БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 69 065
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
  • München, Deutschland
Имаше пяна в сметаново жълтъчната смес. Така ли трябва да е!?!

Ябълка,
това е разковничето, затова имаш шупли после. След разбиване, с лъжица се махат тези мехурчета, ако искаш да стане съвсем гладък кремът.
Понякога си играя и махам, друг път - не. Нас специално не ни бърка ако има балончета.

Кикито,
по каква рецепта? На колко печеш? Да не пускаш вентилатор или инфраред при печене?

# 496
  • на Земята
Печката ми беше един стар и доказал се Раховец,последните няколко опита преди да я сменим бяха неуспешни,новата е без вентилатор,обикновена бг.Разучих я,свикнах ѝ и тогава се престраших да пробвам и така вече почти година...
Мисля,че през това време и брашното съм сменила,ама пък ще взема пак да го сменя.И не,фурната не я отварям преди 20-та мин. така знам.

Имам си една-две сполучлива рецепти,които редовно си правих ,е, те изоообщо не се получават.Когато печивото е с мая е перфектно.Току-що извадих един голям и надут тутманик.

# 497
  • München, Deutschland
Много може да са причините....
Кофти бакпулвер, печеш на мн високи градуси, новата печка е развалена...
Без повече детайли, аз лично нищо повече не мога да кажа, само да предполагам.

# 498
  • Sofia
И не,фурната не я отварям преди 20-та мин. така знам.

...Когато печивото е с мая е перфектно.Току-що извадих един голям и надут тутманик.
Това с 20те минути е за маяно тесто.
За сода/бакпулвер няма такова нещо - отваря се едва когато предполагаш, че е готово печивото и ще тестваш с клечката.  Simple Smile

# 499
  • на Земята
Да,така ги проверявам,с клечка.Бакпулвера смених няколко вида и все не се получава.

# 500
  • Пловдив
Не знам дали ми е за тук въпроса,но да попитам какъв грил-тиган използвате?Аз имам един Тефал,обаче след първото печиво (дали е пилешка пържола,кюфте или друго) остава черен нагар и не мога да пека втора порция.Да не говорим и че едвам го чистя,абббееее кофти работа.
Та вие какви ползвате?

# 501
  • София
Аз ползвам Икеайски, с незалепващо покритие е и съм много доволна от него.

# 502
  • под тепетата
Аз на Lava - грил тавичка и съм много доволна. Ползвам индукционен котлон, а тази тава става и за фурна.
  http://shop.lavabg.eu/gril-tigan/58--.html

# 503
  • München, Deutschland
Ползвам такъв с каменно покритие, прави идеално "грил-райе". Мия на ръка, обаче, не става за миялна.
Тежичък е, заради камъка, и трудничко се мие, но съм доволна от сготвеното.

# 504
  • София
Имаше пяна в сметаново жълтъчната смес. Така ли трябва да е!?!

Ябълка,
това е разковничето, затова имаш шупли после. След разбиване, с лъжица се махат тези мехурчета, ако искаш да стане съвсем гладък кремът.
..................
Защо с лъжичка бре, красавице, направо се минава през цедка, прецеждаш и си готова.  Simple Smile

Честит празник,момичета!Бъдете здрави,щастливи и обичани!

След  поредния неуспех,реших вече да се допитам до вас.Правя кексове от много години.Винаги са се получавали перфектни,напукани от горе и т.н.Вече имам около десетина неуспешни,един след друг опити.Не се надигат и това е.Все едно изобщо няма набухвател.ползвам най-различни видове.Реших да направя ...........................
Според мен нещо не е предварително добре разбито.  В тестото , когато се прави кейк трябва добре да са разбити продуктите, за да влиза въздух освен набухвателя, който винаги ползваме Давай рецептата да я изкоментираме  и разкостим.   Simple Smile

Тази сметана която ви показах, че съм закупила от Била днес я разбих с миксер и стана на разкошен  твърд сняг. Става си отвсякъде. Закупих още 5 бр. Да си имам. Нищо и няма когато е в хладилник месеци наред .

Не знам дали ми е за тук въпроса,но да попитам какъв грил-тиган използвате?Аз имам един Тефал,обаче след първото печиво (дали е пилешка пържола,кюфте или друго) остава черен нагар и не мога да пека втора порция.Да не говорим и че едвам го чистя,абббееее кофти работа.
Та вие какви ползвате?

Тиган реброван - ползвам един чугунен . Старшно е тежък, едвам го вдигам за да ми мия след ползване дето се казва , ама ми върши прекрасна работа, ама и цената му беше ... жестока... 100 евро. Има ги вече и тук по магазините.

# 505
  • München, Deutschland
Защо с лъжичка бре, красавице, направо се минава през цедка, прецеждаш и си готова.  Simple Smile
Aми, защото така гледах в Марта Стюърт или Джейми Оливър, бе някое от тези светилата.
Не съм се сетила за цедка, благодаря за идеята.  Hug Дали ще излязат всички мехурчета?  newsm78 Сега трябва да направя крем-брюле да тествам  Laughing.

# 506
  • на Земята
Това е рецептата,която се е получавала винаги и вече е неуспешна.....

Лесен кекс

1 к.ч. олио
2 к.ч. захар(аз слагам по-малко)
2-3 яйца
1 к.л. сода
1 к.ч. кв. мляко
2 1/2 к.ч. брашно
1 пакет канела
Разбиват се яйцата,захарта и последователно се прибавят останалите продукти.

Не мисля,че е рецептата.Правила съм я безброй пъти.Изобщо нищо със бакпулвер или сода няма успех,дори и в машината за хляб-там поне няма грешка,тя бърка,тя пече.А колежките черпят ли, черпят с кекс от машина за хляб.....

Редактирах се...след кафето. Simple Smile

Последна редакция: ср, 09 мар 2016, 10:04 от kikitooo

# 507
Кикито, брашното май си забравила  Wink
Предполагам, че слагаш, нали... иначе то няма какво да се надигне  Crazy

# 508
  • София
Крем с желатин само в хладилник ли стяга или ще ми се получи и ако го оставя навън, просто по-бавно?

Нямам място в хладилника да прибера тортата  Crazy и се чудя дали ще се стане ако го оставя на терасата.

# 509
и извън хладилника стяга, но по-бавно. Ако имаш място във фризер, можеш да сложиш там за 30 мин. и тогава отвън

Общи условия

Активация на акаунт