Пролет цветна наближава, августинче смело проговаря!

• 77 407
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Ехо, къде сте всички?
Ние малко пътувахме и изпуснах да честитя празника - честито сега и от мен! Да сте много прекрасни и обичани Жени и Мами  bouquet
Аз се изумявам всеки ден как се развива говоренето в малкия човек  #Crazy Повтаря вече като папагал и всяка дума, която му кажа я казва по негов си начин. Мислех да му направя речник, обаче не ми остава време. А и ще стане много голям. И освен, че повтаря, ползва думи по предназначение, което направо ми е странно  newsm78 Очаквам вече и изречения скоро  Joy Как растат човечетата  Heart Eyes
Исках да питам - ще давате ли ягоди този сезон? Помня, че трябваше след 2 години, ама това значи чак другата пролет. И мисля да се пробвам сега. Въпреки, че аз като малка съм имала алергия към ягодите, и ако му избие нещо, не знам какво да го правя  Thinking
Нещо Fiona изчезна - може би е вече зад океана ...

# 136
Аз мисля да давам ягоди, но да излязат сезонните.

И аз се чудя за фиона, как я карат Simple Smile

Ние бяхме на детска консултация днес, само с месец закъснение, и най-накрая бихме приорикса. За реакции казаха обрив евентуално след две седмици. Вече е 10,200 кг и 81 см - което е странно, защото размер 86-92 му става. Но на тази възраст намирам измерването за само приблизително Simple Smile

С говоренето е малко назад, защото трябвало да знае 20 думи, а той не казва толкова. Само вие и бръмчи из вкъщи. Но с останалите неща е ок, така че не съм се притеснила. Той и без това не му спира устата, като започне да говори ще трябва да слагам тапи Simple Smile

# 137
  • Пловдив/София
За ягодите- аз съм давала вече няколко пъти, много обича. Но нали не са български давам по малко. Като дойде сезонът не мисля да го ограничавам кой знае колко. Моята педи не дава много насоки за хранене, но като я питам всичко ли може казва "да', само без фъстъци (хем алерген, хем може да се задави). Моето ядки много обича, но му давам на дребно нарязни, че ме е страх от задавяне и то само сурови (бадеми и орехи).

Аз по-скоро мислех да ви питам за шоколада? Според мен е рано, мислех след 2 и то по малко. Но редовно му подаряват и се чудя...опитвал е малко парченце (нали се катери сам по шкафове и ако не го видя веднага, си докопва нещо), но за редовно даване на шоколад и какови съм против. Имам спомен, че ги превъзбужда и е зле за нервната система + захар. Вие как мислите, давате ли вече?

И още нещо да питам, лятото някой планира ли да оставя малките при баба/дядо за над седмица? Дали им е рано? Аз ще съм започнала работа, а те няма да са в софия и си мисля да го разхвърляме 1-2 седмици при едната баба, после няколко дни при дядо (повече от 3-4 едва ли) и после да си пуснем отпуски и така да мине някак лятото. Наесен- частна ясла, вече твърдо съм решила, тия дни ще ги обикаляме.

# 138
Пипи, дребния беше при баба си и дядо си цяла зима Simple Smile така че не им е рано. За седмица-две даже няма и да се усети.

За шоколада не смятам да давам, ако в яслата дават ще яде, ако иска. Въобще на почит са солетите, бисквитите и зрънчото в градинките, не съм видяла шоколади да се размотават.

Иначе лятото може и да намаже сладолед.

# 139
Шоколада аз още го крия  Joy Само така шоколад не е ял, опитвал е вафла и още някои подобни боклуци, но само по хапка - харесва му, но няма да давам свободно да си яде. Той и без това си е вечно превъзбуден, не знам със шоколад какво ще е - сигурно и по тавана ще ходи  Joy
Значи ягодите ще ги почвам и аз  Peace
За оставянето при баби - не знам за лятото, ама наесен - живи и здрави, с още едно бебе, ще го оставям не, ами пушек ще се вдига  Joy Сега много се каня, ама после сигурно друго ще говоря, знам, че ще ми липсва много  Heart Eyes

# 140
  • Пловдив/София
Дани, ама вие вечер май си го прибирахте, или греша? Идеята ми е за седмица с преспиване без изобщо да се виждаме..Хем ми е свито и притеснено, хем предвкусвам голяяямо спане и излизане това лято, ако стане така Simple Smile))

# 141
Аз не смея да я оставя на бабите.....знам, че са ни изгледали нас, ама ми е криво. Де да ги знам ще се оправят ли, малката шматка си има схеми и номера за всичко.
Иначе и аз мисля като излязат сезоните ягоди да й дам, няма какво да ги чакаме толкова.
С това говорене ми е голяма мъка.....нищо не говори това дете. Мама, баба и тата....и това е! Не иска и животните да казва, само три животни. Въобще, много е своенравна. Не дава нищо да й покажем, прави нещата само ако иска и които иска.....абе, голям характер се заформя. И направо е станала лигла....тука съм виновна  Embarassed

# 142
Аз да ви кажа зимата захраних с ягоди от компот домашен  Laughing  да мога сезонните да ги давам смело...Мен още ми е кофти да му давам крокита,пък камоли шоколад?Защо ви е да давате?Нищо полезно няма да намери детето в една вафла,после само ще реве за още и да се купуват като види по магазините...Дидо някои неща знае ,че изобщо не бива да иска-шоколади,луканка ,алкохол  Joy знае някак си,че не са за него,само наздраве дава с шишето...Фантата е ракия,колата вино също  Grinning .Мисълта ми е,че така или иначе  ще ги ядат тези неща,по-добре колкото се може по-късно.А и ме е страх точно от това влияние върху нервната система ,превъзбуждане,захар и т.н.Не че ако Диди види някой на парка и ми заплаче жално няма да му чупна мъничко да близне,но засега дотам

Ние сме го оставяли Диди доста,всяка седмица петък или събота е долу при баба му да се гледат и да спи,ние излизаме и миналата година го бяха взели на море за 5 дена.Но 1-2 седмици,абсурд,аз ще се затъжа Grinning А и предпочитам аз да си го гледам,че имаме и малки различия точно по темата за храненето-и те се притесняват да не го лишат сега от месце във всяка манджичка(особено свинско),от захарчица по чайовете и компотите и по 1 филия хляб със всяка манджа  Shocked и направо накриво ме гледат като почна да му разреждам компотите  Laughing

# 143
При баща ми ходи за уикенда. Иначе зимата го спряхме от ясла и го пратихме при свекърите в русе. И тъжах, как да не! И ми беше криво, и не бях съгласна с някои от методите им, и какво ли още не...обаче цяла зима едно сополче не е пуснал, така че преглъщам всичко и съм благодарна. Надявам се като го пуснем следващия месец на ясла да са по-леки болестите.

А за захарта доколкото знам доста изследвания отричат да води до превъзбуда. За шоколада не съм запозната. Като се замисля, моята практика е каквото не ям, не давам и на него. Шоколад ям изключително рядко и не давам, но пък съм давала кекс. Вафли и подобни, газирани напитки не ям и не пия, просто не ги обичам - и не ги и давам. Алкохола е ясно, че сама си го пия Simple Smile но не се вглеждам вече толкова в менюто му, старая се да комбинирам различните групи вещества и това е. Гледам и много плодове да давам, напоследък ги яде.

# 144
  • Пловдив/София
При баща ми ходи за уикенда. Иначе зимата го спряхме от ясла и го пратихме при свекърите в русе. И тъжах, как да не! И ми беше криво, и не бях съгласна с някои от методите им, и какво ли още не...обаче цяла зима едно сополче не е пуснал, така че преглъщам всичко и съм благодарна. Надявам се като го пуснем следващия месец на ясла да са по-леки болестите.

А за захарта доколкото знам доста изследвания отричат да води до превъзбуда. За шоколада не съм запозната. Като се замисля, моята практика е каквото не ям, не давам и на него. Шоколад ям изключително рядко и не давам, но пък съм давала кекс. Вафли и подобни, газирани напитки не ям и не пия, просто не ги обичам - и не ги и давам. Алкохола е ясно, че сама си го пия Simple Smile но не се вглеждам вече толкова в менюто му, старая се да комбинирам различните групи вещества и това е. Гледам и много плодове да давам, напоследък ги яде.

Много хубаво си го казала, и аз така мисля, че колкото и да ни е криво, трябва да сме благодарни на бабите и дядовците, че гледат децата и то с любов.Знаем колко е трудно. И аз преглъщам като не съм съгласна с нещо, само много серизони неща си ги казвам и държа на тях (например няма да направя проблем, че го слагат да спи 1 час по-късно, но ако му дадат половин шоколад, ще протестирам).

При мен не върви да давам,каквото и на мен- много ям шоколад,пици, сандвичи...Газирано поне не пия,както и чипсове и подобни (но за него взимам солети да ме спасяват като ми трябва 5 минути тишина, например да говоря по телефона с непознат)

И Зайо хапва доста плодове, готвено също, отчитам като лош навик само солетите и тестеното- хляб, баници, солети обича много и давам. Сладко минимално, сокове не, само кисело мляко, вода и АМ.

# 145
Ами Пипи, така си е. Нямаше как при нас, или далече и здрав, или вкъщи на ясла и болен. Спряхме го след антибиотика есента, ако го бяхме продължили сигурно и ние до болница щяхме да се докараме. Тъпо ми е за много неща, но здравето компенсира.

Аз цял живот съм яла много тестено - хляб на всяко ядене, баници, кексове и сладкиши, и тази мода напоследък да се отричат хлебните изделия доста ме изненадва. Не се и съобразявам много с твърденията по темата, но това е съобразено с моя организъм и моя хранителен режим.

Аз пък давам сокове, например последната една семица го тъпча с фреш от портокал заради витамин ц-то, нали бихме ваксина днес. Иначе са му правели сок от банан, ябълка и круша, обаче моята сокоизстисквачка е затътнена в дъното на един голям шкаф и давам директно плодовете, че ме мързи да я измъкна Simple Smile иначе попаднахме на едни много хубави сокове "Набери ни" (май), без консерванти, подобрители и добавки, но съм взимала само няколко пъти.

Солетите въобще не ги броя за боклучава храна, всеки път в колата влизат в действие...

# 146
И аз солетите не ги смятам за джънк - те са спасение  Laughing От всякакви драми  Joy Компот не съм давала още, имам няколко уж с малко захар, но си стоят в шкафа. Сокове не ми се правят, че ме мързи и му давам да си гризе плод. Няколко пъти съм му давала бебешки сокчета на Гербер, пише, че са само плод, и много ги хареса. Но все пак предпочитам пресни плодове. В последно време много се отвори на краставици и домати, защото и ние ги проядохме, и непрекъснато си иска матче - и на двете така им вика  Laughing

# 147
  • София
Ягоди съм давала на готово пюре и тази година ще му дам и пресни. Шоколад не давам и не мисля скоро......съгласна съм, че с нищо не е полезен, както и вафли и подобни и само ще му е вкусно и ще реве за още....това да си опита само при мен не минава.....докато не знае какъв е вкуса не страда какво изпуска......но и аз не ям много такива неща....солетите и аз не ги броя за боклук, а и аз съм яко фен на тестено. Кекс давам домашен.....това си супер според мен....

Да ви кажа покрай двете последователни болести се пречупих за сладкото-захарта, т.к. в тея лекарства е някакъв ужас....че аз дневно го нахаквах със много сладко - Панадол 7 мл по 2/3 пути, Нурофен 5мл и той по 2/3 пъти на ден, сиропи - сладки, хомеопатични - сладки........поне като не яде знам, че на захар го поддържат (или друг подсладител).

От понеделник пак сме на ясла. равносметката за Февруари е 7 дни ходене .....ужас направо.....да видим сега до кога.....още даже кашля по малко, но не мога да го държа в нас за това.....основно докато спи....

С говоренето сме зле...какви 20 думи, какви 6 лева на цяло.,....нищо.....ама си е хитрец и вече не го мисля......

хайде ставам,. че от работа пиша представете си и ще си тръгвам да се прибирам. а с баща му ще се приберат към 6:45.

# 148
хахаха Матче си е направо сложна дума. Коко май мадобрява в говоренето. Добави и дяядо и баба, кучешкия лай го докарва вече по-достоверен и може и още нещо да има А, да! Използва много Да, тук, там и дай. Абе като ги изреждам така може и да ги докарам до към 10, ама е далеч от нормата от 20 все пак Simple Smile Спомням си как майка ми (детска учителка) казваше за кака му, че речника й е от около 200 думи на тази възраст. Вече спрях да ги сравнявам, щото то просто няма нищо общо между тези деца Simple Smile
Ягоди му давам още от края на миналия сезон. И компот е пробвал и сега от пресните.
Шоколад не мисля да му давам. Ще му дойде ред, когато го научи навън от други и не мога да не му дам. Просто не е важна храна и не виждам смисъл от сега да я почва. Иначе аз често ( и в момента) си похапвам шоколад Simple Smile От всичко вредно до сега съм дала само един път Киндер Милкшните, защото кака му много демонстративно му го развя под носа. Ми не го изяде цялото.

# 149
Здравейте и честит празник с малко закъснение! Бъдете смели и сбъдвайте мечтите си!

Ние сме вече в САЩ от седмица. Децата са в България с майка ми и леля ми, ще ги вземем в началото на юни. Къса ми се сърцето всеки ден, само си повтарям, че е за малко и е за по-добро. Гледаме се по скайп. Ние ги закарахме там още седмица преди да тръгнем. На живо разделите бяха много драматични, само първите 1-2 пъти ми махаха за чао. После по скайп в началото плачеха и вдигаха ръчички към екрана. Сега ми махат, правят ми ту-ти и разни магарии. Лятото, когато бяха на годинка, сме ги оставяли при майка ми за 1 седмица и като отидох да ги взема се разплакаха от мен. Буца ми заседна тогава в гърлото, едва се удържах да не се разплача пред всички. Обаче после за час-два нещата си бяха по старому и не спираха да идват да се гушкат при мен.

Общи условия

Активация на акаунт