Пролет цветна наближава, августинче смело проговаря!

• 77 702
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Пипи, според мен е рано да се мисли за затлъстяване при децата. Според мен когато се спазва режим на хранене, менюто е разнообразно и включва необходимите групи вещества, не се прекалява със сладките и боблучките от рода на шоколад, бисквити, солети, барните и подобни, няма голям риск детето да е с наднормено тегло. А и трябва да се гледа и ръста, не само килограмите. Дребния е близо 11 кг в момента и според мен е слабичък. Висок е около 86 см. А и те в момента хабят много енергия, вие ходите и на спорт. Не виждам нищо притеснително.

Виж, за майките на дечурлигата за съжаление положението не е толкова розово. И аз имам няколко килограма още отгоре, а тазът ми никога повече няма да е толкова тесен, колкото беше. Имам няколко чифта панталони, които направо подарих - няма влизане в тях. Но ако не се чувстваш ок, може да започнеш някакъв спорт и/или диета. Аз ходя на йога когато мога и се чувствам чудесно.

# 436
Здравейте! Вие за басейни коментирате, аз съм на тема море. Предложете къде може да се ходи с вече палаво дете? Да търся ли детски кът да има, с яденето не знам какво ще се прави..

# 437
  • София
И аз смятам, че е абсурдно да говорим още за затлъстяване. Ако не храниш изцяло с боклуци няма страшно. Те в момента се развиват и вече не са еднакви по калъп, те никога не са били де Simple Smile Не мисля, че прекаляване с манджа, супа, кисело мляко и други от този род е проблем. Щом не го храниш с шоколад, макдоналдс, пържени картофи и чипс ежедневно при това, няма защо да се притесняваш. А и гледай да натрупате резерв за яслата, че АКО (КАТО) се почнат разболяванията, за дни свалят, че като ти откаже и солета да яде ще се радваш на допълнителните резерви. Ние си вървяхме по-пълнички, но от как е на ясла май не е мръднал и грам. Но пък аз си го виждам, че е изцяло на татко си. Не е висок (няма на кого), към 84 см е (да се чудиш тогава защо размера си ни е за много повече см). и е около 13,5кг, но май е така от поне 6 месеца с килограмите. Има много широки гърди, абе набитичък и едър си е самото начало - някак широкоплещест Simple Smile той затова е и много силен.
В събота първото обуване на къси гащи за сезона ни осигури ожулени колене Simple Smile предвиждам, че това лято няма да зараснат въобще.
Мисля, че сме почти готови за сваляне на памперс, но чакам да го спра от яслата края на Юни. Въпреки, че не говори почна да се подърпва за памперса и да ходи да си взима гърнето. Даже и за пиш го направи няколко пъти. Естествено на вън нямам идея как ще се справяме но ще го измислим. Не съм единствената е. Поръчах голям брой гащички в тъмни цветове Simple Smile и ще си купя от еднократните чаршафи.
Другото с което да се "похваля" е, че най-после си записах час за преглед на гърдите. Просто безобразно се занемарих от всякъде. Направо на частно, че ако трябва да взимам направления ще го отлагам още година. Просто след раждане и спиране на кърмене не съм ходила, а трябва, а от няколко дена ме наболява едната и това ме изрита по гъзеца да се задействам. Следваща точка в плана "живот след раждането на мама" е зъболекар Simple Smile

# 438
На нас от фирмата ни осигуряват веднъж годишно профилактични прегледи и ми гледаха гърдите вече. Всичко било наред. А зъболекаря....от около половин година ходя редовно и още има за правене, направо ми е писнало вече. Бременността и кърменето направо ми изядоха зъбите. Та преди да се засилим към увеличаване на поколението трябва да оправя всичко.

За морето не мисля, че трябва да има детски кът. И аз съм с две ръце "за" ходенето с компания с малко по-големи деца. Хващат диването и ги няма никакви Simple Smile иначе аз трябва да търча, което хич не ми е сред приоритетите за почивка.

# 439
Моето дете ужким не мърда на ръст, килограмите не са й много, далече е от 13, като ли 15, все уж е под средната норма, а пак си има месце по краката.  Така че, няма значение, че детето има бузи. Щом е съразмерно и в норми, си е  ок. А и като знам как дърпат от нищо то.... На моя позната големият хлапак ще е първи клас.....ми плашещо слаб изглежда, а си яде, така че, ако ще затлъстяват, ще е доста по-натам.

# 440
  • София
Да допълня по темата, че брат ми е бил хипер дебело бебе, точно на тази възраст. Ама направо си е човечето на мишлин, нагънат като онези кученца Simple Smile ужас направо. По не знам колко кофички на ден кисело мляко изяждал и все не му стигало. мед сестрата дето го е мерила вдигнала скандал на мама, че му е разширила корема и, че ще стане дебел и чак ревала майка. Почнали са да го теглят на везната за големи преди да може да ходи. В последствие моя брат влезе в казармата 52 кг Simple Smile Не знам как си го представяте това, но под 50кг не ги взимат в казарма въобще. Много слаб ......най-слабия в класа си беше. Сега чак на години взе да за формя шлембенце и да сложи малко маса.

# 441
Астинед, какви са тия еднократни чаршафи?

# 442
И моя батко беше многоооо дебело бебе плашех се като го гледам как едва не се търкаля.Незнайно как просто порастна и отслабна сега на 6г си е идеален.
Той пак е болен направо ми писнаааа вече от болести...и лекарката му все казва че нищо му нямало,а че кашля по цели дни голяма работа.Иво е единствения щастлив от този факт че си е вкъщи тъкмо ще има кой да бие и хапе,че само мен е скучна работа Heart Eyes.

# 443
Диди е 14 кг и малко  може би,висок,едричък и много силен.Аз пък гледада яде правилно и много ме е страх   от затлъстяването-всички сме попринцип супер слабушки,а сега всички сме станали ...Като бебе и на нас ни се караха,защото ядеше безобразно много АМ и за първия месец беше качил 2 кила...Както и да е гледамда не го тъпча с хляб и подобни-ако е чорба супата слагам по 1 сухар.Солетки и зрънчовци също си яде като всяко дете,просто го следя да не му давам при всеки удобен случай.Кремчетата също от кухнята ама му ги гъча с плодове да стане за 2 хранения(ако му е писнало от Кисело мляко).

Ние официално сме без памперс и навън от няколко дни,просто изведнъж-казва си детето и тва е-със слипчета сме.Случва се да пикне малко ако е много заигран..

Сега се научил колко е 2-като има две неща от нещо  или по какъвто и да е повод върви и казва "дие" и показва с пръсите.Имаме и прогрес с говоренето-започна да си  бръщолеви на бебешки,което е прогрес за нас  Joy

# 444
  • София
Астинед, какви са тия еднократни чаршафи?

Тези 60х60см който аз лично ползвах много в началото за преобуване върху повивалника или на всяко друго място. Мисля.че се водят еднократен чаршаф и ги има и в по други размери. В родилно също ги ползвах за под себе си.

# 445
Аз да ви питам....има ли още деца, които ядат нощем? Дребния беше спрял, но отскоро по часовник ми се буди в 12 и не заспива без мляко. А като си легне вече не пие. Чудя се какво да го правя, не е ли голям за такива изпълнения?!

# 446
  • Пловдив/София
Аз да ви питам....има ли още деца, които ядат нощем? Дребния беше спрял, но отскоро по часовник ми се буди в 12 и не заспива без мляко. А като си легне вече не пие. Чудя се какво да го правя, не е ли голям за такива изпълнения?!

Хм, големи са, според мен. Опитай да не му даваш, увеличи му калориите на вечеря/преди лягане, евентуално едно хапване да има точно преди сън. И ако се събуди го залъжи с гушкане или друго. Да не вземе да свикне с нощно хранене и после знаеш колко трудно е отвикването...

При нас няма нощно, но се буди понякога с плач, чудя се от какво е, не са зъби, може би сънуват кошмари вече  Rolling Eyes Като го гушнем се успокоява и заспива бързо.

И Честит ни празник на всички деца и родители:)))

# 447
Ах, тези ли.....знам ги, първи приятели сме с тях Simple Smile аз се чудех когато ако като свалим пампата нощем сигурно ще трябва да слагаме протектор едно известно време. Той не спарява ли жестоко???? Тя и сега мрази жегата, камоли с това чудо.
За храната....напоследък 200 грама хич не я оправят и си иска още. Вечер й давам почти задължително по 50 грама кисело мляко след манджата. Дани, пробвай така ако искаш, с малко км след папането или преди лягане....

# 448
Честит празник, малки и пораснали деца  Party Много игри и весели дни   bouquet
Водихте ли някъде малчуганите на празник? Аз мислих, но се отказах. Купих пакет балони за тайфата на площадката и настана веселба  Joy
Аз някак си го прекарах в пазаруване този ден, дебна намаленията  Joy
Поръчах и колело без педали, дано да го кара  Sunglasses
За затлъстяването - и аз мисля, че е рано да се говори. Въпреки че има дечица, които от сега си изглеждат охранени. Моя със сигурност не е от тях, с хилавото дупе си носи пангалони от миналото лято  Joy Иначе е около 12 кг и над 86 см. Но няма минута да стои на едно място, то всичко изядено се изразходва моментално.
И ние броим вече. Две е най-познато и всичко иска по две - 2 солети, две обувки, две лъжици да яде. Иначе като му кажа да брои и казва " но, дуе, ти, пет" Simple Smile А критерия му за много е девет  Joy Знае, че ще стане на 2 год., показва и с пръсти, казва "тоута, тички" и показва как ще ги духа  Sunglasses Имаме си голям репертоар. И много яки изречения навързва вече, ама трябва да съм до него да превеждам  Joy

# 449
Честит празник на всички малки и пораснали деца  Wink! Много здраве и усмивки за всички  Hug!

Общи условия

Активация на акаунт