Пролет цветна наближава, августинче смело проговаря!

• 77 409
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив/София
Фиона, дано ви хареса там, аз съм със смесени чувства. За месеците без децата ще избутате, после много бързо ще свикнат отново и ще има да ги глезитеее...А и като знам там колко хубави площадки, ясли, играчки и всичко има, рай е за деца, ще им харесамного.

Моят е много странен. Плаче като дойде свеки или баща ми да го вземат или аз като го заведа. Ама голям рев, вкопчва се в мен, много е гадно. Как ще го правим всеки ден като тръгна на работа идния месец не знам...Обачее с майка ми тръгва доброволно и после като ме види не ме иска. Гушка нея и казва "баба, баба", не плаче чак от мен, но я предпочита. Според мен е защото го гушка и глези много, а и майката на мама си е втора мама...Не го приемам тежко, даже съм спокойна като е при нея, лошото е, че тя работи и по-рядко може да го взима.

Тия дни ще обикалям ясли, хем ми е трепетно, хем ме свива нещо като си представя да го оставя там...Сигурно чак наесен ще е, но все пак.

# 151
Фиона, много се радвам за вас! Стискам палци всичко да се нареди бързо и лесно. А за раздялата с децата - ще мине като миг.

Пипи, диванетата въртят номера. При дребния фурора е аз като го приспивам не дава да мръдна, а баща му като го приспива може и да не е там. Въобще...аз не се връзвам много на този рев вече, манипулация директно.

# 152
fiona , i ДИдо като беше въпросния път с баба си на море за 5 дена,се разплака като ме видя,късаше ми се сърцето,и същия ден нещата бяха странни,някак си ни се сърдеше,че все едно сме го оставили,ама наистина-обикновените неща,на които се къса от смях насила си държеше смеха да не се разсмей от нас едва ли не,всичко вече ми се струва нормално..и за говоренето-какви 20 думи?! Grinning Сега сме си на тема мама-звуците на животните са отделно...баба,дя-дя рядко та-та казва,ади-като му го кажа-кажи айде,всичко останало с жестове...

# 153
Fiona, не ти е лесно, но ще става все по- добре.
Аз и друг път съм казвала, че не говори, само мааам, ба-ба и та-тю. Ще проговори, това не ме притеснява, след като разбира какво му говоря. Звуци на животни не знае, нито пък самите животни, но аз и не го уча. Нещо не ми е в природата даа се занимавам. Живот и здраве, на лятоо на ясла, има си педагози - там ще го научат. За сметка на това, магариите на батко си бързо ги запомня Simple Smile и всичко копира. И е само по белите и опасните неща, и гледа с един хитър поглед, дали ще му направиш забележка. А осмелиш ли се да му повишиш тон, става голям цирк, реве като на заколение.  За ината няма да говоря - в изобилие му е. Мисля си, че е единственото дете на площадката, което така ляга и се мята по земята. Не му обръщам внимание, но по някое време идва при мен и протяга ръчички и докато не го взема не спира да реве.

# 154
Благодаря ви!

Сега съм дала задачка на майка ми да започва усилено с гърнетата. Иначе те си говорят на техния език, само та-та и вече и ма-ма са започнали да казват в последните дни.

Я ме подсетете коя беше последната ваксина- пентаксима, нали? Той се биеше 6 месеца след предния прием май. От нея очакваха ли се реакции?

# 155
  • Пловдив/София
Pentaxim, една година след последния прием. До дете си е, но не мисля, че дава сериозни реакции.

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 22:28 от Пипи2013

# 156
Фиона, незнам кога се поставя, педи следи, че нашият случай нали е малко по-особен. Знам обаче от нея, че при нормално протекла ваксинация се слага между 1.5 и 2 години. Ние го сложихме миналата седмица. На този прием можело да вдигат Т, при беба нямаше обаче такова нещо.

# 157
Все едно им трябва да знаят звуци на животни. Дребния на кучето вика бау, на котката мяу, а на коня цъка с език. Ами аз предпочитам да им вика куче, котка и кон Simple Smile

На дребния слагаме 4 валентна, но така или иначе е 1 година след последния прием. Понеже ще тръгва на ясла ако всичко е наред ще я сложим две седмици по-рано, месец след приорикса - на 8ми април.

С гърнето все още е голям провал, разнася го, ама не сяда. Сега го обучавам, че на тоалетната се вършат работи - тоест взимам го с мен  hahaha надявам се да прояви инициативност в даден момент.

# 158
Благодаря! Трябваше сега да ги водят, но те са хремави нещо. Пък и не са у нас, където личната е на пешеходно разстояние. ДОста са далечко, майка няма да се оправи по транспорта с количката, а малко е сложно кой да ги закара. Затова за сега ще стане като се върна да ги взема да ги заведа и реално ще пътуваме ден-два след ваксината на обратно.

# 159
Мама Ирина, много ти благодаря отново за УНГ. Наистина е страхотен д-р Петров!

# 160
Ох, мимичета, отдавна не бях влизала. Днес влязах набързо да изчета 2 странички и ми върнахте психическия баланс. Голямо благодаря!  Hug
Аз от месец гледам усилено за детегледачки и съм в див ужас - четох за биещи деца, за вземащи повече от мен, за крадящи пари... ММ все казва, че предпочита втори опит с ясла на есен , но мен си ме е страх, но като прочетох вашите планове някак се поуспокоих.
Всички ни казват, че Рали много плямпа, но определено не казва 20 думи, или поне не 20 разбираеми. Иначе е станала голям каприз, сърди ми се за какво ли не - че днес не сме чистили с парочистачката, че не й давам чайчето веднага, след като сипя горещата вода, че не влизаме във всеки магазин със стълби  #Crazy
Имаме проблем и с това, че понякога си позволява да ни удря. Чела съм, че е типично за тази възраст, но аз все го приемам като родителски провал. На вас случвало ли ви се е (извинявам се, ако вече сте го обсъждали, но има много да дочитам)?
Сега ме заинтригувахте и с УНГ-то д-р Петров, та ще се връщам да чета. Ние ходихме при Огнян Попов - помогна за хрипкането, но някакси не ми спечели доверието. Ама дано скоро да не ни се налага да ходим по лекари.

# 161
Мама Ирина, много ти благодаря отново за УНГ. Наистина е страхотен д-р Петров!
Моля! Радвам се, че ви е допаднал! Hug

fiona, успех и от мен! Надявам се времето, в което сте разделени да мине неусетно бързо!  Hug
Аз съм страхлива и не бих сложила ваксини 2 дни преди дълъг път, но пък и затова съм си в БГ  Wink

ПП : Мартина-  за да не ровиш- д-р Константин Петров УНГ , работи със ЗК, виж координати в нета Peace

# 162
Фиона, бих ти предложила помощ с превоза на децата, но разстоянието е проблем.
Пипи, относно животните и звуците всеки си има виждане по въпроса Simple Smile. За мен е по- важно цялостното поведение на детето. Отнема ми твърде много време и енергия да му осигуря една спокойна и топла домашна атмосфера ( защото доста лесно избухвам). Усилията, които полагам, за да се въздържам и да проявявам търпение ми костват времето, през което бих могла да му отделям за обучение.  Под израза, че нямам педагогически подход имах предвид, че много бързо се ядосвам, ако нещо не се получи от първия- втория път. За това гледам да го спестявам  на детето, а и на себе си. И само информативно в нашите ясли има педагози, които се занимават индивидуално с всяко дете за 15 мин. Дневно.

# 163
Аз си мисля, че е по-добре да се пробва с яслата напролет - на теория болестите през лятото са по-леки. Но май няма как да се избегнат. И аз съм в ужас от детегледачките, не знам как да си намеря добра. Пък и на яслата е друго - като са повече деца развиват и социални умения, и възприемат повече, и стават по-самостоятелни. Ще видим, аз много смело говоря сега, ама като започнем може и друго да приказвам.

Фиона, не знам какво да те посъветвам. Освен да се примолите за посещение в дома, друго не се сещам. И пак с ваксините не е ясно дали може.

Дребния ме рита с крака много и днес, докато му мажех венците, здравата ме ухапа, още ме боли. Този тормоз го намирам за естествен, сега ни бият, после ще ни врънкат за телефони и пари... Simple Smile

И как забравих! Избива горен десен кучешки. Дъвче каквото намери. Едната му плюшена играчка може да се изцеди! Горе почти ги е наредил, останаха кътниците и кучешките. Долу обаче е зайче - два предни и два предкътника. Няма индикации да излизат още. Няма ли да се свърши това... Което ме навежда на голямата ми чуденка - още пие мляко за заспиване, вие как го отказахте, ако сте?

Последна редакция: пт, 11 мар 2016, 21:15 от danny_p

# 164
  • София
Миа пие кисело мляко (айранче  Sunglasses) преди заспиване и то не в много големи количества. Кърменето почти го отказа вече. Не мисля да махам млякото скоро. Тя го пие от чашка, не от шише с биберон.
Кучешките и нея я мъчат. Претапицирах седалката на стола, на който седим пред компютъра. Сега е нагризала облегалката, ама цели парчета си отхапва. Преди да сменя и там кожата ще изчакам да излязат кучешките.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт