобно в бутиците на ЕЛ люляка на Aerin. Най- автентичния и прекрасен, пролетен, люляков аромат. Много е хубав и женствен. Мек, лек, но не е супер нетраен. Hug

# 366
Да вляза отново, в окото на вихъра. Искам този, последна информация имам, че е изчерпан, защото е спрян от производство. Верно ли е, и мога ли да го намеря някъде? Истинския!  http://www.enzo.bg/rochas/rochas-man-toaletna-voda-za-mzhe/

# 367
Леле VeTray,  щом харесваш люляци трябва непременно да пробваш някога, когато ти е удобно в бутиците на ЕЛ люляка на Aerin. Най- автентичния и прекрасен, пролетен, люляков аромат. Много е хубав и женствен. Мек, лек, но не е супер нетраен. Hug

Ааа, пробвах го аз, имам си и отливка от него  Grinning
Издирих доста люлякови аромати и някои от тях влязоха в шкафчето ми, а други не успяха да ме убедят за цената си (En Passant Fr.Malle). French lilac Pacifica ми ухаеше много интензивно 15тина минутки като стар тоалетен люляков сапун с много иланг-иланг и после хоп, се скрива и няма никой- замина много бързо при друг. Харесвам в по-хладни дни Trussardi My Namе, но в топлото малко ме задушава. В пролетно топло време се радвам на старата ми вечна любов Pur desir de lilas Yves Rocher. Негов по-свеж и доста бюджетен брат е Purplelights S.Dali, не мога да се откажа от него. Много нежен и лек ми е Lilac Demeter и не ми е плосък и химичен и толкова нетраен като повечето моноаромати на бранда. В топло лято идва ред на After my own heart Ineke, който в пролетно време не ме впечатли и почти се бях отказала от него, когато в един горещ летен ден ми завъртя главата  Heart Eyes  А да, и White lilac&rhubarb Jo Malone,  супер освежаващ е през лятото, но ми се стори тези дни, че и в това уж пролетно време ще му е добре с мен...следва продължение  Sunglasses

# 368
Ееее жестоко много и все готини люлякови предложения. Благодаря ти! Продължение ....  smile3501newsm10 love001

# 369
Ееее жестоко много и все готини люлякови предложения. Благодаря ти! Продължение ....  smile3501newsm10 love001

Продължението ще е отзив за Джо Малоун-ския в сегашното леко хладно време. Ще взема сега да си го извадя за утре, че в суматохата може и да забравя  Joy  не е от старост  Joy
А ми предстои и да понося новопристигналото ми миньонче MCMC Hunter....като му дойде реда.

# 370

Имаше един Лалик Fleur de cristal мисля беше, в кръгла кутия с шал ???
Знаеш ли, че май си беше самия Rosabotanica и на самия шал си беше изписано точно Rosabotanica и шаловете бяха примерно розов и зелен т.е. два вида....май това беше случая...т'ва съм го мернала за секунда...

# 371
  • Бургас
Да вляза отново, в окото на вихъра. Искам този, последна информация имам, че е изчерпан, защото е спрян от производство. Верно ли е, и мога ли да го намеря някъде? Истинския!  http://www.enzo.bg/rochas/rochas-man-toaletna-voda-za-mzhe/
Не разбирам.... Thinking Какво значи "истинския"? Мислиш, че по сайтовете се продават само копия на този парфюм ли?  Simple Smile Ако е така, на мен лично ми звучи доста преувеличено....май ти беше с мнението, че Пантерата, която продават в Сефора не е истинска, помня, че се вихреше някакъв спор назад в темите...

# 372
  • София
Благодаря за съветите на всички, само да отбележа, че лично аз не съм с особено развито обоняние и вкусови рецептори, така съм създадена и едва ли има как да се пречупя.
Толкова специфичен ли е Ла ви е бел, та го познавате?
Аз съм от почти всеядните в зависимост от момента, едно от малкото неща, които не харесах от раз беше 1881, дървесното ме подразни.
От четене на съставки на парфюми които съм харесала, стигнах до извода, че харесвам гардения. И сега -  по обратния ред проучвам кои имат гардения, за да ги опитам. Simple Smile

# 373
Здравейте, и аз ви чета редовно, много приятна тема и когато мога се включвам.  Peace Някой предложи да споделим последния парфюм, който ни е харесал. Аз днес получих мострички от Ензо и два от парфюмите ми харесаха изключително много. Единия е Cartier Baiser Vole, а другия  Estee Lauder Modern Muse. Мисля че и двата са подходящи за настъпващата пролет. Като тествах този а Картиер бях убедена, че аромата, който усещам е на люляк, но като видях пирамидата се оказа Лилия. Толкова е цветен и нежен, определено това ще бъде следващата ми покупка.  Peace
Ще ми е интересно да прочета и на вас, какво ви е харесало наскоро. Свежи идеи за пролетта  bouquet

# 374
  • Чукарландия
Аз за пролетно или по-скоро лятно си забърсах Eau de Pamplemousse Rose.  Heart Eyes

Отдавна му се канех. Освен розата в него, аз усещам и много зеленина. Свеж, прохладен аромат. Peace

Общи условия

Активация на акаунт