Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас

• 203 983
  • 941
  •   1
Отговори
# 825
Ако бях във вашето положение, бих се насочила към курсовете на СМГ по математика.

# 826
Някой да е посещавал курсове по математика в Образователен център Студио S в Надежда?

# 827
Моля Ви за актуално мнения за Литера/интересувам се за математика от 6 клас и български език от 7 клас/.

# 828
В седми клас български се води от Йонова и Тодорова. Йонова е много амбициозна, взискателна и напрягаща. Съжалявам, че детето ми беше при нея. Рухна психически, а за мен това беше немислимо т.е моето дете е супер спокойно и стабилно психически. Нито им даде кураж, нито ги насърчи преди матурите. Стрес, стрес и още стрес. Учат неща, които не влизат в НВО, учат материал за 8 клас....Кому е нужно в тази толкова напрегната година?
Йонова се държи неадекватно и с родителите. Но това си е моето мнение. Принципно я величаят. Може да е професионалист, макар дъщеря ми да и е откривала грешки+ диалект....Но като педагог има много да се желае

Тодорова е много по- спокойна и умерена, но пък в нейните групи няма добра дисциплина и резултатите са по-ниски

# 829
Както и преди съм писала ,дъщеря ми беше в школа "Маре" .Чувстваше се много добре и ходеше с голямо желание.
Госпожа Кръстева е страхотен човек , фин и възпитан и много добър преподавател . Въобще не съжалявам ,че пазих място година и половина. Струваше си.
И още - с риск да ме сметнете за луда ,дъщеря ми ходеше и при г-н Кирил Тодоров в "Междучасие". Когато й казах избирай тя отговори ,че ще си ходи и при господина(ходеше там от 6 ти клас). Явно е доста магнетична фигура и децата го харесват.
Доста странно , но ФАКТ Simple Smile

# 830
Моля Ви за актуално мнения за Литера/интересувам се за математика от 6 клас и български език от 7 клас/.

Йонова е много взискателна и има стройна система. При нея глезотии не минават, държи се на дисциплина максимално, много държи на стриктност и написани домашни. Изключително организирана.
На всички родителски срещи е била подробна и изчерпателна. Но съм свидетел на изключително неадекватни родители и техните включвания.

В началото имах размяна на реплики с нея, но се установи недоразумение. Изключително съм доволна, че детето ми беше при нея. Последния час им беше дала подробни указания(за пореден път) какво и как да правят на изпита. Резултатът и е 98.50. Групите са големи и подготовката не е насочена индивидуално. Но всяка седмица имат проверен преразказ или тези, с подробни указания.  
Всеки трябва да си прецени какво е нужно за неговото дете. Моето е чувствително, но на изпити се мобилизира максимално.
Атестация е, че школата е много популярна сред СМГ-ейци. И има защо.

В 8 клас само се допълва и леко разширява материал от 7 клас за видове изречения. Т.е. не виждам какво толкова от 8 клас им е давала Йонова, което да е в повече. Личен опит с вече минат 8 клас.

Нямам мнение за математиката в Литера.

# 831
Да, уж много държи на дисциплина и ред, а на всички пробни не забелязваше кои деца преписват, кои плачат на самия изпит... Огромен минус е това.
Големият плюс са многото преразкази, които децата пишат.
Да, точно за СМГ готви, а всъщност повечето курсисти не се целят за там. Даже на една родителска среща беше казала безумието, че едва ли не само математически гимназии има. Език не се учил в ЕГ, такава тъпотия беше изтърсила. Тя е бивш преподавател в НПМГ и явно други училища не признава.
Пиша всичко това, защото принципно уж е много харесвана и едва ли не гаранция за успех, а ми се иска да се види и друга гледна точка. Естествено, че всеки ще си реши, тя няма нужда от реклама щом и изпит вече прави за да влезеш в курса и
Но децата полагат огромен труд. Успехите са си техни.

# 832
Благодаря за мненията за Литера, дано някой пише и за математиката! Мерси и за Маре, като вариант, вече няма места за българския там, ще се целим за 7 клас може би там.

# 833
Който преписва, си е за него. Нима очаквате да стане пъдарин? Това е школа, и децата в нея следва сами да са мотивирани да покажат реални знания, а не такива чрез преписване.

На пробните моето дете винаги е имало под 85 точки, но никога не си е позволила да препише. Защото сама казваше, че преписването само ще и даде нереалистични представи за възможностите ѝ.

Абсолютно не е вярно, че не признава други гимназии, освен СМГ. Сериозна част от децата при нея целят именно езикови гимназии и по време на последната родителска среща след резултатите, но преди реденето на желания анализираше всички топ езикови. Дори казва, че при нея има доста деца за подготовка в 12 клас от НЕГ.

Никой учител не е гаранция за успех, ако няма кой да учи. И най-гениалния учител не може да налее с фуния знанията. И никой не е говорел за Йонова, че е гаранция за успех. Мисля на вас ви пращах статистиката ѝ. Има деца от курсовете в целия спектър от точките. Затова има много доволни от Йонова, но има и недоволни. За мен тя е правилната формула за дисциплинирано и мотивирано дете.

# 834
Благодаря за мненията за Литера, дано някой пише и за математиката! Мерси и за Маре, като вариант, вече няма места за българския там, ще се целим за 7 клас може би там.
Ако искате в Маре още сега заявете място. Дъщеря ми за 7 ми клас я записах още втория срок на 5 ти клас

# 835
Госпожа Тодорова е добър учител. Според моето дете обяснява много добре, защото мисълта й тече гладко и съумява да дешифрира материала. Госпожа Йонова е взискателна, но благодарение на курса при нас се наваксаха пропуски. Преглеждала съм учебниците подробно, според мен курсът при Йонова дава много солидна основа и за средното образование след това (лично мнение). Наистина домашните не са малко, но са добра подготовка и за АК, ако се целите и там. По математика си имахме частен учител от 5 клас и нямам лични впечатления.

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 11:49 от zlatenceto

# 836
Влизам да дам отзив за ОТ, клон Руски паметник. Посещавахме само Математиката, от 2 срок на 7 клас, но не усетих мотивиране или някаква промяна в знанията на дъщеря ми, с която 1 срок се готвехме сами. Не правят статистики след ПИ, което е голям минус и не ти дава реална представа за нивото на знания спрямо останалите ученици там. При разговор с администрацията им ме увериха, че ще го предложат на ръководството, но ефект до края на курса нямаше, а преди това и със самата госпожа, която реално би го направила за 5 мин като математик, ми беше отговорено, че не са го изисквали от нея.
Точка, мисля, че е компромисен вариант, но нищо уау, ако детето има за цел топ гимназиите.

# 837
  • София
Присъединявам се към горното мнение за ОТ. Наборът посещаваше курсове по МАТ и БЕЛ, като учителките бяха старателни, но самата организация в школата е доста остаряла. Нямат електронни платформа, не приемат плащания по банков път и две от трите родителски срещи бяха по-скоро за реклама на тяхното собствено училище. Редовно провеждаха пробни изпити, но без съществена обратна връзка към родителите и без каквито и да е статистики. Детето изкара сравнително добри резултати на матурите.

# 838
  • София
За Йонова до голяма степен съм съгласна с г-жа Рамацоти, има доста странно поведение в конкретни ситуации, които за мен дори са недопустими. За протокола, две деца са минали през нейната школа, едното завърши тази година СМГ с немски, в 7 клас бе и въпреки, че признава, че много добре е структуриран материала при Йонова и доста неща е научила, като отношение за мен не бе добре.
Синът ми, обаче, бе много доволен от нея, както и тя - от него. Но само присъствено, иначе онлайн изобщо не бе ок според мен.

Аз лично съм очарована от г-жа Анна Йорданова, а също и моята дъщеря. Прекрасен преповадател по БЕЛ, умеещ да завладее курсистите и те с удоволствие да присъстват на курса. Препоръчвам с две ръце. Школата се намира в центъра, на бул. Дондуков, ако има интерес ще потърся името, защото в момента не се сещам. Тя е и бивш преподавател по БЕЛ от 91 НЕГ.

# 839

Аз лично съм очарована от г-жа Анна Йорданова, а също и моята дъщеря. Прекрасен преповадател по БЕЛ, умеещ да завладее курсистите и те с удоволствие да присъстват на курса. Препоръчвам с две ръце. Школата се намира в центъра, на бул. Дондуков, ако има интерес ще потърся името, защото в момента не се сещам. Тя е и бивш преподавател по БЕЛ от 91 НЕГ.
И Йорданова по БЕЛ, и Ганева по МАТ. И ние бяхме в тяхната школа. Прекрасни!

Общи условия

Активация на акаунт