WIZZ AIR - 21

• 93 320
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
  • Германия
Момичета, ходих в агенцията от която купих билетите до Хамбург. Имаше полет София-Дортмунд за същите дати, цената на билета казаха , че оставала същата, само не знам с какво ще стигна крайна точка -Бремен. Хамбург си беше по-близо, като разстояние, ако някой знае за някакви влакове ще съм благодарна да сподели Praynig
Провери Flixxbus или Postbus, понякога излиза доста по-изгодно от влак.
Аз също съм с билет до Любек и ми е интересно къде ще кацна в крайна сметка ooooh! Добре, че не купих предварително билет за влак Rolling Eyes

# 376
Катя - На мен ми върнаха всички пари за билета от София до Хамбург. Мен пък ме дразни, че сега трябва да търся на ново с друг оператор. Виж не се сетих да попитам дали не могат да ме прехвърлят за същите дати с друг оператор, но предполагам няма да могат. Аз така се радвах, че накрая ще имаме директен полет, защото съм с две деца и винаги летя сама, та с прекачването ми е голям филм. Уф, сега пак трябва да се мъкнем по 100 часа в посока.

# 377
  • HH
Jalina, аз погледнах снощи цените с ЛХ. За същите дати ми излиза 198 евро с нормален ръчен багаж и допълнителна дамска чанта или такава за лаптоп, има полети през Мюнхен и Франкфурт с по 40 минути престой. За мен това е решението, още не са се свързали с мен, но ще си искам парите,  няма начин да тръгна да се мъкна до Дортмунд само и само да им направя оборот. Райънеър са обявили полет от есента. Дано с тях имаме повече късмет 🍀.

# 378
Цитат
Часовете не са удобни, освено това се пътува двойно по-дълго.

# 379
Цитат
Часовете не са удобни, освено това се пътува двойно по-дълго.
Така е, проверих, не са удобни часовете.

# 380
  • HH
Какво означава "Отменяме резервацията Ви и Ви възстановяваме пълната стойност на плащането за отменения полет, плюс 20% от цената на отменения полет и отсечката за връщане, ако е необходимо, по Вашата „клиентска сметка” в Wizz Air;", няма ли да ми преведът парие в банковата сметка?

# 381
Какво означава "Отменяме резервацията Ви и Ви възстановяваме пълната стойност на плащането за отменения полет, плюс 20% от цената на отменения полет и отсечката за връщане, ако е необходимо, по Вашата „клиентска сметка” в Wizz Air;", няма ли да ми преведът парие в банковата сметка?

Аз го разбирам, че няма да е по банковата сметка.

# 382
  • HH
Ако вземат да вдигнат ще е чудно. Т.е, парите ми изгарят #Cussing out както и пътуването, нямам думи да ги нахраня подобаващо.

# 383
Ако вземат да вдигнат ще е чудно. Т.е, парите ми изгарят #Cussing out както и пътуването, нямам думи да ги нахраня подобаващо.

Дано да се разберете
на мене ми върнаха парите по картата при отменен полет

# 384
  • София

Би трябвало това да е само една от опциите по избор на клиента при отмяна на полет, най-добри им пишете или звъннете да кажете, че си искате парите по карта. Успех!

"В случай на отмяна на полет разполагате със следните опции според Регламент (ЕО) No 261/2004 (Регламента), установяващ основни правила за компенсирането и помощта към пътници в случай на отказано качване на борда и отмяна или дълги забавяния на полети.

a) Ние ще ви направим нова резервация за полет, опериран от Wizz Air или друга авиокомпания, при сравними условия на превоз до крайната ви дестинация възможно най-скоро, в зависимост от наличността на места.
    b) Ще възстановим общата цена, платена за отменения полет, включително полета на връщане, ако е приложимо.
    c) Ще кредитираме пълната стойност на плащането ви за отменения полет плюс 20% от цената, платена за него (включително полета на връщане, ако е приложимо), във вашия Wizz профил. Този кредит може да бъде използван за който и да е полет на Wizz Air."

https://wizzair.com/bg-BG/useful_information/flight_disruption

Последна редакция: пт, 18 мар 2016, 19:12 от Beretsheri

# 385
  • HH

Дано да се разберете
на мене ми върнаха парите по картата при отменен полет

Стана, ама доста трудно, девойчето държеше да ми пробута полета от Кльолн. Само забравих да попитам, дали ще ми върнат и парите за членството. Както и да е, имах някакво кофти усещане от самото начало. Явно няма да летя в този живот с Уизз. Парите ще ми ги приведът в моята сметка, а нервите ще ми останат като обеца на ухото, да си знам за другия път... Мерси на включилите се със съвети  Hug

Beretsheri, в имейла, който получих имаше три опции :

Ние Ви резервираме друг полет, опериран от Wizz Air, по същия или – ако е необходимо – подобен маршрут, в рамките на 14 дни преди или 30 дни след насрочената дата на заминаване на отменения полет, в зависимост от наличността на свободни места; или
    Отменяме резервацията Ви и Ви възстановяваме пълната стойност на плащането за отменения полет, плюс 20% от цената на отменения полет и отсечката за връщане, ако е необходимо, по Вашата „клиентска сметка” в Wizz Air; или
    Отменяме резервацията Ви и Ви възстановяваме пълната стойност на плащането за отменения полет, плюс 20% от цената на отменения полет и отсечката за връщане, ако е необходимо, по Вашата „клиентска сметка” в Wizz Air; или

Втората и третата са еднакви, гледах го сто пъти, копирах текста от мейла по горе.

# 386
  • София

Beretsheri, в имейла, който получих имаше три опции :

Ние Ви резервираме друг полет, опериран от Wizz Air, по същия или – ако е необходимо – подобен маршрут, в рамките на 14 дни преди или 30 дни след насрочената дата на заминаване на отменения полет, в зависимост от наличността на свободни места; или

Втората и третата са еднакви, гледах го сто пъти, копирах текста от мейла по горе.

Очевидно са оплескали текста в имейла - важното е, че независимо какво пише в имейлите им, те са длъжни да спазват регламента. Радвам се, че все пак са се уредили нещата. Simple Smile

# 387
  • София
Имам членство в Уиз. Искам да си купя билет на промо цена и след няколко дни евентуално  да добавя още един човек, който да ми е спътник, да тръгва и да се връща с мен на същите полет. Този втори билет ще ползва ли дискаунт?
Или се водят две резервации и билета за други човек ще е на редовна цена, въпреки, че ще пътува с мен.

# 388
Ако купиш на два пъти няма да ползваш намалението втория път, нищо че е със същия полет.

# 389
  • София/Хамбург
Здравейте, пред мен изниква следниа казус:

Възнамерявах да си закупя полет Хамбург-Любек - Скопие на 15. Април, който е 20 Евро базова цена. Последният полет от това летище за Уиз. Полетите винаги ги купувам с Wizz Flex, поради евентални промени на моите планое.

Обаче след тази дата те изобщо няма да летят до Любек, а директно от Хамбург-Фулсбютел. Днес цял ден се опитвам да се свържа с тях, да ги попитам, но всичките немски номера (аз живея в Германия) са блокирани!!!!

Въпросът ми е, ако се наложи да си преместя резервацията, да речем за 18.04 или по-нататък, когато обаче вече няма полет от Любек, дали Уиз Флекс ще ми позволи да се премести и летището? В крайна сметка не е моя вината, че решиха от днес за утре да не кацат там, но знае ли човек?

Някой има ли представа дали Уиз Флекс ще важи и за промяна на летищата?

Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт