Пролет цветна наближава, августинче смело проговаря!

• 77 710
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
И нас ни мъчат кучешките - даже 2-та горни са леко пробили. При нашите мебели няма много неща за дъвчене. Мисля, че сламките обаче и помагат. Сега и давам вода от обикновена чаша с тези сламки, които се продават на пакети. Ръфа си я качествено, пие си вода и после просто я сменям. Та със сламки, солети, дентокинд и 20 тръшкания на ден ни минават весело дните.
Ние много изостанахме с гърнето. Както си беше свикнала и го отказва категорично и истерично. Даже пробвахме и със седалка за тоалетнта, но и с това не я прикоткахме. Някакви идеи?

# 166
Аз нямам, и дребния е така. Не съм пробвала със седалка, но надали ще стане засега.

Мен ме притеснява млякото за заспиване заради зъбите основно.

# 167
Ние сме със седалка на тоалетната,той си върши работата,аз си правя нещо в коридора,иначе се бях измъчила да клеча и да го държа,а той на гърне не сяда..

Ние сме пием АМ сутрин,понякога дори вечер...В момента не иска да яде и караме основно на плодове за закуска и след.закуска и някак си ми се вижда малко.Сутрин към 5-6 се размърдва и не иска вода,иска си АМ,пие и спи до към 8.30.А вечер ако не е вечерял хубаво,пак даваме и спи по-добре...

# 168
Аз никога не съм давала АМ, като спряхме кърменето почнахме повече кисело мляко.
Ама нещо и него вече не го иска много, и не знам ... Докога трябва да пият/ядат много мляко? Докога се дава АМ? Т.е. знам, че си е хубаво да се яде мляко заради калция, ама като е насилствено  newsm78 Давам го на айран, че още му е интересно да пие от чаша или със сламка. А от вчера пък му слагам направо млякото в купичка, слагам голяяям лигавник, давам лъжица и бягам на далече да не гледам какво прави  Joy После бърша и мия половин час, обаче всичко е изядено  Sunglasses
А за гърнето - Мартина, ако откриеш нещо, кажи и на мен  Joy Същата работа сме и ние, научен беше и се отказа. Не иска и на седалка. Чакам да се постопли и почваме пак ученето, да сме готови до края на лятото, че - живи и здрави - не ми се бършат две наакани дупета  hahaha
Фиона, успех и от мен в новите приключения. Дано сте на хубаво и топло място и ще чакаме снимки от къщата с двор, три деца и две кучета  Party

# 169
Петрова, изплагиатствах ти идеята за киселото мляко Simple Smile тази сутрин му дадох да си яде кус-куса сам и беше много щастлив. Ще го уча вече стабилно, че ми е писнало само да се чудя с какъв точно цирков номер да натъпча поредната лъжица. Баба му е по-упорита от мен в това отношение - детето трябва да си е изяло всичко, ако ще на челна стойка да подава храната.

И с тоалетната искам да се научава вече, защото толкова са ми омръзнали тия памперси, че няма накъде повече. Ама за това май ще почакам още.

И дребния се буди към 6, ще пробвам утре да пробутам млякото като писне. То си е безобразие да става през уикенда в 6.30 и да дивее. Днес го пуснах, а аз се опитах да си доспя - ами нъцки, в 7 трябваше да стана Sad няма ли да започне вече сам да си прави закуската Simple SmileSimple Smile

# 170
  • Пловдив/София
Дани, заради зъбите и АМ, аз смених ритуала. Сега пие млякото в хола, след което мием зъбите, обличаме пижама, четем книжки и заспива. Само ако много ме мързи го оставям да си пие АМ в леглото. Мисля да не му го спирам още поне 2-3 месеца, щом си го иска.

Като ви чета виждам и добри страни на моето чаве, въпреки белите, цапането и лошото спане. Поне яде много, кашавите неща ги яде сам, но ако видя, че не яде добре, бутам с втора лъжица в устата му докато играе с първата. Даже се притеснявам да не напълнее. Споеед вас има ли проблем следобедната закуска пак да е готвено? Понякога му давам остатъка от обяда и закуската смесено, друг път ако съм готвила докато спи му давам супа. Дали н трябва да му олекотя храненето, нищо, че е гладен след сън?

И на гърне имаме напредък, казва си малко преди да се изака и почти винаги е в гърнето, пишкане понякога си казва докато го върши, което пак е напредък.

# 171
Момичета, за гърнето.....една позната мама е имала драма по този въпрос, същата като нас/вас. Та.....като се затопли сваляте памперса, напишкват се два пъти и понеже им става мокро и неприятно, се научават за нула време буквално. Същото каза и педи на последната консултация без изобщо да съм повдигала въпроса. Така че....споко, още малко и ги започваме Simple Smile
За млякото....и тя пие от шишето вечер. Иска го, търси го, голяма драма е. Мисля, че ако и го дам от чаша, или ако е кисело мляко от шише, ще откаже, но не смея още. И все ми се струва, че няма да е сита с 200 грама постно, изявено в 19.30.....и аз незнам вече.

# 172
АМ мляко си пие вечер преди заспиване и ще си пие докато сам го откаже, та ако ще и на 5г да е. Не виждам нищо лошо в това. Децата имат нужда от мляко. Сутрешното АМ му го премахнах, защото после не си иска закуската, която изтеглях по- късно и така обяда се забавяше и всичко по веригата. Но от тогава става в 7.30 и не спи повече до обяд, а с АМ си доспиваше до към 9. Но нищо и така ме устройва, все пак става топло и ще трябва да се излиза по рано.
С гърнето за сега нещата стоят така - винаги като го сложа се изпишва, но не казва и не показва. Когато ме види в тоалетната на мига се събува и започва да си дърпа памперса, за да му го махна, но все още не съм му купила адаптер.Акането го върши сутрин веднага като се събуди и нямам време за реакция. Докато разбера, че е буден и вече памперса е пълен. Има навика да се спотайва и излежава тихомълком в леглото си ,така че няма как да го видя, че се е събудил, освен ако не съм в стаята.

# 173
  • Пловдив/София
Има навика да се спотайва и излежава тихомълком в леглото си ,така че няма как да го видя, че се е събудил, освен ако не съм в стаята.

това ми е мечтата Simple Smile) Да не ни буди с рев или писък "мама". Случва се понякога ако добре се е наспал, директно да дойде при нас (има дупка междъ пръчките). Много ми е мило, но 90% си е с рев буденето. А след следобедния сън е ужасен киселяк, по 30 мин се гушкаме и мрънкоти.

Нути, не при всички деца върши работа мокрото. Моят си седи доста време така без да му пречи и май не свързва мокрото с пишкането засега. Но не се оплаквам, добре си е за момче на тази възраст, напъва се всеки пътда върши нещо и седи ако дам играчки

# 174
И при нас едва ли мокрото ще свърши работа-той като направи беля и не мога да го хвана да го преобуя-един вид не ми дава да видя каква я е свършил без памперс  Laughing Но при други деца знам ,че е действал този начин.

Ха-ха и ние имаме дупка на решетката на кошарата,само че се идва към 2-3 Grinning

# 175
А с тази дупка на решетката как ги приспивате? И аз мислех да я махам, обаче той ще бяга всяка вечер каквота и да правя Simple Smile

# 176
  • Пловдив/София
А с тази дупка на решетката как ги приспивате? И аз мислех да я махам, обаче той ще бяга всяка вечер каквота и да правя Simple Smile

Ние с книги. Носим си в леглото, сядам на стол до кошарата и чета, чета...После е проблем като спра, че плаче за още "гиги". Но му е интересно като четем и не слиза (а и е мноого изморен обикновено).

# 177
Ох, и аз се чудя за тези решетки. А вече ми се искаа да го местя в детската стая при батко си на нормално легло. Единственото, което ме спира е, че няма да мога да ги укротя. Ще беснеят цяла нощ и ни единия ще спи, ни другия. Сега като има решетки и няма на къде да мърда ( макар, че се научи да се катери върху скрина и трябваше скорострелно да правя разместване), заспива за 5 мин. Но трябва да го преместя или поне да махна решетката, че прави опити да я прескача и вече си е опасно.
И да споделя най- новата ни любима храна - чисти овесени ядки. Взема си пакета и започва да си ги яде една по една като семки Laughing. А като му ги накисна с мляко не вкусва. Абе странни деца и вкусове. На една приятелка детето ядеше филия с мед и шарена сол hahaha

# 178
Леле, как без решетки? Тя ще падне 1000 пъти, върти се като шило по цяла нощ..... #Crazy

# 179
  • Пловдив/София
Леле, как без решетки? Тя ще падне 1000 пъти, върти се като шило по цяла нощ..... #Crazy

aa, ние си имаме решетка, просто в долната част при краката сме извадили 2 пръчки и има дупка да се промуши. На слизане това, на качване предпочита да се качи на стола и да се гмурне надолу с главата Simple Smile))

Ох, защо стават тия деца в 6 часа? Да не усещат, че ще сменяме времето и да се нагласят отсега (преди ставаше в 7)?
Нямам търпение да стане дълъг денят и да има плодове и зеленчуци, отсега ми е еуфорично (е и защото тъкмо пих кафе Simple Smile) )

И друго ми кажете, защо като спи при баба си спи по цяла нощ, а на мен ми се буди по 3 пъти? може ли да е от спокойствието,че тя спи при него до кошарата точно?

Общи условия

Активация на акаунт