БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 69 011
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia
Каква баница ще приготвите в неделя за Сирни заговезни?
Ако не бяхме на гости на мама, която точи, щях да правя моята си баница със сиренеSimple Smile
То каква друга точно на Сирни заговезни.  Mr. Green

# 571
Ако не бяхме на гости на мама, която точи, щях да правя моята си баница със сиренеSimple Smile
Ясно е, че е със сирене, но рецепти много. Едни се получават винаги, други са малки издънки. За опитните е лесно, но има и начинаещи.

# 572
  • София-Младост
Ясно е, че е със сирене, но рецепти много. Едни се получават винаги, други са малки издънки. За опитните е лесно, но има и начинаещи.
Кликни на линка, където Морена е написала "моята баница със сирене", гарантирам ти че е лесна и вкусна. Simple Smile
Ето ти и още едно предложение за лесна баница:
http://albisrecipebook.blogspot.bg/2016/01/blog-post.html

# 573
  • Варна
Някой може ли да ми предложи вкусна рецепта със свински ребра.Изпратиха ми домашни  свински ребърца,а аз никога не съм готвила и не знам какво да ги правя?

# 574
лепкави свински ребра http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … D0%9B&id=2176
печени с лимон и подправки http://pep-4o.blogspot.bg/2009/08/1300-1500.html
или в плик - http://pep-4o.blogspot.bg/2013/06/blog-post_27.html бързо и лесно

# 575
  • Варна
Много ми хареса рецептата за лепкави свински ребра.Ще пробвам тази рецепта.Благодаря,Пеп-4о:)

# 576
Панакота с каква течна сметана правите? Сладка или от тази за готвене?
Въпрос на лично решение - все едно е.
Аз не купувам сладка, че ми е много сладка. Винаги ползвам готварска и я подслаждам, когато е за сладко нещо.  Simple Smile
Аз също с готварска съм правила, но днес си зачетох в рецепти и ми направи впечатление, че са със сладка сметана. Не всеки път ми харесва, то си зависи и от сметаната де, но се замислих дали не греша аз някъде. Да вметна, че сметаната  на CAMPUS 30% която коментирахме скоро е на промоция в Билла - 1,49.

# 577
  • Варна
Моите бързи въпроси:
*Може ли да се замени Пармеджано с Грано падано. Имат ли голяма разлика във вкуса? Пармеджаното го полвам за салата
*Моят син днес ме помоли да му направя ябълков пай. Такова нещо нито съм правила, нито сме яли. Моля за лесна и вкусна рецепта!

# 578
  • София
stenly,

1. да, може

2. ето моята рецепта за пай
Iabylkov pai
Состав
За тестото:
2 ч.ч. брашно
5-6 с.л. захар
200 гр. масло
3-4 с.л. вода
1 пак. ванилия

За плънката:
4 ябълки - обелени и нарязани на кубчета
1/2 ч.ч. захар
1 -2 с.л. грис
1 пак. ванилия
1 шепа орехи
1 ч.л. канела
1 шепа стафиди
Приготовление
Замесва се тестото и се овива в свежо фолио и се прибира за 30 минути в хладилник.
Ябълките се задушават в съвсем малко водичка като се прибавя и захарта. Отделя се сокът и към ябълките си прибавя грисът и останалите продукти. Тестото се изважда от хладилника и 2/3 от него се разточват и се застила дъното и стените на тавичка. Върху тестото се разпределя плънката. Останалата 1/3 от тестото се разточва и с него се покрива плънката. Правят се няколко разреза за да излиза парата. (Алтернативно се нарязват ленти от тестото, с които се покрива пая отгоре като се разполагат на решетка) Пече се на 180 градуса до зачервяване. Поръсва се с пудра захар след изваждане от фурната.

Последна редакция: пт, 11 мар 2016, 11:33 от Onna-bugeisha

# 579
  • Sofia
*Моят син днес ме помоли да му направя ябълков пай. Такова нещо нито съм правила, нито сме яли. Моля за лесна и вкусна рецепта!
Пайовете са с маслено тесто и плънка. Она е дала рецепта. А можеш и сама да си избереш продукти за плънката.  Би могла да е само с карамелизирани ябълки и канела, малко царевично нишесте...

# 580
  • Mediterraneo
Мога ли да опека днес блатовете за домашна торта с крем, да сглобя тортата утре и да се консумира в неделя?

# 581
stenly,

1. да, може

2. ето моята рецепта за пай

Скрит текст:
abylkov pai
Состав
За тестото:
2 ч.ч. брашно
5-6 с.л. захар
200 гр. масло
3-4 с.л. вода
1 пак. ванилия

За плънката:
4 ябълки - обелени и нарязани на кубчета
1/2 .ч. захар
1 1/2 ч.ч. грис
1 пак. ванилия
1 шепа орехи
1 ч.л. канела
1 шепа стафиди
Приготовление
Замесва се тестото и се овива в свежо фолио и се прибира за 30 минути в хладилник.
Ябълките се задушават в съвсем малко водичка като се прибавя и захарта. Отделя се сокът и към ябълките си прибавя грисът и останалите продукти. Тестото се изважда от хладилника и 2/3 от него се разточват и се застила дъното и стените на тавичка. Върху тестото се разпределя плънката. Останалата 1/3 от тестото се разточва и с него се покрива плънката. Правят се няколко разреза за да излиза парата. (Алтернативно се нарязват ленти от тестото, с които се покрива пая отгоре като се разполагат на решетка) Пече се на 180 градуса до зачервяване. Поръсва се с пудра захар след изваждане от фурната.

I

След като сокът на ябълките отделя грисът от кое набъбва? Няма ли да остане хрупкав? Точно такъв не съм правила, звучи интересно.

# 582
  • София-Младост
Мога ли да опека днес блатовете за домашна торта с крем, да сглобя тортата утре и да се консумира в неделя?
Да, може.

# 583
Ако ще сиропираш, е добре да престои, да. Но ако ще е само с крем може и да стане сухичка до неделя. Особено ако са пандишпанови блатовете. Ако са по-завъртяни, вече зависи.

# 584
  • Mediterraneo
По тази рецепта ще я правя- http://www.supichka.com/2013/03/domashna-torta-s-krem-i-orehi.html. Има сиропиране, значи да действам.

Общи условия

Активация на акаунт