БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 69 055
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Благодаря ви за отговорите,момичета  bouquet Ще се възползвам от съветите ви и наистина ще направя крема по-сладък и ще го смеся с млякото  Peace Пък има и сладко в тортата,така че мисля,че ще напасна нещата  Wink

# 601
  • ту тук, ту там
Аз като някое мрънкало, но да си кажа - от Супичка никога нищо не ми се е получило така, както е описано (и както съм очаквала). Вече прескачам рецепта, ако видя, че е оттам.

# 602
  • Русе
Благодаря ви за отговорите,момичета  bouquet Ще се възползвам от съветите ви и наистина ще направя крема по-сладък и ще го смеся с млякото  Peace Пък има и сладко в тортата,така че мисля,че ще напасна нещата  Wink

Здравей!  Виж на този сладкиш, дали няма да ти допадне крема.

Ако смесваш крем нишесте с цедено кисело мляко, виж то да е много добре изцедено и да е с висока масленост. Най добре е със заквасена сметана да смесиш крема.
Захарта задължително в крема, не при киселото мляко,че ще се разводни. Смесване, напълно изстинали, дори цеденото мляко може да е студено, от хладилника. Успех!

# 603
  • Mediterraneo
Аз като някое мрънкало, но да си кажа - от Супичка никога нищо не ми се е получило така, както е описано (и както съм очаквала). Вече прескачам рецепта, ако видя, че е оттам.

Аз пък съм фен на рецептите там, това е първото нещо, което не ми се получава според очакванията.

# 604
  • München, Deutschland
Смесване, напълно изстинали

Интересно, аз не чакам да изстине напълно. Чакам да поизстине, да, но не да стане напълно студено, да стегне и да хване коричка. Не ти ли става на буци после, ако нишестето е напълно изстинало, т.е. стегнало?

Аз един път опитах нещо оттам и не стана както очаквах и както беше на картинката. Реагирах навреме и добавих каквото беше нужно, но оттам само идеи какво мога да сготвя, количества - никога.  Naughty

П.С. Сега видях, че и ти с точно тези думи си описала твоя опит с този блог, явно ставаме 2.

# 605

Интересно, аз не чакам да изстине напълно. Чакам да поизстине, да, но не да стане напълно студено, да стегне и да хване коричка. Не ти ли става на буци после, ако нишестето е напълно изстинало, т.е. стегнало?

Когато е готов варения крем /с нишесте, или с брашно/, за да не хваща коричка се намазва с бучка масло по цялата повърхност и оставя така да изстива. Не става на бучки, нито хваща тази, грубата коричка. Ако я изтървеш - просто обираш и махаш (аз си я хапвам Simple Smile Или пък поставяш парче свежо фолио - не върху съда с крема, а да залепне за самия крем. Иначе, ако ти е топъл крема и смесиш с млечни кремове, може да се разводни положението.

# 606
Довечера ще намине приятел на мъжа си, обаче е вегетарианец. Какво бихте ми предложили да му направя, съвсем непретенциозно виждане ще е ... Thinking

# 607
Довечера ще намине приятел на мъжа си, обаче е вегетарианец. Какво бихте ми предложили да му направя, съвсем непретенциозно виждане ще е ... Thinking
Филии с лютеница.  Laughing Или за да е по-представително някакви брускети(препечени парчета хляб) с домати, маслини, сирене(ако яде млечни). Там идеите са просто необятни. Искаш ли идеи за веган баници?

# 608
Не знам дали яде млечни и не ми е удобно да го питаме специално. Спагети с гъби, маслини и доматен сос ми дойде сега ... Peace

# 609
  • München, Deutschland

Когато е готов варения крем /с нишесте, или с брашно/, за да не хваща коричка се намазва с бучка масло по цялата повърхност и оставя така да изстива. Не става на бучки, нито хваща тази, грубата коричка. Ако я изтървеш - просто обираш и махаш (аз си я хапвам Simple Smile Или пък поставяш парче свежо фолио - не върху съда с крема, а да залепне за самия крем. Иначе, ако ти е топъл крема и смесиш с млечни кремове, може да се разводни положението.

bouquet

Аз фолиото го слагах отгоре на съда и си казвах, че упражнението е напълно безсмислено Mr. Green.
Иначе коричката ми напомня на детската градина, когато през ден това беше следобедната закуска, до ден днешен не мога да я ям.

Филаделфия,
първото, което ми хрумна като написа, са пълнени тиквички и печени картофи (може и с кашкавал, може и само с подправки).

# 610
Филаделфия.   -пъленни гъби със сирена; печени кореноплодни зеленчуци в плик; гриловани зеленчуци - стават и за салата и за основно също; печени сирена в хартия/фолио, картофен терин, http://pep-4o.blogspot.bg/2014/04/blog-post_19.html  ако не е веган, дори можеш да му добавиш сирене и масло.  ако имаш форма за мъфини, или купички за крем карамел - омлети със сирене и зеленчуци http://pep-4o.blogspot.bg/2015/05/blog-post_13.html (не гледай колбаса вътре  Wink някаква паста със спанак, сирене и сос....... огретени разни - може само картофи, може със зеленчуци

# 611
  • Русе

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/12/blog-post.html

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/08/blog-post_3.html

# 612
  • София-Младост
И салата...няма начин да не яде...със печени семки поръсена...идеално:)

# 613
Меган току що си погледнах поста. Имам голяма грешка! Гриса не е 1 1/2 ч.ч., а 1-2 с.л. Не знам къде съм мислила като съм писала.
С толкова много грис, не ще хрупка ами и аз не знам какво ще стане.
Връщам се да си поправя и първоначалния пост.
Добре, че прочетох този пост.
Една плънка вече е в кофата, сега започвам втора. Дано да се справя,за първипът ще правя пай.

# 614
  • София
Каква е разликата между "сметана" и "сливки"? - на руски са.

Скрит текст:
Според мъжът ми второто било по-скоро нещо като каймак, обаче аз не му вярвам  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт