Ebay 96

• 67 840
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Буквално. Като работно време сложено само защото трябва

# 586
  • Sofia
   Не мисля. Ако продавачът даде твърде кратък срок за доставка, рискува стоката му да пристигне със закъснение при купувача, като вторият може да повдигне кейс за неполучена пратка, да го спечели и 1-2 седмици по-късно да получи пратката си, при положение че вече е получил пълен refund. От друга страна, твърде дългият срок за доставка отблъсква някои потенциални купувачи, затова повечето продавачи се стараят да дават относително точни срокове за доставка.

# 587
Благодаря на всички Simple SmileСега остава да стискам палци да спечеля😃

# 588
Буквално. Като работно време сложено само защото трябва
Не е така това ти е срока в който стоката трябва да пристигне при теб и трябва да изчакаш изтичането му, после вече ако не е дошла има правош на кейс. Този срок е особено важен за повдигане на кейса ти.
При мен едно 99% от поръчките ми пристигат в така дадения срок, днес за първи път няма да дойде, но е китайска поръчката и не ме изненадва. Ако ти се изпрати и препоръчано с проследяващ номер в момента в който я получиш изписва на сайта като доставена. Simple Smile
Прочети си заглавната страница на темата или по-точно
Срокът за кейс в Ebay е 30 от датата на доставка , а срокът за диспут в PayPal е от 45 до 180 дни

# 589
  • Karlovo
Има ли някой ,който прави общи поръчки ? Много искам да си поръчам Ямайско черно рициново масло - http://www.ebay.com/itm/Tropic-Isle-Living-Jamaican-Black-Castor … :lgsAAOSw~OdVeJJu ,но ми иска 50 $ за доставка .Аз ли съм сбъркала сайта или наистина е толкова ?

# 590
  • Sofia
Има ли някой ,който прави общи поръчки ? Много искам да си поръчам Ямайско черно рициново масло - http://www.ebay.com/itm/Tropic-Isle-Living-Jamaican-Black-Castor … :lgsAAOSw~OdVeJJu ,но ми иска 50 $ за доставка .Аз ли съм сбъркала сайта или наистина е толкова ?

Да, до България е толкова, но до UK стандартната доставка е $24.50, така че би могла да поръчаш артикула до адреса на посредник във Великобритания, чрез който да го получиш в Б-я.

По отношение на Ebay – няма как да стане номерът с общите поръчки. Както многократно е писано, това е платформа със стотици хиляди продавачи от цял свят. Всеки артикул си върви с индивидуална доставка. Peace

# 591
  • София
А можеш да си го поръчаш и от английския Ebay до адрес на превозвач. Така доставката до английски адрес ще ти е безплатна.

# 592

Аз поръчвам от тук, но няма в момента:
http://www.ebay.com/itm/Sunny-Isle-Jamaican-Black-Castor-Oil-Ext … ip=true&rt=nc

Ето друга активна в момента:
http://www.ebay.com/itm/Sunny-Isle-Jamaican-Black-Castor-Oil-Ext … sd%3D281367958156

# 593

Изпратих една стока до Италия която явно не е пристигнала Купувачът дори не ми е писал и нямаше да разбера ако вчера не влязох в пейпала си и не видях че няккави суми са ми блокирани.
Има кейс и се опитвам да му върна парите но не ми позволява бих желала също ако има от къде да се съглася и да приема кейса като му се възстанови сумата но нищо не се получава .
Писах му и на него- ни стон ни звук. Не знам защо този вид диспут е в пейпал а не в ибей където имам различни опции.

Остава варианта да ескалирам диспута което естествено не ми е идеята но като няма друг вариант - кажете какво да правя?
Така или иначе то наличност в пейпал нямам или е съвсем малка та и да си стои блокиран май ми е все едно но ми е неприятно че купувачът дори не пише и не иска комуникация.
предполагам накрая ще отнеса и негативен коментар но наистина се опитвам да приключа нещата без проблеми а то не става.

# 594
  • София
Имам въпрос към тези, които продават:

Пуснах първия си търг, утре приключва и вече има бидове.
Преди малко се опитах да вляза от профила в обявата си /Active Selling/ и ми изписва:

"This listing (...........................) has been removed, or this item is not available."

Като натисна бидовете,  влизам от заглавието.
Търгът е активен, но времето не тече докато аз го разглеждам, иначе отчита.
Излиза при търсене в категорията и с търсачката.

Това бъг някакъв ли е, или?
Нямам никакви съобщения от EBAY.

Edit: Явно е бъг, това намерих по въпроса и дано всичко е наред:
https://community.ebay.com/t5/Archive-Technical-Issues/This-list … ble/td-p/23161067

Последна редакция: чт, 14 юли 2016, 22:55 от daniabc

# 595
неполучена пратка!
Продавача предлага или да ми върне сумата или отново да ги прати!
Ако се съглася отново да ги пратя, няма ли да изпусна срока за диспут?
 един месец мина от деня на покупката

# 596
неполучена пратка!
И аз съм в тази ситуация поисках да ми ги прати отново нещата нали в пейпал диспутът е до 180дни - на това разчитам. Но ти си прецени може да си платила с банкова карта а не с пейпал.

# 597
неполучена пратка!
И аз съм в тази ситуация поисках да ми ги прати отново нещата нали в пейпал диспутът е до 180дни - на това разчитам. Но ти си прецени може да си платила с банкова карта а не с пейпал.

през пейпал платих!

# 598
  • Пловдив
и аз с неполучена сток продавача никаъв не отговаря ?????

1 request is still open
1 request awaits other members' responses
You have no closed requests
.......................
Hang tight, you should hear back from the seller soon
If you don't hear back by Jul. 20, or if there's a problem, you can ask us to step in and help on that day.
Send a message to the seller
Close this request
If you're satisfied with the seller's reply, or if you received your item, you can close the request
........................

какво да правя ????  newsm78 пак писах на продавача ама кво от това
Влезнах през пей пал  там ме хвърли в ибей пак на това меню дето да кажа че не съм получила стоката - Сега какво  ????????? newsm78

# 599
и аз с неполучена сток продавача никаъв не отговаря ?????

1 request is still open
1 request awaits other members' responses
You have no closed requests

Това, че мълчи нищо не променя. Някъде към седмица трябва да изчакаш той да опита да се спазари с теб (датата я пише в съобщението, с което те уведомяват, че си повдигнала кейс). След това ще получиш писмо в eBay, с което те питат уреден ли е случая. Внимавай да не затвориш кейса по невнимание.

If you don't hear back by Jul. 20, or if there's a problem, you can ask us to step in...
А, то ти го пише. На 20 юли си получила писмо. Там има линк (един хубав жълт бутон), с който искаш съдействие от eBay . Натискаш го, избираш опцията, че не си получила стоката и печелиш кейса. Слагаш отметка, че искаш refund и от eBay/PayPal ти връщат парите. Съвсем гладко и без обяснения.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Сега аз да питам. Тая Русия голям зор!!! Ей сегинка един юнак ми смята следното:
10 % комиссия  PayPal
4 % комиссия для конвертации
6% комиссия для получения наличных 

Стоката е в рубли, той иска в долари, не знам това има ли значение.
Прав ли е човека да ми дере кожата?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ПП: Откак удостоверих картата си с оня шиб** номер, конвертирането с роден курс отказа тотално, вместо по старому избирателно.

Последна редакция: пн, 25 юли 2016, 09:27 от vorfax

Общи условия

Активация на акаунт