Пролет цветна наближава, августинче смело проговаря!

• 77 398
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Петрова, честито и лека и безпроблемна бременност и от мен! С две деца е прекрасно!  bouquet

# 106
Мами, под афект съм. Как може такова нещо, недоумявам. Казвам по 1000 пъти на ден, че дадено нещо не трябва да се пипа, клатя глава като знак за "не", размахвам с пръст, но нищо. При първа възможност отива и пипа. Дори съм го забелязала, понякога, дори когато съм в стаята при него, кажа ли му "не" отново може да не ме послуша, при все че стоя до него и му го казвам. Къде бъркам?...Нормално ли е?

# 107
  • София
Нормално е, пробват ни докъде ни е границата. И Миа го прави, че  даже ми се подхилква. Ако съвсем съм изтрещяла започвам да се карам, гледам в повечето случаи да се правя че не й обръщам внимание и тя след малко оставя забраненото. Вече се катери като катерица. Все виках не тук, не там, вече се отказах, ефект няма. Кога ли ще си счупи главата....
Търпение и здрави нерви...  Hug

# 108
И аз смятам,че ни изпитват границите-Дидо ме гледа с един нагъл поглед и една тъпа усмивка,притипва лекичко към контакта,бавно протяга ръка и ми изключва лаптопа като през това време аз само викам "не!"

Ако пък прави беля,която знае,че не е разрешена и не съм го видяла,идва ,хваща ме за ръка,и пак същото прави бавно и ме гледа със същият поглед...Най-новото е да се качва на масата и да се върти вкръг... #Crazy

Ние днес бяхме на първия си куклен театър-мисля,че много му хареса,първоначално май се стъписа и видях,че долната му устничка започва да трепери и очите да се пълнят със сълзички,но дадох солети и се оправиха нещата,после се катереше  върху сцената,че и актъори и публика ни се смя GrinningНакрая викнаха на сцената бебето,което само се катери и тои се сцепи от всякъде Grinning..Иначе големи танци паднаха,пак ще ходим,а и изтърпя цялото време,като всички в таетъра казаха че сигурно най-много 10-20 минути ще изтрае Simple Smile

# 109
Това чувство някак си ми е познато  Joy
Даже, ако случайно не сме видяли, че се готви да прави пакост, изчаква да я съзрем, размахва пръст за не и веднага атакува целта. Големи дяволи са тези мъници Simple Smile не 1000, а и аз незнам колко пъти се казва не и пак....

# 110
  • София
хайде най-после да се включа по-подробно. Нещо ми се насъбра умора, а и тоя последния вирус и аз го лепнах. Разминахме антибиотика......ама беше на половин косъм просто......истината е, че ако не бях проявила самоинициатива да му пусна в четвъртък сутрин кръвна картина и ЦРП, щяхме вечерта да почнем антибиотик т.к. по всичко друго нещата бяха като за антибиотик. Вторник вечерта вдигна висока Т и този път от началото отказа да яде, хрема, кашлица, вдигаше по-висока Т и по-често от преди седмица. Пак се назобахме с Нурофен, парацетамол и хексалгин. Точно седем дни това след като бяхме свършили антибиотика и много от изброените. Какво ли не ми мина през главата....направо бях отчаяна т.к. детето изглеждаше по-зле от когато пихме антибиотика и ми се виждаше, че няма шанс да ни се размине. Основната разлика беше в това, че този път нямахме червено гърло, като предния, а съвсем леко зачервено. Вдигнахме и 40 градуса едната нощ.....изправиха ми се косите, че и повърна явно от високата Т. Бе лудница пълна и лекарката я няма и при заместваща ходихме. В четвъртък вече и аз бях болна и реших да не чакам до петък ми да го водим вечерта, че бяха втора смяна и можех с ММ да го заведа, а петък сутринта щях да съм сама и болна. Направо вече си беше решила да почваме антибиотика и лекарката, но като видя кръвните везните наклониха да чакаме още. Левкоцити, тромбоцити бях в норма макар и по към горна граница. ЦРП беше 14,15, което било по-скоро, като за вирусна инфекция, бе по кръвната картина не си личеше да има бактериална инфекция. И наистина той вдигна Т последно същата вечер. Охххх много подробна станах......само да кажа, че т.к. пък тази нощ много кашля, вместо да намалява и го заведохме и на спешния към поликлиниката ни, пак да го чуят. Добре е, ама страх лозе пази, че знаеш ли, чувала съм, че пак може да слезе към гърдите и без Т. Още не знам кога ще го пусна пак на ясла. За утре съм си отложила часовете, но под въпрос ми е дали да не го дам вторник и сряда. Истината е, че не мисля, че яслата беше виновна този път. Свеки дойде уйкенда, и много кашляше. Твърдеше, че просто хроничния и бронхит се е обострил, да не се притесняваме.....но гласа и беше паднал (симптом който и двамата с Боян имаме) и до колкото разбрах от ММ му е казала, че е вдигала Т няколко дни по-рано. Уж го пазеше ама неделя си се отпусна и си и беше по ръцете и го остави да я целува. Няколко пъти и направих коментар и аз и ММ. Все пак беше след антибиотик, защитите му съвсем бяха паднали и ние уж да го закрепим го държим в нас по-дълго, а то какво стана. Просто не ми се вярва понеделник да е хванал нещо в яслата и вторник да е вече болен. На мен ми трябваха два дни след него да се разболея.

Оххххх много излияния Simple Smile ужас, доста си поревах този път....

Иначе тези две болести много ни развалят дисциплината дето и без това я нямахме много.....това с НЕ-кането е нон стоп......като му кажа НЕ все едно го карам да ходи и да го върши....гледа нагло и си го прави......хвана го, дръпна го и той с инат пак натам и това до безкрай.....не разбира нито да го плесна през ръце, нито нищо.....голямо диване....сега като е болен и по ми се свиди и той съвсем се разглези.....само се гушка и лигави....

Хайде стига от мен.....има толкова хубава новина, че срамота за болести да пишем.....

# 111
Мммда! И когато направи беля и аз не го видя, идва показва ми я вика " Аууу". Съвсем учуден, все едно някой друг го е направил  Laughing

# 112
  • Пловдив/София
Асти, съчувствам за Т 40 градуса и всичко, знам какво е, 2 пъти боледува с такава температура през декември като единия път я задържа 3 вечери. Екшън и ужас голям. Но изкарахме без АБ, поне това. Педи беше препоръчала АБ, но пуснах ЦРП и беше съвсем леко повишено и му се размина. Мисля вече винаги да пускам, като директно викам лаборантите у дома- 20 лева е и си заслужава да спестиш на детето висенето. Разбира се това при тежки случаи, за сополи не ходим дори на лекар, абе нещо съм загубила вяра в лекарите и гледам рядко да ходя. Откакто станах майка и научих колко грешни практики има, като даване на АБ при вирусни инфекции ей така. И станах по-предпазлива.

Ще пиша друг път, че от 3 дена се дебнем с ММ да се видим и все задачи, сега детето спи и яденето е във фурната и ни остана малко време, дано не заспим междувременно Simple Smile))

# 113
  • София
И аз сигурно ще пускам вече ЦРП и кръвна картина. Бързо излизат и дават ясното. Не са чак толкова скъпи ама явно на лекарите им идва много да ги пускат. Много ме дразни това.

# 114
Аз имам доста доверие на нашата педиатърка, от толкова боледувания само веднъж предписа антибиотик и тогава гърлото му беше алено червено и температурата беше несваляема. Но пък и тя не пуска често кръвни картини май. Ще го мисля като дойде. Бързо оздравяване на дребчовците!

# 115
Хахаха,значи наглият поглед го има навсякъде,вижте колко интересно как почти едни и същи неща правят...явно момента не е за възпитание..някой беше питал дали си взимат поука-ами не...падне,удари се и пак на същото място..само печката не пипа и даже не дава да му доближим ръцете..

Нашият татко си направи подарък на Диди и на него си-кола с дистанционно,от тези големите,преди по пллощадите дето ги имаше със стотинките-голям кеф,качва малкия и из махалата,слиза и качва бордюри с тоя джип,аз само врякам да не прави така,абе голямо шоу сме Grinning На всичкото отгоре хората ни гледат все едно сме от панаира откраднали някаква играчка Grinning,голямо внимание се привлича-Дидио надува музиката от джипа,танцува,бипка,свети с фаровете,луда работа...Иска ми се в парка ама няма как...ще се изпокарат кой да се вози Grinning

# 116
Не че защитавам докторите, всъщност те не са виновни, а цялата система е опорочена. Но нали си давате сметка, че някой имат по 20 деца на ден и като сложиш 10 лв изследване за 1 месец излизат 4-5 хил.лв и то само при един педиатър. Ако помислим мащабно за цялата страна това са много пари, които няма от къде да дойдат. За това лекарите оредпочитат при вирусна инфекция да се застраховат с АБ, че поне да не се насложи и бактериална.

# 117
Блaгодaря ви момичетa. Кaто ви прочетох ми поолекнa; колко е успокоявaщо дa знaеш, че имa и други кaто теб (кaто детето ти  Simple Smile ) и че и те прaвят същите пaкости  Mr. Green Дaно с времето се нaучaт дa слушaт, че инaче незнaм....
Aсти, нaшaтa кaкa изкaрa много скоро вирус с 40 грaдусa Т, която се покaчвaше все повече и повече. Веднaгa нa дежурни доктори, оттaм противовирусни препaрaти + стaндaртните зa гърло, кaшлицa, нa третия ден зaпочнa чaк дa я смъквa, беше достигнaлa 40.5. Повърнa чaк от високaтa Т. Aбе голям шaш и пaникa беше.
Все повече се убеждaвaм, че с един вирус колкото по-рaно се вземaт мерки, толко по-леко минaвaт нещaтa.
Р.С. A кaкво е ЦРП?

# 118
Може би с-реактивен протеин? Показва наличието на възпалителни процес мисля....

# 119
Привет! Ей нямам време да пиша, а не ми се иска и на мен все по-рядко да влизаме в темата  Confused. Чета редовно обаче  Mr. Green
Честита Баба Марта! Бъдете здрави и щастливи!
Ние след двете болници изкарахме в къщи и фарингит с ларингит. Пробиотик давам и имунобор кидс сироп, по препоръка на УНГ, каза, че имунитета и бил паднал много. От една инфекция в друга...Ами всичко започна след ваксината за приорикса, оплаках се май вече но пак да си кажа  Crazy Сега пак нещо по-рядко/разхлабено/ се изхожда, да видим... Зъби я мъчат -4 избиха в болницата, много мъка беше. Долен ляв кучешки е пробил съвсем малко връхчето днес се вижда, голямо тръшкане беше последните нощи. Храненето-зор, нарежда се да я кърмя по найсет пъти денонощно, понякога суче, но по-често съм биберон  ooooh!
 Иначе е о-пас-на. Говори, пее- мама-тате, мама-тате, баба-бате - с една много сладка мелодия  Heart Eyes и жаба жабурана с мелодията  Party, рисува, драска де  Mr. Green 'Цвете' беше първата дума, сега вече ги комбинира- Зайко байко, Байко бяга, при батко и баба, Баба жаба, Щърка  Crazy
elliee и тя така -прояде след болницата за 4-5 дни и дотам. Ама трепереше , докато измием ръцете и тропаше с крака пред микровълновата, и тичаше да си влачи стола до масата и се хранеше сама а апетит , и търсеше час през час я бисквита я сухар, ама ...дотам ....бяха ми сменили детето  Mr. Green
 Сама може да се храни отлично с вилица и лъжица, без да се капе , без нищо, но не иска  Sunglasses Сега пак я лъжа пред лаптопа, клип след клип , всичко много бързо и омръзва, само ми бута ръката да ги сменям , откачам, откачам, Оммммм..... Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт