БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 69 172
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/

tutulina, стана ми интересно за какво ти е вместимостта на чашата.

Morena, просто не знаех колко милилитра точно е тази с която мерех и внучката я счупи. Та сега вече като знам, че е била 200 мл. благодарение на Ванката, ще измеря и ще използвам друга чаша.
Предишната чаша ми беше мярка за  всичко.  Абее, бабешки кахъри.... ooooh!

Laughing Laughing Laughing

# 316
  • Sofia
Ами защо не ползваш чаша каквато имаш...
Важното е всички продукти в рецептата дадени в чаши, да се измерят с една чаша. Това дали е 200мл или 300 е от значение само на крайния продукт - с 200 мл ще е просто по-малък от 300мл.  Simple Smile

# 317
  • Sofia
Morena,
не е съвсем така за някои рецепти, особено когато има неща, които не се мерят с чашата - яйца, масло...
Аз затова харесвам скандинавските рецепти примерно - всичко е в децилитри, яйцата също, и тогава няма как да сбъркаш пропорциите.

Аз да питам нещо: Купих си горелка, зареждала се с някакъв спрей с газ.
Къде да търся такова нещо?
(горелката е за крем брюле, да не помислите, че обърках темата)

# 318
  • Sofia
Morena,
не е съвсем така за някои рецепти, особено когато има неща, които не се мерят с чашата - яйца, масло...
....
Аз затова писах

..
Важното е всички продукти в рецептата дадени в чаши, да се измерят с една чаша. ....
Те обичайно са брашно, захар, олио, та и дори масло съм срещала в чаши, когато е разтопено.  Wink

# 319
Morenа, ползвам едни съдове за печене в обикновента фурна и други с по-малка вместимост в НЛО-то / халогенната ми фурна /.  Ако за печенето в обикновенара фурна няма голямо значение дали всичко ще се измерва с чаша от 200 мл, 250 мл или 300 мл. / там тавата е според количеството/, то за НЛО-то ползвах тази чаша , за вместимостта на която питах. След дълги опити  "проба-грешка" тази чаша се оказа най-подходяща, за да може да се изпече напр. кекс, баница, питка и т.н. При халогенките е важно да се намери най-оптималният вариант - количество продукти, температура, продължителност на печене, долна или горна скара. Абе да си призная доста време и опити ми трябваха да и хвана  "цаката"... Joy Joy Joy

Hug

# 320
  • München, Deutschland

Тари, нали в България живееш? В магазините за левче, пълни се с пропан-бутан. На размер спрейчетата са като голям дезодорант или спрей за печка, обикновено с нещо червено по опаковката, нямам идея защо..

П.С. Оп, ти си написала, че си в София, сори.  Embarassed

# 321
  • София-Младост
Газ за горене предполагам. Или от тези спрейове, дето зареждат запалките.

# 322
  • Sofia
Да, спрей за запалки било.

chrissy, ще погледна в някое левче, щом там си виждала.

# 323
  • Русе

tutulina, стана ми интересно за какво ти е вместимостта на чашата.

Morena, просто не знаех колко милилитра точно е тази с която мерех и внучката я счупи. Та сега вече като знам, че е била 200 мл. благодарение на Ванката, ще измеря и ще използвам друга чаша.
Предишната чаша ми беше мярка за  всичко.  Абее, бабешки кахъри.... ooooh!

Laughing Laughing Laughing

Норче, можеш да възстановиш загубата. bouquet

# 324

Ванка, благодаря ти, приятелю! Винаги отзивчив и с полезни съветиHug

# 325
  • София
Дробчетата са изядени и забравени сигурно вече...  Wink

Така е  Laughing
Понеже ми беше спешно, а нямаше отговори, взех соломоновско решение и не ги оставих сурови, но не ги и сварих. Сложих ги в купа и ги залях с вряла вода и ги оставих така за 10-тина минути. Добре се получи, доволна съм от резултата.

# 326
  • ту тук, ту там
Как да приготвя гъби кладница, които са били леко бланширани (така ми ги дадоха)? 

# 327
  • София-Младост
Как да приготвя гъби кладница, които са били леко бланширани (така ми ги дадоха)? 
В масло или панирани

# 328
  • ту тук, ту там
Те са и ситнонарязани, иначе и аз за панирани се сетих! Може би ще стане нещо като омлет с панировката така, но пък не пречи де!  Laughing

# 329
Може ли идея за брюкселско зеле? Никога не съм правила. Имам и броколи, сметана, кашкавал, рикота,... Нещо с тези?

Общи условия

Активация на акаунт