БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 69 053
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
  • München, Deutschland
Кики,
на колко градуса печеш? Извинявай, ако си споменала.
А въпросът за брашното от по-горе? Слагаш ли?

# 526
Кикито, брашното май си забравила  Wink
Предполагам, че слагаш, нали... иначе то няма какво да се надигне  Crazy

Не го е забравила.Писала го е.

# 527
  • Варна
Мога ли да използвам за нещо почти литър пресечено прясно мляко, в което има 1 чаша захар? Исках да правя крем и сложих млякото да заври със захарта, а то взе че пресече.

# 528
Сега го е добавила Simple Smile
Сиси, 5 пъти четох поста й и до скоро брашно там нямаше Wink
Според мен е нещо от печенето - на колко градуса, с каква опция (реотани, вентилатор), колко време, въобще ли не се надига или после спада?

# 529
Деспина, можеш да приготвиш сладка извара

# 530
  • Русе
Мога ли да използвам за нещо почти литър пресечено прясно мляко, в което има 1 чаша захар? Исках да правя крем и сложих млякото да заври със захарта, а то взе че пресече.

Можете да получите извара и после да си направите крем за тортата с извара.

Можете да видите в тук как се приготвя този крем.

Пропорциите на крема можете да си нагодите спрямо количеството извара.

# 531
  • Русе
Това е рецептата,която се е получавала винаги и вече е неуспешна.....

Лесен кекс

1 к.ч. олио
2 к.ч. захар(аз слагам по-малко)
2-3 яйца
1 к.л. сода
1 к.ч. кв. мляко
2 1/2 к.ч. брашно
1 пакет канела
Разбиват се яйцата,захарта и последователно се прибавят останалите продукти.

Не мисля,че е рецептата.Правила съм я безброй пъти.Изобщо нищо със бакпулвер или сода няма успех,дори и в машината за хляб-там поне няма грешка,тя бърка,тя пече.А колежките черпят ли, черпят с кекс от машина за хляб.....

Редактирах се...след кафето. Simple Smile

Виж НАЧИНА НА ПРИГОТВЯНЕ на този кекс. Като изключим киселото мляко, продуктите са много близки като количество. Винаги ми се получава. Предполагам, че при теб проблемът е в изпичането.

# 532
  • на Земята
Пека на около 170-180 гр..или :включвам ф-ната да загрее,като започне да променя цвета,да се надига,намалявам градусите,пробвах различни варианти..Не,изобщо не се надига,има лееееки наченки да започне ,леко,едва забележимо надигане,но с доза въображение се забелязва.Чудно ми е защото правя кексове от повече от 10 год,знам как да го бъркам,пека и т.н.,дъщеря ми с тях отраснала......е,такова чудо не се е случвало.Бъркам някъде.Нищо по-различно не правя/правя....

Ще пробвам дадената рецепта тези дни.
Благодаря за вниманието ви! bouquet

Моля,споделете как печете кекс?Боже,какво доживях да питам ooooh!

Последна редакция: ср, 09 мар 2016, 15:47 от kikitooo

# 533
  • Sofia

Препоръчвам ти тази рецепта (Джемма)

"лъжливо тесто с мая.

500 гр извара
3 яйца
1 ч.ч олио
1 ч.ч захар
3 бакпулвера
1 ванилия
700гр брашно

Меси се тесто и се използва за различни сладки изделия както тестото с мая. Хареса ми, вкусно е. Аз изпържих малко бухтички и другото го направих на пирог с ягодово сладко."

Може да си редуцираш количеството на другите продукти спрямо изварата, която имаш вече.

# 534
  • София
 kikitooo, как ти е фурната? Да не е изгорял някой реотан?

# 535
  • Русе
Да,кисело мляко/квасено.Няма прясно в рецептата.
От вчера правих мъфини,пак с кисело мляко и сода ,и не мръднаха изобщо.А Мързеливките пак с кисело мляко и сода,се получиха прекрасно.Вече съм в голямо приключение ....

Фурната в изправност ли е? Мързеливките след мъфините ли ги изпече?  newsm78
Спомням си на старата ми фурна имаше някакъв технически проблем и понякога реотаните не се включваха /не загряваха  Simple Smile/. Просто работеха когато те си поискат. Simple Smile

# 536
  • на Земята
Да,да,в изправност е.Първо един дебел тутманик изпекох,после мъфините и след тях мързеливките.Мисля,че технически нещо не  е на ред,т.е. бъркане или печене,не ,рецептата,нито фурната.Всичко си е изпечено,просто все едно няма набухвател,като тухличка.

# 537
  • Sofia
Пека на около 170-180 гр..или :включвам ф-ната да загрее,като започне да променя цвета,да се надига,намалявам градусите,пробвах различни варианти..Не,изобщо не се надига,
......
Моля,споделете как печете кекс?Боже,какво доживях да питам ooooh!
Ако фурната е наред...
Слагам в загрята на 180гр. фурна, на 2/5 нива и не пипам нищо - ни отварям, ни градуси.
Едва когато пробвам с клечка за готовност и вътре се окаже сурово, а отгоре е добре на цвят, намалявам градусите (на 165-170), за да се "готви" отвътре и да не прегаря отвън.

# 538
Никога не съм правила мекици или бухти за закуска.
Споделете рецепта, която мога, да замеся вечер и на сутринтта да приготвя закуската.

# 539
  • Sofia
Никога не съм правила мекици или бухти за закуска.
Споделете рецепта, която мога, да замеся вечер и на сутринтта да приготвя закуската.
Мекиците на Танита - невероятни!

Общи условия

Активация на акаунт