Пролет цветна наближава, августинче смело проговаря!

• 77 399
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив/София
Сама може да се храни отлично с вилица и лъжица, без да се капе , без нищо, но не иска  Sunglasses Сега пак я лъжа пред лаптопа, клип след клип , всичко много бързо и омръзва, само ми бута ръката да ги сменям , откачам, откачам, Оммммм..... Joy Joy Joy

Браво за уменията с вилица и лъжица! Дано происка скоро пак. Моят много иска, но е такова омазване, че сама не знам как издържам Simple Smile) Научил се и да си обръща купата с храна върху стола и да маже с ръце, то отива по дрехите му, по седалката, абе безнадеждно мръсно е у нас  Laughing
Не стига това, ами нали се учим на гърне и редовно денем е без памперс, но ако забравя да го сложа навреме на гърне опикава друго място и сега и  на пишкано мирише вкъщи Simple Smile)

За клиповете сме точно така- като ме види на лаптопа, мрън да се качи, после бута ръката с мишката да му пусна нещо, след 5 секунди казва "не" и иска друго и така 100 пъти. Не биваше изобщо да му показвам. Или вика "баба, баба" и иска да гледаме снимки.

С говоренето не сме много напред. Лесни неща не може или не иска да каже,а днес като му показах една гарга в южния парк и започна "гаага, гаага" с подобие на "р" дори. От едно казване запомни, а примерно "му" и "гу гу" не иска да каже още.

Мен напоследък много ме кефи майчинството, сигурно защото се връщам на работа Simple Smile) а човек все търси това, което няма...

# 121
  • София
Нормално е, пробват ни докъде ни е границата. И Миа го прави, че  даже ми се подхилква. Ако съвсем съм изтрещяла започвам да се карам, гледам в повечето случаи да се правя че не й обръщам внимание и тя след малко оставя забраненото. Вече се катери като катерица. Все виках не тук, не там, вече се отказах, ефект няма. Кога ли ще си счупи главата....
Търпение и здрави нерви...  Hug
Същата работа..и говоря, и се карам- не и не Wink чак от инат прилягва и се тръшва на земята. Уж няма откъде да го е видяла , а го прави ?!

# 122
оХ,момичета ние сме в голям ужасен период...От 1 седмица Диди си прави каквото иска навън-първият път направих грешката след разходката да идем пеша до центъра,че концерт имало-като се тръшна,че няма да го държа за ръка по улиците,иска сам да пресича,не дава да го вдигна,огъва се,изпъва се и няма начин да го вдигна нормално..Ходи си където си иска ,не ме слуша,дърпа се,крещи,иска само да пресича и аз се принуждавам да го мъкна като човал,докато пищи...С баба си направил същото,а миналия ден с баща му се изпокарахме в центъра,че съм му викнала и всички нас били гледали,а аз просто вече не издържах и ми дойде всичко в повече и креснах на Дидо..Все пак не е някаква прищявка да му отказвам-иска сам да пресича на улицата?!?Трябва да го разбере просто...Добре че не е тръгнал и да посяга,че тогава вече не знам...И постоянно едно жално плаче...Та вчера погледнах-венците му ужас!Тръгнали кътници да избиват преди кучешките...не ми дава да пипна изобщо,та възможно ли е това държание да е от зъби??Малко вероятно ми се вижда,дано поне да е период,кога имаше,кои седмици,че не съм наясно,ние сме след 2 дни правим година и 7 месеца,това какво ще рече,76 седмица?Не знам,много се надявам всичко да е период,а не да се изгражда някакъв такъв характер,че си ми е много спокойно и добричко детето попринцип. Simple SmileДруго си е да се оплачеш.. Grinning

# 123
Хехе.....всеки с драмата си. Моята пък не иска да ходи навън. Само вкъщи търчи като гламава, навън - пълен гипс, освен ако наоколо не е любимото приятелче.... Иска само гуши. То хубаво, ама до кога така?

# 124
  • София
fanito01, все едно описа наша разходка. Затова винаги ходя с количката, макар че предимно Миа ходи до мен, а аз си бутам празна количка, но ако много се нажежи обстановката я натъпквам там с една солета в ръката и поне ми е спокойно. Иначе по стълби не ми дава ръка, вратата на входа иска сама да отваря, а тя е с чип и не може. На една площадка, където ходим иска да тича без да я държа по парапета на пясъчника (той е като пейка за родителите). Shocked По пързалката иска сама да се качва. Ужас! И ми прави впечатление, че само тя прави така. До момента друго дете да се тръшка по земята там не съм видяла. И аз се надявам да е период, че на моменти доста се ядосвам.  #Cussing out

# 125
Позакъснял Запис...
И да питам какво давате за кашлица, защото вече съм в безизходица - нищо не помага, смениха ни 2 пъти сиропите...?

ПС; кашлицата е с храчки

# 126
Позакъснял Запис...
И да питам какво давате за кашлица, защото вече съм в безизходица - нищо не помага, смениха ни 2 пъти сиропите...?

ПС; кашлицата е с храчки

До сега съм давала Стодал, Ен ти тус и Флудитек (изписан от лекар).

# 127
  • София
Само инхалации. Скоро не ни се е налагало за нито едно от децата (чукам на дърво...), но винаги гледам с инхалации да минаваме само. По препоръка на педиатъра може инхалациите да са с друго, не само с физиологичен разтвор, тук вече съвет не бих дала.

# 128
Ние нямаме още инхалатор, ама май ще трябва да помисля по въпроса, че все още боледуват много малките, а инхалациите наистина са най-добрият вариант Peace

Иначе от сиропите съм много доволна от Лихенсед балсамово сиропче - на билкова основа е, но помага, основно при влажна кашлица съм го давала.

# 129
  • София
Докато нямах инхалатор, ползвах термоканата с отворен капак и много малко вода вътре. Но, опасно си е, а и инхалациите са на съвсем различен принцип. Честно казано този формат на инхалации (с гореща пара) според мен са по-ефикасни, отколкото с инхалаторите със студена пара. Големите деца кашляха по цяла година до 6 годишни и имам наблюдения от личен опит. Аз самата като се  разболея кашлям понякога с месеци и само това ме оправя - топли чайчета и инхалации.

# 130
  • Пловдив/София
Ние нали ходим на бебешко плуване и учителките препоръчаха парна баня за по 5 минутки, добре се отразявало на дробчетата, като инхалации. Но не е от лекар препоръаката, уточнявам. И определно НЕ за сауна и горещ басейн, само за парна баня.

За ходенето за ръка- мислех, че само ние сме така. Само ако го убедя, че ще правим нещо страхотно- например, дай ръка да те заведа при котката- може да ходи малко за ръка. Другитш 95% не дава, извива се като червей ако го хвана и увисва на земята. С количка си ходим навсякъде. Вече в самищ парк го пускам да обикаля, но ако не бързаме и не следваме посока, той все иска да ходи в тревата, не по алеите и все в обратна на моята посока. тръшкането едва сега започва, до 2+ това ни чака, свиквайте  Laughing

Много му хареса извън Сф на моя Зайо тези дни, видя какви ли не животни и научи "ко-ко" и "беее" да казва, преди не искаше. Вече казва към 10 животни май, не винаги правилно де, котката е "ме". Обачее не искаше да влиза в къщата, само навън, на вятър, облаци, дъжд, ако го вкараме ревове. Та сме изтощени от разходки по цял ден 4 дена Simple Smile) Но му се отрази добре.

# 131
Бях зачела за инхалирането над тенджера със запарка или подобни....ми опасно е. Най-добрият вариант е инхалации, ако зверчето дава де. Аз при последната кашлица борих сополите като причина и така премина всичко.

# 132
Бях зачела за инхалирането над тенджера със запарка или подобни....ми опасно е.
На мен пък ми се струва,че с тенджера няма да е толкова ефективно- като заври отварата, се оставя да се охлади до 30-40 градуса ( най-добре чайник), прави се фуния и през чучура на чайника се вдишва... колко пара ще излезе оттам при тези ниски градуси... Иначе пък съм за инхалации още като започне кашлицата, че да не се стига до лекарства.
Фани, този период явно продължава доста по-дълго- при нас започна отпреди месец и още си продължава... Simple Smile
Иии, честит празник на празнуващите! Нека не се чувстваме жени само един ден в годината! Бъдете здрави и обичани!

# 133
Бях зачела за инхалирането над тенджера със запарка или подобни....ми опасно е.
На мен пък ми се струва,че с тенджера няма да е толкова ефективно- като заври отварата, се оставя да се охлади до 30-40 градуса ( най-добре чайник), прави се фуния и през чучура на чайника се вдишва... колко пара ще излезе оттам при тези ниски градуси... Иначе пък съм за инхалации още като започне кашлицата, че да не се стига до лекарства.
Фани, този период явно продължава доста по-дълго- при нас започна отпреди месец и още си продължава... Simple Smile
Иии, честит празник на празнуващите! Нека не се чувстваме жени само един ден в годината! Бъдете здрави и обичани!

Незнам дали е ефективно, но можело да причини бронхоспазъм, за разлика от инхалатора, който с физиологичен разтвор освен да помогне друго не може да направи.
Честит празник, момичета!

# 134
Честит празник, дами! Много радост и по-малко ядове и най-вече любов пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт