БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 69 112
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
И с нея търкам, но не става така както искам. Надявах се на някаква хитринка  по скоро.

# 421
  • Варна
Препоръчайте ми рецепта за спагети със сметана ,пилешко и кашкавал. На морето детето си поръча в едно заведение и не мога да намеря рецепта без жълтъци в нея .

лесно е - просто не ги слагай, а ползвай останалите продукти
Аз бих сложила варен жълтък намачкан.

# 422
  • Karlovo
Утре ще направя експеримент ,в едната половина от соса ще сложа варен жълтък ,а другата без .Дано се получи хубаво ястие .

# 423
  • Luxemburg
Поли, пробвай с тези спрейове които са за фурни. Пускаш леко да загреят реотаните колкото да можеш да ги пипнеш с ръка (40С) и след това напръскваш. Можеш след това с мокра кърпа да избършиш, с гъба или под течаща вода, но не е за препоръчване, изисква се много сръчност, за да не отиде вода в краищата където са жиците.
А по моя въпрос дали мога да заменя цяло яйце с жълтъци в кекс, дали някой е пробвал?

# 424
  • София-Младост
Поли, пробвай с тези спрейове които са за фурни. Пускаш леко да загреят реотаните колкото да можеш да ги пипнеш с ръка (40С) и след това напръскваш. Можеш след това с мокра кърпа да избършиш, с гъба или под течаща вода, но не е за препоръчване, изисква се много сръчност, за да не отиде вода в краищата където са жиците.
А по моя въпрос дали мога да заменя цяло яйце с жълтъци в кекс, дали някой е пробвал?
Можеш според мен. Слагаш и 3 цели яйца, няма начин да не ти се надигне.

# 425
Купихме едно парче свински черен дроб. Как да го мариновам/овкуся? Не ми се пържи,ще го печем на скарата.

# 426
  • София
Купихме едно парче свински черен дроб. Как да го мариновам/овкуся? Не ми се пържи,ще го печем на скарата.

Нарязвам дроба на филии. Слагам го в купа и добавям прясно мляко, олио, червен пипер, смлян бахар и подправки за скара. Оставям да престои за няколко часа в хладилника.

# 427

Нарязвам дроба на филии. Слагам го в купа и добавям прясно мляко, олио, червен пипер, смлян бахар и подправки за скара. Оставям да престои за няколко часа в хладилника.

и 1/2 ч.л. сода, както и 1/2 с.л. оцет или лимоново сок - става мозък

# 428
  • Sofia
Трябва ли да се измие преди печене?

# 429
миеш,режиш,кисниш и е готов

# 430
Моля за лесна рецепта за телешко. Имаме замразено домашно, мъжът ми го готви на супа и гювеч,  но на нас с детето не ни хареса. Сега искам аз да се пробвам  Simple Smile

# 431
  • München, Deutschland
Какво точно телешко месо имаш?

# 432
  • Sofia
Моля за лесна рецепта за телешко.
Със спанак.
Сварявам месото почти до готовност. Задушавам лук, морков, малко брашно (за уплътняване на соса), червен пипер, сол, бланширания спанак, наливам от бульона на месото и месото на порции, подправям с джоджен. Варя 15ина минути и готово.  Поднасям с 1-2 лъжици кисело мляко.
Ако супата, която готви мъжът ти е различна от Телешко варено - предлагам и него. Simple Smile

# 433
  • Sofia
джоджен на телешко и спанак newsm78

# 434
  • Sofia
джоджен на телешко и спанак newsm78
Много ни е вкусно.  Crazy И на спаначена супа слагам джоджен.

Общи условия

Активация на акаунт