Пролет цветна наближава, августинче смело проговаря!

• 77 711
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
  • Точно където трябва
И дребната започна да измества с 1 час спането. Заспива към 9 и нещо и се събужда към 7.
Колко има да се оплаквам...за спането, храненето, кърменето, гърнето, хапането, шамарите, скубането...то нищо не ни е наред.

# 181
Ellie, така на прима виста звучи като да сте съвсем ок  Hug

# 182
Аз си мисля, че ако дребния може да излиза от кошарата съвсем няма да спи. И странното е, че все още напира да спи преди обяд. Съответно следобяд приспиването е мисия невъзможна. И аз чакам смяната на времето да нагласим режима малко по-добре. А и да идва пролет, днес ми е толкова скапано с този дъжд.

# 183
Само да уточня, че леглото е тип сандвич и е високо колкото един матрак. Освен това в началото докато свикне с габаритите пода ще бъде обезопасен с надуваем дюшек. Така, че не ме притеснява падането, а повече приспиването.
Аз нещо не мога да се ориентирам с тази смяна на времето, кога напред, кога назад. Теоретично ми е ясно, но предварително ми е трудно да се наадтроя. За това ще гласим режима в движение( общо взето тий ще си го гласи, а аз ще се съобразявам Laughing)

# 184
Аз си мисля, че ако дребния може да излиза от кошарата съвсем няма да спи. И странното е, че все още напира да спи преди обяд. Съответно следобяд приспиването е мисия невъзможна. И аз чакам смяната на времето да нагласим режима малко по-добре. А и да идва пролет, днес ми е толкова скапано с този дъжд.
Моята Миа пък заспива около 12 на обяд- спи по два, три часа и чак след това обядва. Ако я държа о сме до 13:00 примерно, после е страшно приспиването. Явно като стават рано и се изморяват по-бързо. И ние с гърнето сме до никъде- сяда с голо дупе, знае,че се ака и пишка там, но не го прави- чака да сложа памперса и там да свърши работата. За сметка на това речника и е доста богат- около 50-на думи казва, като се опитва да прави и прости изречения. Това с махането на решетките на мен ми е страшно, то и на нашата кошара няма как, освен да ги отрежем де, но ми се струва,че постоянно ще излиза. А и съвсем скоро трябва да я преместим на голямо, е кошарата ще бъде заета Simple Smile Затова съм предвидила легло тип приста и преграда, че ако се наложи някой да спи с нея в едно легло, поне да се побираме Simple Smile
И аз да се присъединя към Nutti- ми Ели, май сте си съвсем наред Simple Smile, нощния сън е една- две нощи добре, после цяла седмица събуждане по минимум 2 пъти с рев. Сърди се, бунтува се, ако нещо се забрани или не се даде- даже, когато е много ядосана ми посяга да ме щипе/дращи по лицето. Имаме едно приятелче юлче- същата работа Simple Smile Явно им е такъв периода, от нас пак само търпение.
За зъбите- ние зъби мием само сутрин засега, веднага след хранене- според мен на тази възраст по-скоро е приучаване към навика, не толкова сериозна хигиена- Миа и срещу това се бунтува. Иначе за мляко не мога да споделя мнение- отдавна не пие- затова вечеря най-често кисело. Мисля скоро да въвеждам супата за вечеря, че само скандализирам приятелките си, как изкарвало моето дете с вечеря  кисело мляко Simple Smile

# 185
  • Точно където трябва
Ellie, така на прима виста звучи като да сте съвсем ок  Hug
Искрено ме разсмя. Laughing Права си!

# 186
Аз за решетките имах предвид,че кошарата е долепена до спалнята и ги няма ,та по някое време идва до нас,а иначе две пръчки ги няма и през деня от там си влиза..

Започва вече да иска само сам да се храни и се храним само с лявата ръка...имаме напредък,днеска кус-куса го изяде почти сам с минимално по земята..Другото ново е ,че заспиваме сами...обаче и една уловка--от 3 дена иска само клипчета на лаптопа да гледа,иска да лежи и супер се зомбира,играчките не ги пипа..Вече като чуя"пеят -скачат палците" и лошо ми става...не е наврян в лаптопа и на игривите песни става да танцува,но се научи така да ми заспива-като му се приспи(аз вече прибрах лаптопа ),почва да тупа с ръка по шкафчето,пускам му wheel on the bus и за 5-10 минути се унася и заспива...Но ще се опитвам тези дни и този навик да махам,че мразя така...Миналият ден на парка 2 деца излезнали,седнали на пейките с таблетите и карат някакви коли и 1 дума не си казват  Naughty

# 187
Ехоооу!
Вчера докато си мислех с какво да заместя бобчета, при играта с бобени зърна( че малко ме е страх от тях) се сетих за макарони. И сега са голяма мания. По цял ден ги прехвърля в купички, разпилява събира, абе голяяма занимавка. Първоначално си хапна няколко, но нещо не ги одобри  Laughing.
Другата щуротия, която усвои от батко си е да отваря всичко пакетирано с ножица. Уж вдигнах на високо и ножици и ножове, но той си взема столче и пак ги стига  ooooh! .Къде да изпокрия всичко вече не знам? То едно ли е - лекарства, препарати....  ooooh! Очите ми и на сто да са пак ще измисли къде да се скрие и да направи беля.

# 188
Пробвахме го това с макароните - моят деструктор ги разпиля на пода и загуби интерес. Обаче в момента си е набарал бутилката с вода и една купичка иизлива от бутилката в купичката, пие, олива се, голямо шоу. Явно водата е по-интересна.

# 189
Много благодаря за идеята за домашно посещение! Кремолин и на теб! bouquet

Давах преди на момчетата канелони и те си играеха с тях много. Сега е подходящ моментът (мисля) за ето тези пръчици.

# 190
Хм, и какво ги правят тези пръчици? Откъде се взимат? Дребния е в изключително прилепчив период и съм в отчаяно издирване на идеи за неща, които биха му били достатъчно интересни, за да се занимава сам.

# 191
danny_p, взимат се от магазин за ръчно творчество, има ги и в джъмбо. Струват 2-3 лева цяло стекче. Те са с мека метална среда и пухкави. Има комплекти с различни цветове. Могат лесно да се огъват и да се правят фигурки от тях. МОже да се покаже на детето как се пъхат в пластмасова бутилка, за трениране на координацията или въобще каквото му хрумне на детето.

# 192
Здравейте, по препоръки от тук заведох малкия при д-р Константин Петров, защото вече над месец се борим с хрема и съпътстващата я кашлица с променлив успех. Прегледът мина ОК, приятен човек, мисля,че се постара, но едни от капките, които изписа, са Гентазон, които явно са много тежки, щом в аптеката няколко пъти ме попитаха наистина ли са изписани за толкова малко дете и колко сериозна му е хремата. Та, питането ми е дали ги е изписвал и на някой друг и дали наистина са толкова страшни.
В същото време личната му лекарка каза да не давам нищо, само промивки с физ.разтвор.

# 193
  • София
Хубава тема си подхванала......ние 4-та седмица имаме кашлица и сополи. Ходи си на ясла, защото и двете не са нон стоп, но и не изчезват напълно. Последно слагах макситрол, а след това колоидно сребро (кафявите капки). 4-ти сироп пием, та и аз се зачудих дали не сме за УНГ. Постоянно си мисля, че наново се разболява, но явно си е от вируса края на Февруари. Четвъртък и петък през нощта се съдра да кашля и бях сигурна, че е нова болест, но не вдигна Т. Хванах се сериозно с инхалации и освен среброто в носа и 4-тия сироп му направих и от черна ряпа сироп и му го давах постоянно + чай за кашлица. Събота и неделя не е кашлял въобще през нощта, но има сутрин по 3/4 много влажни изкашляния.....еми не знам вече какво да правя......продължавам с черната ряпа, но само сутрин и вечер заради яслата. Страх ме е да не стане нещо хронично. Сополи също почти няма, не е запушен постоянно носа, но се появява секрет периодично (явно и затова кашля), но нищо не го спира напълно. Не е водниста хрема, а по-скоро гъст секрет на моменти. От яслата ми казват, че през деня не кашля (само веднъж по миналата седмица казаха, че като е спал следобед е кашлял). И от сополи не се оплакват. Много ни е гранично всичко.......това влошаване на кашлицата миналата седмица ме изправи на нокти и ми стана ясно, че ако не изкореним проблема не можем да се успокоим. Сега се чудя при личната дали да го водя пак.

П.С. Да добавя, че иначе пък имаме личен рекорд - започнахме трета седмица на яслата без прекъсване.......макар и в не напълно читаво състояние според мен.....

# 194
Привет!

KameliyaKo колко да са страшни- гентамицин и кортизон. На баткото съм ги слагала, като беше едномесечно бебе. Тобрадекса е тобрамицин и кортизон, Макситрола- два АБ и кортизон  Wink Личната,като е компетентна, защо не го лекува тя, а кашля месец  Tired

Ще пиша пак, отивам да се приспиваме  baby_neutral

Общи условия

Активация на акаунт