БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 69 161
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
Може ли идея за брюкселско зеле? Никога не съм правила. Имам и броколи, сметана, кашкавал, рикота,... Нещо с тези?
Например задушаваш леко броколите и брюкселското зеле, подправяш със сол и черен пипер и изсипваш в тавичка . Отгоре им заливаш предварително смесените сирена, кашкавал, сметана. Запичаш до готовност. Става много бързо и лесно  Peace

# 331
Може ли идея за брюкселско зеле? Никога не съм правила. Имам и броколи, сметана, кашкавал, рикота,... Нещо с тези?

Бланширай в подсолена вода броколито и зелето, намажи тавичка с масло сложи зелениите и залей със смес от яйца, сирене, сметана, може и прясно мляко. Може и и лъжица брашно, да стане като заливка за мусака, примерно. Печеш 20 тина мин. настърган кашкавал, ситно нарязан копър, чер пипер и добър апетит!

# 332
  • София-Младост
Имам и броколи, сметана, кашкавал, рикота,... Нещо с тези?
Броколи с бешамел и синьо сирене

# 333
  • София

Ето няколко идеи:

С брюкселско зеле

С броколи

# 334
Мерси, момичета!  bouquet бях забравила колко полезна е тази тема! Ще списвам редовно.

# 335
  • Sofia
 И брюкселско зеле правя като Броколи със синьо сирене и бадеми.  Броколите само бланширам, брюкселското зеле сварявам за около 8 мин.  Отцеждам ги и слагам в загрят тиган с малко зехтин и повече масло за 2мин., посолявам. После запичам за кратко колкото да се разтопи сиренето. Като извадя от фурната поръсвам с натрошени и запечени бадеми.

Скрит текст:

Криси, гледай Маскарпонето.  ooooh!

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 28 фев 2016, 19:15 от Morena

# 336
  • München, Deutschland
Бреййй, че даже и намалено било  Rolling Eyes.
Онези дни купих от собствената марка на Кауфланд - 250г бяха 1,25евро, 500г - 2,50 (няма оскъпяване за по-малкото количество).

Италианско маскарпоне обаче, каквото ти си показала, ще е на двойни цени, т.е. колкото в България. Аз лично не намирам разлика във вкуса и/или консистенцията.

Въпросът е има ли в Бг и по-евтин вариант, защото честно казано аз толкова пари специално за маскарпоне не знам дали бих дала. Защото в случая имам избор, де.

# 337

Въпросът е има ли в Бг и по-евтин вариант, защото честно казано аз толкова пари специално за маскарпоне не знам дали бих дала. Защото в случая имам избор, де.
Следващата седмица в Лидъл ще има 250 гр. италианско маскарпоне за 2,50, преди две- три седмици взех пак от там 500 гр. мисля, че беше 5.50 лв. Така, че има. При промоция аз винаги се запасявам. Вземала съм веднъж немско и не ми хареса. Разбивах го само с тел и въпреки това стана на чорба.

# 338

Бланширай в подсолена вода броколито и зелето, намажи тавичка с масло сложи зелениите и залей със смес от яйца, сирене, сметана, може и прясно мляко. Може и и лъжица брашно, да стане като заливка за мусака, примерно. Печеш 20 тина мин. настърган кашкавал, ситно нарязан копър, чер пипер и добър апетит!
Направих го по твоята рецепта, много вкусно  Peace

Скрит текст:

# 339
  • München, Deutschland
Следващата седмица в Лидъл ще има 250 гр. италианско маскарпоне за 2,50, преди две- три седмици взех пак от там 500 гр. мисля, че беше 5.50 лв.
E, това е добра цена, според мен.
Иначе аз маскарпоне никога не разбивам, бъркам с лъжица.

# 340

Направих го по твоята рецепта, много вкусно  Peace

Скрит текст:

Чудесно!
-True Blue- , благодаря! За мен е чест след толкова много рецепти с мерки и теглилки.  Grinning

# 341
  • София
Здравейте, възможно ли е да си затворя киселото зеле в буркани? Как да го направя?

# 342
  • München, Deutschland
Прочети последните 2-3 страници, тъкмо на този въпрос пространно отговаряха...

# 343
Здравейте, възможно ли е да си затворя киселото зеле в буркани? Как да го направя?

В буркани тип "Омния" слагам нарязано зеле и отделени листа за сърми и после се варят 5-10 минути за капачката.

# 344
  • София
Сърдечно благодаря!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт