БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 69 088
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
  • София

След като сокът на ябълките отделя грисът от кое набъбва? Няма ли да остане хрупкав? Точно такъв не съм правила, звучи интересно.
Не, не става хрупкав.  Peace

# 586
  • Пловдив
И аз с един въпрос  Wink Ще се получи ли крем за торта от ванилов пудинг(на Йоткер) и цедено мляко? Rolling Eyes Нещо като крема на Пепчо за бисквитената торта с маскарпоне,но вместо маскарпоне с цедено мляко. Дали няма да стане много рядък?  Rolling Eyes

# 587

След като сокът на ябълките отделя грисът от кое набъбва? Няма ли да остане хрупкав? Точно такъв не съм правила, звучи интересно.
Не, не става хрупкав.  Peace
Ок, записах си го, ще го пробвам.

# 588
  • София
Меган току що си погледнах поста. Имам голяма грешка! Гриса не е 1 1/2 ч.ч., а 1-2 с.л. Не знам къде съм мислила като съм писала.
С толкова много грис, не ще хрупка ами и аз не знам какво ще стане.
Връщам се да си поправя и първоначалния пост.

# 589
И аз с един въпрос  Wink Ще се получи ли крем за торта от ванилов пудинг(на Йоткер) и цедено мляко? Rolling Eyes Нещо като крема на Пепчо за бисквитената торта с маскарпоне,но вместо маскарпоне с цедено мляко. Дали няма да стане много рядък?  Rolling Eyes
Лично на мен не ми харесва като се разбърка варен крем с нещо друго. Чудно се получава заквасена и бита сметана, ако заквасената успее да не стане на айрян при разбъркването.  Laughing

# 590
  • München, Deutschland
Щом млякото е цедено, според мен ще се получи вкусен крем.  Peace
Бих смесила едното с другото преди нишестеният крем / пудингът да е стегнал напълно, за да се омеша с цеденото мляко и ако случайно има някаква водичка останала в млякото, да се поеме от нишестето.

# 591
  • София-Младост
И ще трябва да се добави захар на цеденото мляко.

# 592
  • München, Deutschland
А, това не се сетих, аз слагам захарта в нишестето / нишестения крем обикновено, а в млечната част от крема не добавям захар. Но това е по нашия вкус, разбира се, че който иска, може да си добавя захар. Simple Smile

# 593
  • Sofia
По тази рецепта ще я правя- http://www.supichka.com/2013/03/domashna-torta-s-krem-i-orehi.html. Има сиропиране, значи да действам.
Понеже правя един плодов сладкиш с 3 яйца, 1ч. захар и 1ч. брашно и става достатъчно сладък, направи ми впечатление блата.  Та аз бих сиропирала само с прясно мляко, вместо със захарен сироп. Simple Smile

.. аз слагам захарта в нишестето / нишестения крем обикновено, а в млечната част от крема не добавям захар.
Това е по-добрият вариант - да се направи нишестения крем по-сладък, не да се добавя захар в кис.мляко, защото го втечнява.

Последна редакция: пт, 11 мар 2016, 11:49 от Morena

# 594
Та аз бих сиропирала само с прясно мляко, вместо със захарен сироп. Simple Smile
И аз така си мисля, но все ме  е страх да не стане като попара и слагам и захар. Захарта си има своята роля и за текстурата на печивата/сладкишите, не само за сладостта.  Peace

# 595
Меган току що си погледнах поста. Имам голяма грешка! Гриса не е 1 1/2 ч.ч., а 1-2 с.л. Не знам къде съм мислила като съм писала.
С толкова много грис, не ще хрупка ами и аз не знам какво ще стане.
Връщам се да си поправя и първоначалния пост.
Мислех да пиша, че чаша и половина е доста и затова ми се струва, че гриса няма да набъбне. Добре, че си го видяла  и аз ще си коригирам рецептата.

# 596
  • München, Deutschland
Това е по-добрият вариант - да се направи нишестения крем по-сладък, не да се добавя захар в кис.мляко, защото го втечнява.

Точно, и аз затова избягвам Wink

# 597
  • Mediterraneo
Та аз бих сиропирала само с прясно мляко, вместо със захарен сироп. Simple Smile
И аз така си мисля, но все ме  е страх да не стане като попара и слагам и захар. Захарта си има своята роля и за текстурата на печивата/сладкишите, не само за сладостта.  Peace

Остави напояването, ама по тази рецепта блатовете станаха ужасяващо малки  Rolling Eyes И тънки. Аз ли нещо не направих като хората, ама не съм доволна. Ще я сглобя следобед и ще я ядем, а за повода в неделя ще мисля друго. Така или иначе за 9 човека няма да ни стигне тази.

# 598

Остави напояването, ама по тази рецепта блатовете станаха ужасяващо малки  Rolling Eyes И тънки. Аз ли нещо не направих като хората, ама не съм доволна. Ще я сглобя следобед и ще я ядем, а за повода в неделя ще мисля друго. Така или иначе за 9 човека няма да ни стигне тази.
Не бързай! Чакай! Аз уж все правя целенасочено малки торти, малки блатчета, обаче като се сглоби, става не за 9, ами за 20 човека, ще видиш.  Peace

# 599
  • Sofia
...Захарта си има своята роля и за текстурата на печивата/сладкишите, не само за сладостта.  Peace
Абсолютно правилно - за теста/печива.  Simple Smile
 Затова и писах, че бих заменила захарния сироп с мляко, а не захарта в блата. Макар че и там би могла спокойно да се намали, ако има нужда според нечий вкус.  Simple Smile
Говоря за рецептата, която Тарталета посочи.

.ама по тази рецепта блатовете станаха ужасяващо малки  Rolling Eyes И тънки. Аз ли нещо не направих като хората..
Сега като казваш... и на мен ми се струва донякъде малко сместа... за по-малка форма вероятно.

Общи условия

Активация на акаунт