БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 69 045
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
Никога не съм правила мекици или бухти за закуска.
Споделете рецепта, която мога, да замеся вечер и на сутринтта да приготвя закуската.
Мекиците на Танита - невероятни!
[/quote
Благодаря.

Последна редакция: ср, 09 мар 2016, 17:52 от Мама на...?

# 541
  • Sofia
Забравих да кажа... и за бухти, щом искаш от вечерта да замесиш, трябва да са с маяно тесто. Би могло да е и по-богато -   + яйца, мляко... а плънката по избор.  Simple Smile

# 542
  • София
Аз не мога да си обясня къде бъркам, но Танитините мекици никак не ми се получават добре.  Confused
От ето тези, обаче, съм изключително доволна

# 543
  • Русе
Никога не съм правила мекици или бухти за закуска.
Споделете рецепта, която мога, да замеся вечер и на сутринтта да приготвя закуската.

Моите мекици.

# 544
  • Пловдив
Аз пък правя "мекиците на комшийката"
http://ilrai.blogspot.bg/2008/07/blog-post_04.html
Много лесни и вкусни,даже ги завивам на тиъгълничета вътре със сиренце и така пържа  Peace

# 545
  • ту тук, ту там
Аз имам въпрос относно мекиците - каква е разликата между бухти и мекици според вас? За мен бухтите са с кисело мляко и сода, а мекиците са с мая. Тук виждам много смесени продукти в рецептите и се зачудих.  newsm78

# 546
  • под тепетата
Аз пък харесвам триградските мекици
  http://ilrai.blogspot.bg/2014/01/blog-post_5.html

# 547
  • Пловдив
Аз имам въпрос относно мекиците - каква е разликата между бухти и мекици според вас? За мен бухтите са с кисело мляко и сода, а мекиците са с мая. Тук виждам много смесени продукти в рецептите и се зачудих.  newsm78
Според мен мекиците са от тесто (омесено и оформено-независимо дали е с мая или сода),а бухтите са от гъста каша-като гъсто кексово тесто и ги сипвам с лъжица в олиото.

# 548
при нас пък бухтите са от месено по-гъсто тесто, което се точи, реже и пържи.  Дребни.
Мекиците - с мая.
Навсякъде различно.

# 549
  • Sofia
Подсетихте ме за мекици и утре май ще правя...последния път пробвах с квас и се получиха добре.

# 550
  • под тепетата
kikitooo , едно и също брашно ли ползваш? Ако да, то пробвай с различно. При мен имаше  известен период с такъв проблем и като смених брашното нещата се оправиха.

# 551
  • Sofia
.... Навсякъде различно.
Тъй, тъй... и всеки с вкуса си.  Simple Smile
Аз от дете (в Сф това) мекици познавам като това, което Танита е предложила.
Другите показани на мен са ми плътни и тежки като за мекици - на бухти ми мязат.

Ето и от мен нещо - хем прилича на бухти, а е по-здравословно. И без набухвател или мая.  Grinning  Снимката е линк към рецептата.

# 552
  • Mediterraneo
при нас пък бухтите са от месено по-гъсто тесто, което се точи, реже и пържи.  Дребни.
Мекиците - с мая.
Навсякъде различно.

И аз така си ги знам нещата- мекиците с мая, със сода са бухтите.

# 553
  • Русе
Мекиците - с мая.
Навсякъде различно.

И аз така си ги знам нещата- мекиците с мая, със сода са бухтите.

Мекиците са по плътни, независимо дали са с мая /суха или жива/ или набухвател - сода, бакпулвер, а бухтите са с по тънка обвивка и вътре почти кухи - бухнали , и в повечето случаи тестото е с набухвател - сода . т.н. Simple Smile. Към тестото за бухтите може да се прибавя сирене, нарязани плодове. Това е руски вариант на бухтите - сирники. В най скоро време мисля ди си го правя.Simple Smile

# 554
  • на Земята
bilqna_69
,да с различно брашно,то за почти година съм го сменила поне два пъти.Ще пробвам със София Мел за козунаци.

Общи условия

Активация на акаунт