въпрос за ескапел към мамите

• 4 549
  • 25
  •   1
Отговори
Здравейте, знам че темата ми не е на точното място, държа да обясня факгите и за задам няколко въпроса, а ако сметнете, че темата е излишна или ненужна - моля изтрийте я Simple Smile
Имаме детенци на годинка, сметнахме че ни е рано за второ, спях противозачатъчните поради здравословни проблеми и ще поставям спирала, но през този интервал по навик, просто и двамата с мъжа ми изключихме и никак не се пазихме. Случката беше около овулацията ми дори.
.Цикъл 24.01
Овулация около 2.02
това се случи на 4.02
Изпих Ескапел на 10-11 час от акта. Като ученичка съм пила 1 път и си спомням, че ми дойде няколко дни след приема му и беше ужасно!
Въпросите:
Каква е вероятността да съм забременяла въпреки хапчето, около овулацията си?
Колко дни след приема на таблетката би следвало да ми дойде?
Нормално ли е гърдите ми да са толкова надути и болезнени?
Цикълът си го чакам на 16.02 , но няма признаци, освен необичайно болезнените гърди.
Моля някой ако има опит с гадното хапче да сподели.
П.П. Въпреки всичко съжалявам, че го изпих и ако съм забременяла мисля да го задържа, ако всичко е наред.
благодаря ви

# 1
Би следвало да ти е дошло до сега.  Rolling Eyes Мисля си, че си бременна. Минали са 14 дни - спокойно може да си направиш сутрешен тест. Кръвен ще покаже със сигурност дали има бременност.  Peace

Би следвало Ескалпел да не се отрази отрицателно на бремеността и плода.

Пиши после какво показват тестовете.

# 2
А защо следва да й е дошло? Нали датата й е на 16-ти? Според мен вероятността за бременност е много малка. Просто хапчето се отразява доста стресиращо на хормоналния баланс.

# 3
Всъщност минали са 9 дни от случката ... Но наистина странно защо не ми идва?
А болките в гърдите дали са от хапчето? Преди менстуация не ме болят така обикновено...

# 4
Ама и аз как ги сметнах тия 14 дни  Crazy  За 9 дни е рано да усетиш така бременост, но след Ескалпел е редно до няколко дни да ти дойде. Той създава хормонален дисбаланс и именно така прекъсва настъпилата бременост.

А защо приемаш, че на 2 си имала овулация? Ти 24 дневен интервал между циклите ли имаш?

# 5
Пила съм ескапел веднъж и ми дойде,точно на датата,на която трябваше.След приема му ми зацапа съвсем леко.
Има вероятност да си бременна,да,но според мен е малка.

# 6
The Дорис
усещам си овулацията почти всеки месец по специфичната болка и "схващане"(такова ми е усещането) на корема. А и лекар го е доказвал, при преглед са ме питали кога ми е овулацията и аз казвам "Сега я усещам",та гинеколожката каза "Да,правилно усещаш, точно в момента си в овулация". И така от тогава знам, че точно тези ми болки са овулационни.
Напоследък цикълът ми е около 22-25 дни, в зависимост кога ми е била овулацията.
 От овулация до менструацията (лутеалната ми фаза) е около 10-14 дни

# 7
Честно казано няма много какво да наравиш. Трябва да изакаш няколко дни. Ако много те гложи може в понеделник да направиш кръвен тест  Peace

Пожелавам ти да не си бременна, защото ще те е страх да не е станало нещо от лекарството, но няма страшно в действителност  Peace

# 8
  • София - Варна
При прием на Ескапел цикълът ми е идвал на датата, на която трябва да ми дойде.
Шансът да си бременна за мен не е мн голям: пила си Ескапел, и си имала полов контакт 2 дни след овулация.

# 9
Благодаря за отговорите
и за последния отрезвителен, логично като цяло, няма място за съмнения.
и все пак ако има някой, който иска да сподели нещо свързано с темата ще съм благодарна Simple Smile
Весел празник от мен (който и от двата да празнувате, а защо не и двата!) Simple Smile

# 10
Пила съм ескапел два пъти, никога не ми идвало няколко дни след това, винаги на датата. Но по спомен май няколко дни след хапчето и мен ме наболяваха гърдите, сигурно от хормоните, но и в двата случая бременност нямаше. Simple Smile Успех и весел празник и на теб!

# 11
  • Стара Загора
И аз съм пила Ескапел и на мен не ми дойде веднага,а на датата и аз имах болки в гърдите.

# 12
  • София - Варна
Аз пък като пих последния път бях събрала вода за 2-3 дни. Едвам си обувах обувките и ходех. Не знам какво беше това чудо. Предните пъти не бях имала никакъв проблем.

# 13
Доста пъти съм пила ескапел и никога не ми е идвало след няколко дена, винаги на датата. Според мен няма как да си бременна, на тези на които им е идвало до няколко дена може би точно при тях е протичало оплождане и хапчето си е вършело работата.

# 14
Добре де, пиете ги тия хапчета и не се ли питате как действат, че да ви предпазят?

Ескапеле съдържа ако не греша левоноргестрел - хормон, който би трябвало да спре овулацията. Ако овулацията вече е настъпила хормона НЯМА да спре оплождането. Ако вече е оплодена яйцеклетката НЯМА да направи нищо, камо ли да премахне бременността.

Ескапеле дава време, в което сперматозоидите да загинат преди да се появи яйцеклетката. Не предизвиква аборт.

Общи условия

Активация на акаунт