Пролет цветна наближава, августинче смело проговаря!

• 77 706
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Няма решения за носенето! Един път се опънах здраво и той рева и врещя от попа до лъвов мост, включително и в метрото. В интерес на истината получих много съчувстващи погледи hahaha и се отказах, за това просто няма как да му изляза на глава. И на мен ми се цъка и ми се обяснява как да не съм го учила така - ами ето ви го, научете го по-добре! Ама не искат... hahaha иначе започна да ме слуша! Бях в шок, като се случи. Ходихме по празниците на сватба до бургас. Това си беше цяла епопея, но не ми се разказва Joy оцеляхме Joy и единия ден редовната драма с яденето, защото не взехме столчето, от което не може да слезе - не иска да яде, иска да слиза, да ходи да играе и изобщо да не го занимавам с моите приумици. И аз му се скарах и казах, че не може да слиза от стола и трябва да яде - и диването не слезе! Послуша ме! Сама не повярвах. Натъпках храната и го пуснах да търчи. Нооооо вече предаде фронта, аз съм много доволна.  hahaha

Хайде от мен лека нощ, имах още да пиша, но имам да гладя купища дрехи за яслата и за работа утре, така че ви оставям. (Кога ще започне това дете само да си глади Joy )

# 406
Моята алтернатива на носенето е количката. Сега, понеже са двама, ще се возим още дълго с нея. С дъщеря ми ползвахме количка до 2г и няколко месеца, след това излизахме с триколка , която бутах навсякъде. Нямам спомен кога сме започнали да излизаме пеш и двете по площадките, но ще да е било около 3тата година.

# 407
  • Пловдив/София
То и ние си ползваме количка до парка например, но ако сме с колата и отиваме на място на няколо метра след слизабе, не я взимам всеки път. На почивки също нямаме място да я мъкнем, като е голям вече и не му се седи дълго. А в квартала си щъкам с количка, за което пък чувам "ти си голям бвече за количка"  Close Сдържам се да не кажа "ами водете го вие от точка А до точка Б без количка", ама най-добре изобщо да не се обяснява човек.

Дани, ще слушат все повече, има надежда! Разкажи когато можеш и за сватбата. Ние също пътувахме този месец на дълго разстояние, тръугва се в обедния или нощния сън, ако е обедният, се почива задължително поне 2 часа като се събуди и пак има мрънкане втория оът като се качи в колата. Ама си е супер в сравнение с под 6 месеца, не искам да се сещам.

# 408
Ние вече почти не ползваме количката, само ми заема място в коридора. Иначе на него не му пречи да се вози, даже като тръгваме да излизаме и той казва "качуа се, колата" и сяда вътре сам  Joy Ходи си пеша, издържа по много, а и да не иска съм му казала, че няма да го нося - то и не мога вече де, и той си ходи. Е, малко където си иска, но все пак - спираме, тръгваме, събираме камъни, мачкаме буболечки  #Crazy и други забавни неща... Само не знам наесен - живи и здрави - как ще се случват нещата  newsm78 Не го виждам да върви до мен, докато аз бутам количка  Laughing Замислила съм се за онези бъги-бордове, само трябва да си намеря универсален. Или просто ще си ходи на ясла, а аз ще обикалям с бебето сама  Sunglasses
Относно пътуването - преди си спеше по много в колата, сега се буди след точно час и 20 мин.  Shocked Ама всеки път! И не разбирам защо  newsm78 И после се почва махане на коланите, разхвърляне на играчки, които му се подават, ядене на солети, вадене на всичко от чантата ми и рев накрая. Добре, че засега сме само на кратки разстояния, но ако решим да ходим на море, не знам как ще го издържа...
И за тръшкането - ами да се тръшка. Търкаля се по земята - засега само пада и чака да го пусна, за да стане и да тръгне пак за където си е решил. И се прави, че реве - ама артистично такова, без сълзи, само Аааааа и ме гледа сърдито, после мята лукавата усмивка и продължава  Laughing Абе очовечва се вече, ама да му мислят госпожите в яслата  Joy

# 409
На мен ми се наложи да прибера количката, защото той беше започнал да иска да спи само в нея. Сега за щастие си спи добре в леглото, но защото няма количка - и на майка му да са ѝ здрави ръцете. И това ще мине....стискаме зъби до тогава Simple Smile

# 410
  • Точно където трябва
Момичета, имам един спешен въпрос. Ще водя дребната на Велинград. Дори не разбрах басейна топъл ли е, изобщо не мислех, че ще стигна до басейни. Просто исках да се махна за малко от вкъщи. Но сега ме загложди - ако става водата и е подходящо трябва ли да е с бански? Не съм и купувала и ако не е наложително не виждам смисъл, но ако може да се топне детето... И за джапанките - една съседка имат кроксчета. Но като били малко големи на детето били ОК, сега му са точно, но го убивали където е закачена каишката. Това от производителя ли зависи или всички са така? Т.е. ако и взема маркови* /ужасна дума!/ мога ли да разчитам, че няма да и убиват? Ако някой има наблюдения.

# 411
Ели, ако още ползвате памперс може да й вземеш памперс за плуване.
А за кроксовете е индивидуално, зависи от крачето. На каката на босо й правеха пришки.

# 412
Има едни памперси за плуване, миналата година ги купувах от магазина, от който взимам детската кухня. Би трябвало да могат да се намерят по детските магазини.
За кроксовете не знам, но не би трябвало да убиват. Не може ли без каишката?

# 413
Elliee вместо бански по-добре вземи гащички за плуване, или памперс-гащи, не знам как се казват. В ДМ имаше на промо даже  Peace
А за кроксовете знам, че трябва да са по-големи. И аз нося по-голям номер и ми е екстра.

# 414
  • Точно където трябва
Благодаря ви, знам за тези памперси, но гледам, че се продават и бански и се чудех да не би да им е време вече.
За коксовете - сигурно може и без каишка, но като са "хванати" за крака ми се струва по-сигурно. Не знам дали ще и е удобно да шляпат като джапанки. Всъщност те кроксовете май не шляпат?

# 415
Аз бих купила гумени сандали и памперс-бански,че не се знае какво може да му хрумне в басейна.

# 416
  • Пловдив/София
В Декатлон има много хубави детски чехли с каишка отзад от плат/ластик. Ако вземете по-голям номер, ще ги носи цяло лято и си заслужава. Задължително мерете, че в зависимост от крака може да не пасне нормалният й номер. За съжаление не помня цена, преди месеци ги взимахме, но не вярвам да е било  над 20 лв. Кроксовете (накарахте ме да гугълна :Д) убиваха Зайо миналата година и не бих му взела пак.

Но по принцип може и на ръце да минете от съблекалня до басейн, ние не винаги ползваме джапанките му.

За плуването и аз препоръчвам памперси за плуване- има ги в големи магазини като Кауфланд, ДМ, на Либеро са най-масови и са ок.

Водата във Велинград масово е топла, така че сигурно ще й хареса. Вземи все пак играчка, защото може и да се стресне първия път от басейна.

Весело изкарване!

# 417
Вече 7 години ползваме кроксове. Купувала съм всякакви и винаги са убивали, особено там където каишката се свързва с останалата част. Продължавам да купувам, защото отпред са затворени и предпазват пръстчетата и ноктите. Бааткото ги носи без каишки. Дребният също има, но за сега ги ползва само в банята.

# 418
  • София
На 24-ти бяхме в Огняново и топнах Миа за първи път в басейн. Беше с бански бебешки. Идеята на банския е, ако свърши голямата работа, акото да не изпадне в басейна. Малката работа си я върши в басейна (то и големи хора си вършат в басейна, ама предпочитам да не се замислям...  Mr. Green).
Реакцията от водата първо беше тотален ужас и паника, но не е случила на майка и като понастоях, посвикна и даже после така се отпусна, че си лежеше почти по гръб и риташе с крачета. Два часа откарахме в басейна, много беше хубаво.
Кроксове ползваме, не й убиват, даже каишката не се допира до петата, може би са й големи...  Пробвах за вкъщи да ходи, че не иска пантофи, но падат от крака и не става. Ползваме ги само за баня и в този случай за басейна. Като умалеят пак ще взема. Вкъщи всички имаме, аз не ги свалям от краката си, децата предимно за баня.

# 419
  • Пловдив/София
Ние такива нямаме вкъщи, миналата година му взех на морето и видях после раните при пръстите на краката и се отказах.

А да питам защо им слагате пантофи у дома? Зимата е заради студ сигурно, но лятото? Моят си ходи по чорапи само, че и ги събува понякога и шляпа бос...Не мисля, че е проблем, даже препоръчват май ортопедите така, ама да питам все пак вашите аргументи какви са?

Аз още помня как в родилното ни казаха да гледаме децата повече като циганките и го спазвам Simple Smile)

Да се оплача от дъжда, не се издържа вече. Излизаме за малко, но все или вали, или духа безумно и не става да го пусна в парка, а по-скоро до магазина в количка само. И си седим затворени вкъщи, а играчките са му омръзнали. Книжки имаме сигурно 50, но си обича едни и същи 2-3 и ще ме подлуди- носи ми 5-6, после като ги отворя казва "не", носи други и така докато не стигнем любимите му.

Дайте идеи с какво да играем и какво да учим на тази възраст? Напоследък се заглежда по цветове и го уча в книжките, също да брои, но там е много зле. Букви разпознава 2-3, но започна да се обърква и не го уча на нови засега. Не са му интереси пъзели и конструктори, само му дай колички да пъха вътре малки камъчета и да четем книги. Това е, а на мен ми е скука вече. А да, отскоро започна да иска клипчета на лаптопа, едни и същи само, ако пусна друго е "не, не". Но гледам максимум 2-3 пъти на ден по 10тина минути.

Общи условия

Активация на акаунт