Ebay 96

• 67 940
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
  • Sofia
Правилно си мислиш. Отговорила си си на въпросите. За УниКредит преди беше мин.7€. За по-големи суми не знам. Ако не ти трябват спешно изчакай да се събере по-голяма сума преди да ги преведеш. Таксите са едни и същи.

Добре, а защо, когато съм получавала refund, не е имало такса входящ валутен превод? Thinking

Ще звънна на UniCredit за всеки случай, де. Simple Smile

# 451
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Здравейте,
Сигурно въпросите ми вече са задавани и са досадни, но тъй като не се ориентирах, а все пак става въпрос за покупки и пари, ще питам пак.  Rolling Eyes

ИБей сигурен ли е, също като Амазон ли? Може ли да ми продадат фалшива стока (напр. уж на определена марка) и как да разбера това? Харесала съм си очила, а особено при слънчевите, ако са фалшиви има риск от увреждане на очите, пък и цената не е евтина...
Разбрах, че мога да платя веднага или да предложа своя сума - само че не разбрах, дали да наддавам нагоре, или да смъквам, да се пазаря и подбивам цената надолу?
Колко ЕБея има и има ли значение от кой правя поръчката? Засега за Европа открих само немски и британски, освен американския - струва ми се, че са взаимно свързани.

# 452
  • Luxemburg
Попълни тази форма http://www.ebay.co.uk/sch/ebayadvsearch?_sofindtype=9
и на имейла, с който си регистрирана в ибей, ще ти изпратят контактната му информация.
Мерси Аia. Оказа се, че мога да ползвам тази опция едва след като съм платила, така че се наложи да платя през пейпал и оттам да видя мейла му. Във формата има телефон, но не  и адрес за съжаление. Пратих му мейл и дано да е свестен и да се разберем.

# 453
ИБей сигурен ли е, също като Амазон ли?
Ако критерия ти е Амазон - да.

Може ли да ми продадат фалшива стока (напр. уж на определена марка) и как да разбера това?
Може. В новините наскоро бяха показали как се продава тракийско съкровище от нашите земи  Mr. Green Критериите ти са два - рейтинга и това от колко време търгува продавача. Ако е от вчера и/или има нисък рейтинг, рискът е висок.

Разбрах, че мога да платя веднага или да предложа своя сума - само че не разбрах, дали да наддавам нагоре, или да смъквам, да се пазаря и подбивам цената надолу?
При офертата (offer) посочваш каквато си цена искаш. Продавача може да я приеме в рамките на два дена или тя престава да важи, а също може да ти предложи контраоферта. Имаш право на 3 оферти за една стока до изтичане на времето ѝ.
При наддаването (Place bid) наддаваш с други купувачи. Често става в последните секунди. Сумата, която си написала не се появява цялата, а само с една стъпка (10-50 цента, някъде там) над предложението на чуждото най-голямо наддаване. С прости думи, ако някой предложи $10, а ти $20, ще се появи, че водиш с $10,10 и ако никой не наддаде повече ще спечелиш и платиш само толкова.

Колко ЕБея има и има ли значение от кой правя поръчката?
Бройка не знам, но няма разлика помежду им, като изключим езика. Единствено погледни дали има твоя начин на плащане и дали изобщо има доставка (Shipping) до България. Ако не е посочена, първо се свържи с продавача за да я уточните, преди да наддаваш/купуваш.

# 454
  • Sofia
ИБей сигурен ли е, също като Амазон ли? Може ли да ми продадат фалшива стока (напр. уж на определена марка) и как да разбера това?
   Да, можеш да се натъкнеш на фалшива стока, разбира се. Едва ли има начин да разбереш със сигурност, че нещо със стоката не е наред, преди да я получиш. От друга страна, аз за разлика от теб, не смятам, че и Amazon дава 100-процентова сигурност в това отношение. При Ebay принципно, ако възникне проблем, можеш да отвориш кейс, че получената от теб стока не съответства на описанието, дадено от търговеца, но трябва да подкрепиш твърденията си с нещо.

Не си разбрала правилно.

Колко ЕБея има и има ли значение от кой правя поръчката? Засега за Европа открих само немски и британски, освен американския - струва ми се, че са взаимно свързани.
   Какво имаш предвид под "взаимно свързани"? Отделни са си. Има доста други Ebay платформи, освен тези, които си споменала – френски, испански, италиански, австралийски и т.н. Няма значение от кой сайт ще закупиш стоката, която си си харесала, но имай предвид, че някои от артикулите, качени за продажба в немския Ebay, например, няма да присъстват във френския вариант. Т.е., в общи линии, всяка платформа си е сама за себе си. Аз лично най-често пазарувам от .com (американския), тъй като разнообразието е най-голямо именно там, но пък за по-скъпите стоки има ДДС, в повечето случаи.

Ако искаш, дай линк към очилата – аз и останалите момичета може да ги погледнем и да споделим дали виждаме нещо подозрително. Да не споменавам, че на мен слънчевите очила са ми голяма слабост... Heart Eyes

# 455
  • Пловдив
Аз съм колекционер на слънчеви очила  Blush, имам няколко от ибей, всички са автентични и си ги нося с кеф.Ако продавачът е азиатец - не очаквай оригинал. Дай да видим какво си харесала.

# 456
ИБей сигурен ли е, също като Амазон ли? Може ли да ми продадат фалшива стока (напр. уж на определена марка) и как да разбера това?
  Да, можеш да се натъкнеш на фалшива стока, разбира се. Едва ли има начин да разбереш със сигурност, че нещо със стоката не е наред, преди да я получиш. От друга страна, аз за разлика от теб, не смятам, че и Amazon дава 100-процентова сигурност в това отношение. ...
Относно Амазон, изказването ми беше обобщено - имах предвид, че там уж е сигурно, че когато е написан продавач, напр. Филипс, значи уредите ще са наистина Филипс... В този смисъл. Не, че бих вярвала на всички.

Очилата - засега все още търся. Напр. някой от по-фините модели на Том Форд:
http://www.ebay.com/itm/Tom-Ford-Cody-TF-448-08B-Antique-Dark-Br … :cEYAAOSwv9hW5G-U

Или:
http://www.ebay.com/itm/Tom-Ford-TF0250-Color-28F-/272247682797? … :ZWwAAOSw2ENW8Gci

Търся си и диоптрични, стори ми се, че в ИБей са по-евтини отколкото в Амазон или другите  онлайн магазини.

Хмм, трябва да се коригирам, май в американския Амазон са по-евтини - странно.

И когато предлагам своя цена - с колко горе-долу е нормално да свалям? 10 Евро/Долара, 20...? Предполагам, че не трябва да е драстично.

Последна редакция: сб, 11 юни 2016, 20:31 от Ferda Mravkata

# 457
  • Sofia
Очилата - засега все още търся. Напр. някой от по-фините модели на Том Форд.

Щом такъв е случаят – т.е. просто си търсиш очила, без да си харесала нищо конкретно – аз на твое място изобщо не бих ровила из Ebay. Simple Smile Ако си в България, има предостатъчно модели по реномираните нашенски оптики (специално за "Leonardo" и "Оптикласа" говоря), които ще можеш да пробваш на място и няма да се чудиш дали са автентични или не. Освен това, цените ще са горе-долу еднакви, да не кажа, че ще ти е по-евтино да си купиш очилата оттук. Ето, например, относно 2-та модела, към които си дала линкове – почти същите като дизайн в "Leonardo" – цък и цък. Посочената цена на практика не е реална, защото правят 20 или дори повече процента отстъпка върху каталожната стойност. Очилата от първия линк, който си посочила, ще ти излязат точно 546 лв., а тези от втория – дори 663 лв. В България са с около минимум 200 лв. по-малко.

От Ebay бих купила очила, само ако са напълно изчерпани като модел из всички възможни физически обекти + международните утвърдени онлайн оптики. Т.е. бих прибегнала до този вариант само в наистина, ама наистина краен случай – ако много искам въпросните очила и нямам друга алтернатива. Laughing

# 458
Много благодаря за отговора! Не, не съм в България, а според сравненията, които направих, тук (Чехия) излизат доста скъпи. В Амазон ги намерих за около 130-150 $, тук същия модел е около 3 пъти по-скъп (в каменните оптики). Със сигурност бих ги пробвала някъде, де - очила не се купуват току-така.
Тези модели ми харесват, но трябва да ги пробвам, дали въобще ще ми стават, отиват...

...   От Ebay бих купила очила, само ако са напълно изчерпани като модел из всички възможни физически обекти + международните утвърдени онлайн оптики. Т.е. бих прибегнала до този вариант само в наистина, ама наистина краен случай – ако много искам въпросните очила и нямам друга алтернатива. Laughing

Знам, че излизам от темата, но споменаваш утвърдени международни онлайн оптики - би ли ми препоръчала, моля?

Харесала съм и тези диоптрични очила, направо да ги взимам или да се опитам да свалям цената - с колко? Продавачът има рейтинг 100%, мога ли да се доверя? Това, че очилата имали етикет, според мен, не е достатъчно. Бих искала да намеря този модел и другаде, за да сравня цените, но не го откривам...

http://www.ebay.de/itm/BALENCIAGA-BA5020-color-001-occhiale-da-v … :aocAAOSwBahVV5sY

# 459
  • Sofia
Знам, че излизам от темата, но споменаваш утвърдени международни онлайн оптики - би ли ми препоръчала, моля?

Със сигурност този онлайн магазин е на 100% надежден – www.sunglasshut.com/uk – ако не се бъркам, беше директен представител на Luxottica, един от най-големите производители на луксозни марки очила. Този също – www.sunglasses-shop.co.uk – поне такава ми е информацията, а и неотдавна бях пуснала тема за сайта, в която сондирах положителни мнения. Иначе, препоръчвам ти да пазаруваш основно от европейски сайтове, защото така няма да има ДДС и евентуално мито. Simple Smile Други реномирани UK сайтове, които продават очила, са: Selfridges, Harrods, Harvey Nichols, House of Fraser и т.н. Peace

По отношение на немския продавач – да, според мен, пробвай да му предложиш цена. Peace Все пак, няма какво да губиш, можеш само да спечелиш.

# 460
Благодаря за подробната информация!  bouquet
Намаление вече предложих - вместо 120 Евро да ми ги продаде за 100, като обясних, че DHL ми се струва скъп. Ще го видим...
Утре ще има да ровя из виртуални оптики, хаха.

# 461
Получих мейл, че предложената от мен цена е отхвърлена.  Sad

# 462
   vorfax, не съм сигурна, че те разбирам. Опцията за настройка по кой курс да се плати може да бъде коригирана във всеки един момент, и то по няколко различни начина – там си е, няма промяна. Самата аз преди няколко страници наистина не можех да намеря откъде, но се оказа, че проблемът си е в мен – нещо се бях разсеяла и объркала моментно. Peace

За втори път тези дни ми излиза позната иначе грешка: "You cannot use this credit card for this transaction. Please use another funding source." Като избера PayPal да ми конвертира по техния курс, грешката изчезва. Това имах предвид, че хем я има опцията, хем се случва да не е активна.
ПП: За паундове ми се появи май.

Последна редакция: нд, 12 юни 2016, 19:09 от vorfax

# 463
  • Luxemburg
Ferda Mravkatа, аз 2 пъти съм си купувала нови очила от ибей. Но и двата пъти първо си ги харесах в магазин/оптика и си ги пробвах и едва след това разтърсих на каква цена вървят онлайн. Първият път си ги поръчах от eBay.com и дори с доставката ми излязоха почти два пъти по-евтини. Въпреки, че имах възможност да ги купя на живо от 2 държави, от интернет ми излязоха по-изгодни. Вторият път беше преди 2 месеца и ги поръчах от английския сайт с продавач от Израел. Отново разликата в цената бе голяма. В Сф ми ги предлагаха за около 300лв., аз си ги взех за 70£ с доставката. Не бих купувала наслука само по картинка без да съм ги пробвала. Може да се окаже за малко да не са ти удобни, да са големи/малки, да не ти подхождат и т.н. Аз като пробвах преди 2м очила уж все един и същи тип пробвах, но при различните модели различно ми стояха. А всички бяха от една марка и един тип, само моделът е различен.

# 464
ronicat, абсолютно си права и съм съгласна - по-горе съм написала, че ще направя обиколка из каменните оптики тук за проба, но не мога да си позволя да купя, защото са 2-3 пъти по-скъпи.

След като продавачът отказа предлаганата от мен цена, какво следва - имам ли право отново да предлагам цена или мога единствено да приема неговата? Абе... адски ме е срам да се пазаря, макар и виртуално... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт