Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас

• 204 562
  • 941
  •   1
Отговори
# 570
  • София
И аз се интересувам от курсовете, но съм неприятно изненадана, че места няма в хвалените тук ( СМГ, НПМГ, Йонова и Регалия).
За Междучасие четох различни мнения.Бихте ли препоръчали конкретни учители там?
Приемам предложения за курсове, от които децата са доволни
Може би все пак показва добро ниво, това че са запълнени толкова рано или много притеснени родители Wink
Според мен със сигурност в даден момент някъде ще се освободи място.
В Междучасие по БЕЛ моите бяха ако не се лъжа при Петър Алексиев и бяха много доволни. За кратко втори срок на седми клас бяха при Весела Михайлова, но не си допаднаха и си ги върнах при г-н Алексиев.
В момента Елена съм я записала в школа Вярабел по БЕЛ. В квартала ми е (Младост) и ми я препоръчаха, но нямам реално още отзиви от там и не знам дали има свободни места.

А дали сте доволна от БЕЛ във Вярабел? Предполагам преподавателката е Вяра Николова и дали само с курс е достатъчно - дъщеря ми е в 6-ти клас и с българския е ок, но трябва да наблегне на литературата и се чудех дали с индивидуални уроци или в група в школата в по-добре.
Предварително благодаря.

# 571
  • София
След няколко месеца ще мога да ви отговоря на този въпрос Simple Smile
Дъщеря ми не  е запленена от курса, но БЕЛ не е нейното, всъщност и МАТ, но нея май повече я харесва.
Досега на пробните в Междучасие изкарва добри резултати, така че би трябвало да има ползва от курса във Вярабел, тъй като се подготвя само от училище и от школата, не се занимавам допълнително с нея и по БЕЛ. По математика ние я подготвяме.

# 572
Здравейте, търся учител или школа за подготовка НВО 7 клас по математика в райони Мол София, Ал. Стамболийски, Св. Троица, Илинден. Дъщеря ми посещава до момента групови уроци, но поради ред причини искам да сменим учителя. Наясно съм, че е голяма предизвикателство по това време на годината и ще съм благодарна за препоръките ви.

# 573
Образователни технологии са на Руски паметник.

# 574
Не мога да се ориентирам в сайта на Образователни технологии. Нито кои са преподавателите, нито кога са им курсовете, нито какви са цените....
Масово се пише за Междучасие и  Регалия. Коя школа е за предпочитане за математика 7клас, според опита ви?

# 575
При изборът на школа е добре да се прецени от какво се нуждае детето. Различните школи имат различен подход с материала. Имат и различен подход в общуването с родителите.

# 576
Образователните имат часове през седмицата, както събота и неделя.Синът ми ходи неделя, но само по Бел.Не съм гледала преподаватели, защото не ги познавам и реално нямам претенции.Около 13 деца са в неделната група.Имат си собствена система на преподаване.
За тази година курсовете бяха по 1200лв.,  на предмет, разделени на 3 вноски.Започнаха октомври.Блоковете са по около 2ч 30 мин.

# 577
При изборът на школа е добре да се прецени от какво се нуждае детето. Различните школи имат различен подход с материала. Имат и различен подход в общуването с родителите.
Добре казано, но нищо конкретно! Как да се запозная с подходите на школите и най-вече кой ще  е правилния за конкретно дете????? Не съм чувала някоя школа да предлага 2-3 посещение за да добие детето представа дали там е неговото място! Искат се едни пари за цял модул и каквото -такова!

# 578
Реално може да се прекъсне курса, след като дойде новата вноска.
За Образователни мога са кажа, че имат система, която кара децата за структурират информацията стъпаловидно.Да знаят кое е най-важното, кое е допълващо, кое е информативно и тн.Дава им се есенцията и правилата за да се справят успешно с НВО.В училище синът ми казва, че
учат съвсем различно.Доколкото разбирам доста интензивно вървят, нямат време да си говорят и хихикат, даже май не са се запознали помежду си.Отиват, учат и си тръгват.Стегнато положение.
По мат. идва учителка у дома, защото там трябва някой да му виси над главата, иначе рискува да не вдене нищо и да се скатава на курса.Бел. му върви за разлика от Мат.

Големият ми син беше в Астра център, от които съм доволна много, но са в Люлин и тази година нямаха неделни занимания, иначе и малкият щеше да е там.

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 23:11 от ДХ3

# 579
Ако може с по-малко препинателни знаци, няма да бъде зле. Simple Smile  Насочвам ви към нещо, което да прецените спрямо личното ви дете.  Школите провеждат летни курсове. Моето не ходи на математика, но пък съм избрала школа по БЕЛ, която има и такава по математика. Да ми е удобно близо, да има има приличен график на обучението, малки групи, да имам обратна връзка, да не няма някакво уникално сито, за да се придържа към вече изградена шампионска репутация. Познатото беше от един кратък курс по програмиране на същото място. Беше онлайн, но си изпълни предназначението. Каквото не беше обявено на сайта, попитах, предадоха на преподавателя, получих отговорите, аз от своя страна подадох информация за моето дете и неговите цели. Имаха предварително определяне на ниво, но не беше стресиращо. Въпреки, че беше кандидат само за школата по БЕЛ, направиха и такъв по математика. Така бяха решили.
Получи се химията между дете и учител и планът се изпълнява в очакваните параметри.
Конкретика. Детето ми се обучава в Тесла. Това, което е добро за моето дете е възможно да не е добро за други. Лесно се приспособява към външни авторитети.
Школите не са толкава малко. Това е паралелна образователна система.

# 580
Ако може с по-малко препинателни знаци, няма да бъде зле. Simple Smile  Насочвам ви към нещо, което да прецените спрямо личното ви дете.  Школите провеждат летни курсове. Моето не ходи на математика, но пък съм избрала школа по БЕЛ, която има и такава по математика. Да ми е удобно близо, да има има приличен график на обучението, малки групи, да имам обратна връзка, да не няма някакво уникално сито, за да се придържа към вече изградена шампионска репутация. Познатото беше от един кратък курс по програмиране на същото място. Беше онлайн, но си изпълни предназначението. Каквото не беше обявено на сайта, попитах, предадоха на преподавателя, получих отговорите, аз от своя страна подадох информация за моето дете и неговите цели. Имаха предварително определяне на ниво, но не беше стресиращо. Въпреки, че беше кандидат само за школата по БЕЛ, направиха и такъв по математика. Така бяха решили.
Получи се химията между дете и учител и планът се изпълнява в очакваните параметри.
Конкретика. Детето ми се обучава в Тесла. Това, което е добро за моето дете е възможно да не е добро за други. Лесно се приспособява към външни авторитети.
Школите не са толкава малко. Това е паралелна образователна система.
Моята дъщеря беше на летен курс в Никола Тесла по математика. Да, направиха и тест по БЕЛ независимо, че не беше записана да го посещава и имахме индивидуална консултация и по двата предмета.
Мога напълно уверено да кажа, че точно там детето си промени коренно мнението и отношението към математиката.
Страшно много й допадна госпожата и методът на преподаване. Ходеше всеки ден през юли с много ентусиазъм и се прибираше щастлива, въпреки че няколко часа е учила и решавала “омразните” преди това задачи.
 Есента беше много разстроена, защото искаше да си продължи и подготовката и в 7ми клас там, но аз вече се бях уговорила за конкретни преподаватели и бях платила таксите в друга школа и нямаше как да я отпиша.
Реално случайно от нета разбрах за Тесла, защото търсех специално лятна школа и това беше една от малкото, в които ни устройваха датите през лятото. Ако знаех, че дъщеря ми ще се чувства толкова добре там и че ще има сериозен напредък само за 1 месец, нямаше да търся други школи
Въпреки че, от сегашната школа - ОТ също съм много доволна! Детето ходи с голямо желание и си харесва преподавателите много Simple Smile  Виждам, че държи добро ниво и по двата предмета, но ще видим сега на пробните др. седмица точно как върви Wink
Може би като цяло изборът на школа много зависи и от детето - дали му допада да работи в група. За голяма част от децата по-голям ефект има индивидуалния подход.
Ако търсите мнение за школи и Никола Тесла и Образователни технологии, определено ги препоръчвам с две ръце!
Успех!

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 21:04 от damascena

# 581
Здравейте, някой има ли свежа информация, към днешна дата, къде водят курсове по БЕЛ следните учители: Наташа Христемова, Даниела Богданова и Елмира Йонова? Имате ли преки впечатления от някоя от тях?

# 582
Йонова си има школа - Литера.
Богданова преподава в ЕСПА.
Христемова знам, че не преподава в школа.

# 583

Благодаря! А частни уроци (индивидуални или на малки групи) имате ли представа дали организират (освен школата Литера)?

# 584

Благодаря! А частни уроци (индивидуални или на малки групи) имате ли представа дали организират (освен школата Литера)?

Частни уроци, ако някой изобщо преподава, вероятно ще е у тях.

Общи условия

Активация на акаунт