Пролет цветна наближава, августинче смело проговаря!

• 77 701
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • София
А да питам защо им слагате пантофи у дома? Зимата е заради студ сигурно, но лятото? Моят си ходи по чорапи само, че и ги събува понякога и шляпа бос...Не мисля, че е проблем, даже препоръчват май ортопедите така, ама да питам все пак вашите аргументи какви са?

Аз още помня как в родилното ни казаха да гледаме децата повече като циганките и го спазвам Simple Smile)
Хаха, това ми хареса. Аз явно и на вид наподобявам и на начин на гледане....  Joy
По темата - всички вкъщи ходят само по чорапи, въпреки опитите ми да ги науча на вид чехли. Аз съм научена да не свалям чехлите от краката си, но ние живеехме в много студена къща някога, после апартамента също си беше студен. Сега доводите ми са - паркета се хлъзга, зимата все пак си е добре на краката да има нещо, като стъпиш с чорапите на малко мокро иии  Shocked. Но, вече съм се отказала, новият член на семейството явно също ще е "босо-ходещ".

Миа започна да се заглежда в клипчета и "Маша и Мечока" на компютъра. В един момент не гледа, но не допуска никой до компютъра и затова вчера се наложи да го спра и да обявя вето. Ние си излизаме. Рови се в мокрия пясъчник, гази в мократа трева. Вчера даже дъжд ни пра. Вкъщи само не се издържа. Снощи в 21,30 се заигра с играчките си!!! Еми то беше време да ляга да спи, тя тогава откри, че има играчки. Днес ще е бабин ден и чакам с нетърпение да я прехвърля, че да свърша нещо.  Mr. Green

# 421
Вкъщи сме на плочки ooooh! беше мвого удобно, когато кучето беше бебе и вършеше мръсни работи навсякъде. Сега обаче цялото домочадие подскача от ужас, че ще изстине детето. Но както се стопли времето го пускам по чорапки. Иначе през зимата - по пантофи.

За чехлите - искам да започна да го къпя прав, но много се хлъзга в банята. Тези от декатлон много ми харесаха като описание, със сигурност ще мина да потърся. А и за плаж, басейн си трябват.

# 422
Здравейте, и Ивака шляпа предимно по чорапи,но това е защото аз не съм особено стриктна в слагането на пантофи. Добре, че поне в яслата носи Simple Smile.
Вчера му купих сандали от един магазин на Иван Асен с испански обувки. Много приятни, отворени отпред, естествена кожа, с нещо като ортопедично ходило. Марката е Plakton, по-скъпият модел (до 23 номер) беше 59лв, по-евтините (24+) май 49.
Вкъщи в момента на мода са клипчетата с парни локомотиви Simple Smile Simple Smile. След като преди 2 седмици се вози на детската железница в Пловдив, влаковете са на пълна почит. С отварянето на очите и веднага сочи за "па-пу" (паф-пуф).

# 423
При нас хитът в момента е ну погоди. Преди това беше Маша, но му втръсна. И от време на време спасявам положението с едно същество, което прави пакости - Booba. Също гледа и едни странни клипчета, които са озвучени с детски песнички, а картинките са като компютърна игра със спайдърмен и светкавицата макуин и т.н. изрових ги по itsy bitsy spider, излизат четвърти-пети резултат. Той в яслата си яде нормално, но вкъщи като ми каже Не и се започва търсенето на филмчета, за да си изяде яденето...

А влакчетата са туу-туу, има играчка влакче и по бейби тв нали има едно филмче с влакче и ги познава. Возим се редовно на метрото и то също е ту-туу Simple Smile напоследък и трамваите са ту-туу Simple Smile

# 424
При нас пък хит е "бебе Диди"-неговите си клипчета като бебе Grinning

И ние сме по чорапи,даже понякога боси и по голо дупе с разкопчано боди и си  дърпа чурката и се разхожда из апартамента като шеф  ooooh! Той вече може изцяло да се съблече и нямам сили по цял ден да се карам с него,ако не е  студен го оставям да си прави каквото иска-избирам си битките Grinning

# 425
  • София
Ние имаме нещо подобно на описаните в Декатлон, но са на Мат Стар за 9лв. Много са хубави и мисля и по-големия размер да взема, че настоящите са ни точни. Отзад са с ластиче, а и самия модел е хубав, че малко са като лодка и не може да си цапардоса пръстите. Къпем го отдавна прав и затова ги взехме, но и за плажа мисля да е с такива. И аз предлагам памперси за плуване. Имаме бански от миналото лято, но той е за плажа и е от Декатлон цял с УВ защита и според мен не е за басейн подходящ.
И ние сме на плочки и ламинат и сега си е  пантофи, но миналото лято в жегите си го пусках бос. Сигурно и сега ще направя така. То всъщност лятото планувам да сме си на Каварна, а там баба му ще припадне ако е бос Simple Smile Само дето вече имам малко страхове за това лято и плана да сме си при баба и дядо. Те и двамата работят, баща ми поне на смени и ще е повече с нас. Та аз вече не мога да го контролирам въобще и даже не смея да го извеждам вече сама. Не знам дали ви се "похвалих" че една люлка го прасна в челото. И въобще е една борба да го овладея. Баща му намира лесното да го качи на врата си и той се кротка и се "вози" така, но аз не мога. Количката вече не сме я ползвали, че то остана и нея да бутам докато го вардя да не се убие. Не съм сигурна как ще го извеждам на разходки там, мислех за триколка да взимам, но още се чудя, може някоя от OLX да видя, че ако не иска да стой поне да не съм се набутала много. Да си е само за там. С  храната сме пълен ужас. Нали сега още си е в нас, а не на ясла, че лекарите казаха, че е добре да го задържа след като се е чула нещо по белия дроб. Уж е здрав, но пак се случва сочно и звучно да се изкашля. То влажната кашлица не е опасна, но ме държи под напрежение, че има секрети. Та просто се виждам в чудо какво да му приготвям вече и какво ще яде. Филмчетата отдавна не помагат, а и той се храни сам и ако не желе не мога да го накарам по никакъв начин.

Хита при нас си е таблета да си пусне ю-туба и да си намери някое от любимите филмчета (всичко без грам помощ от мен). Пуска си от филмчетата за Talking Tam и Weels on the Bus, както и някой от бейби ТВ. Някой филмчета може да ги гледа поне 5 до 10 пъти едно след друго. Поне имам малко спокойствие, че през другото време го свалям от някой стол или маса. Дърпам от щепсели, контакти и все неща който не е редно да пипа.

# 426
И в къщи много често се ходи по голо дупе. Отдавна съм прибрала пантофките, че той само ги събуваше. Сега вече събува и чорапи и панталон и памперса успява да раздърпа. Явно му е топло и го оставям така. Проблемът ми е само килима. Как от цял апартамент с ламинат винаги успява да се изпиша върху килимчето, което е метър на два ooooh! Все се каня да го махна, поне за лятото.
А относно влаковете: ако сме пеша навън ни строява всички на Пуф- паф и така трябва да вървим chef Joy Голяма сме картинка отстрани. И децата на площадката строява така и те като не го разбират се изнервя и ядосва много. Хваща ги и ги подрежда

# 427
Така като ви слушам моя дявол май ще се окаже добро дете newsm78 само пантофите събува, не се съблича сам. Яде си, ако не го хареса търся друго, но все намира какво да изяде. Не пипа щепсели и контакти, в градинката не търчи към люлките(засега), не излиза по улицата като му кажа...аз какво се оплаквам hahaha само иска да го нося постоянно и ако реши нещо го откопчвам с рев hahaha и се катери по столовете

Но като се замисля той не се задържа много вкъщи напоследък, нали ходи на ясла, а почивните дни бяхме на пътешествие с много нови неща. Ще видим утре какви номера ще ми е подготвил  hahaha

# 428
Има ли друго лъвче да е толкова честолюбиво и обидчиво като моето?Направо като възрастен се сърди и е многооо ревлив.Чак глухата съседка ме посъветва нищо да не му отказам,че да не ревял.Без малко да и предложа да го погледа няколко часа и пак ще говорим..
По цял ден програмата е една и съща-катерене по мебелите,обръщане къщата наопаки ако направи някоя беля е бонус за мен.
Навън тича като бесен по възможност в локви и кал,гони кучета всякакви и яде пръст и пясък.
Телевизор,таблет и книжки не харесва играчки също освен ако не са чупливи и чужди.
Само с количката се излиза,че за нищо на света не иска да върви за ръка и в моята посока.Върви три секунди с мен поглежда ме в стил хайде стига ти толкова и бяга в другата посока.

# 429
Ние се носихме на ръце буквално до оня ден. На площадката на ръце, в магазина на ръце, до площадката на ръце. Докато не отидохме със съседчето до градината, която не е далеч, но за тях си е цяло премеждие. И понеже съседчето ходи много, че и за ръка, че и бърз, и тя хукна като него. Събра ми очите. От тогава носенето спря. Количка не ползваме от зимата.

# 430
Май не е такова ангелче, за каквото го помислих. Почни всичко, изброено от Ани, съвпада - с изключение на това, че харесва таблета и някои играчки.

Иначе се носим нон-стоп, но днес реших да пробвам без носене. И диването започна да дивее! Аз се чудя защо толкова лесно стигаме навсякъде Simple Smile половин час се мотахме от метрото до вкъщи. Въртя се около асансьора на метрото, натиска копчетата. Слшза, качва стълби. Обикаля. Ходи тук, ходи там. Само в нашата посока не иска да ходи! Добре, че като кажа, че е улица, спира. Изпили ми нервите, но поне не се носихме и някак се прибрахме.

Иначе за собственото мнение е същия, аз му викам инат и характер. Каквото реши, това трябва да стане. Но не е попаднал на майка, та си реве доста. Не са се оплаквали съседите досега Simple Smile но има време Simple Smile

Стискам палци на чакащите второ класиране, ние сме двайсет деца за две места на жребий. Хич не го виждам...

# 431
Ооо! Относно ината и характера съм тренира вече почти 8 г. Така че нищо не ме впечетлява. Вече имам волско търпение и спокойствие. Незнам дали си е до детето или до отглеждането, но мога да кажа че с баткото бях по- нервна, припряна, свръх контролираща и съответно той е мноооого инатест. А сега гледам  на всичко по- отгоре, отгоре и дребният ми се струва, че е по- хрисим и послушен. Или не е Wink, просто така ми се струва.

# 432
Ели, оригиналните кроксове са 60 лв. Малко по-различни са  като вид и модели, както и самата материя лееко се различава. Принципът на избор е еднакъв-да са леко големи. Момчетата са с такива и ходят навсякъде с тях-лесно си ги събуват сами в колата, лесно ги обувам след това, не се хлъзват на мокро, като са им леко по-големи ги обувам и с чорап за студени дни в двора.

И у дома всички гледаме Маша и Мечока  Crazy и патешкия танц. Най-ми се иска на мълчанка да ги науча  Mr. Green И ние ходим боси/чорапи целогодишно. Само мъжът ми си обува едни отворени чехли. И аз гледам като циганките.

# 433
  • Точно където трябва
60 лева ми е лимита за качествени сандали /обувки/ ботуши/. Просто ми е някаква психологическа граница. А за джапанки не мога да дам повече от 10-15.
Сега търся сандали. Истината е, че знам кои са качествени, но не са ми по джоба. А тези по джоба ми не ме кефят. Вчера се опитах да и купя. Стояха и прилично само едни, обаче бяха някакво безумно бяло, като варосани. Другите бяха или тесни или нямаше номер или с дървена подметка...
Дребната също е абсолютен инат, своенравна. Бие децата, гледа лошо. Като излезна с нея и повече е натоварвам. Само я следя да не приближи някое детенце и да го цапардоса. Много се натоварвам.
Още ходим с количка, но тя пак иска на ръце. Преди за 1 час обикалях всички желани магазини. Вчера за 3 часа влезнах в 5, не можах да видя нищо, а спешно трябваше да накупя някакви неща,  носих я на ръце, а и бутахме количка  Tired И на месечинката я мерих - 15,300!

# 434
  • Пловдив/София
Аз исках да питам относно кг и кога може да се каже дали едно дете е пълно? До 2-3 годинки има ли затълстяване при децата? Моят доста си хапва и в крачета и лице ми се вижда пълничък. Иначе ръце и тяло са му слаби и е висок. Към 13 кг е може би. Тъпо ми се вижда да ограничавам малко дете в храненето и сигурно е рано да се мисли за това, ама аз и ММ сме били злояди и кльощи и чак сега започнахме да пълнеем леко, та се чудя това дете откъде излезе такова ящно Simple Smile) Знам, че е по-добрият вариант, но като видя 8-9 годишно дебеличко дете се шашкам и затова се чудя откога се следят тия неща...

Иначе обича плодове, супи, само тестеното е в повече- иска хляб, солети, барнита, каквото види (гледам рядко да вижда, ама хляб купуваме заедно всеки ден и не мога да не дам)

В тази връзка не знам какво ми става, но съм качила 2 кила последните месеци. Още съм +7 от преди да забременея и започвам да се притеснявам вече...ако ми останат 6-7 кила от първото дете и толкова от второто вече ще съм слон.

Общи условия

Активация на акаунт