Ebay 96

• 67 820
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
неполучена пратка!
Продавача предлага или да ми върне сумата или отново да ги прати!
Ако се съглася отново да ги пратя, няма ли да изпусна срока за диспут?
 един месец мина от деня на покупката

Назад е споделяно: не си усложнявайте живота. Искайте (което е равнозначно на "получете") си връщането на парите, без да му давате рейтинг преди това, и си поръчайте стоката наново.

# 601

Никой ли не знае нормални ли са тези такси:

10 % комиссия  PayPal
4 % комиссия для конвертации
6% комиссия для получения наличных 

# 602
  • Пловдив

Никой ли не знае нормални ли са тези такси:

10 % комиссия  PayPal
4 % комиссия для конвертации
6% комиссия для получения наличных 

Продавач ли е? Всякакви такси трябва да си е сметнал предварително, щом стоката е обявена в рубли , а и търси долари - аз директно бих го отсвирила.

# 603
Продавач ли е? Всякакви такси трябва да си е сметнал предварително, щом стоката е обявена в рубли , а и търси долари - аз директно бих го отсвирила.

Не е в eBay, всъщност. Както писах Русия е трудна. В един сайт за една стока от $30 ми поискаха $80 доставка до България, а до Москва е $3. Затова си търся някой с адрес в Русия...

# 604

Не е в eBay, всъщност. Както писах Русия е трудна. В един сайт за една стока от $30 ми поискаха $80 доставка до България, а до Москва е $3. Затова си търся някой с адрес в Русия...
Да доставки от Русия излизат солено защото нито е в ЕС нито имаме удачни спогодби като едно време Това го знам защото пазарувам техни продукти на една ЛМЛ компания и ни обясниха че са изместили като място за доставка за Европа Чехия и от там препращт всичко до нас. Мисля има и мита и ДДС и какво ли не.

# 605
  • София
ДДС се плаща за неща над 30лв, а мито+ДДС - за неща над 300лв. Важи за пратки от страните извън ЕС. Има изключения за митото - за ел. техника, ако не се лъжа.
След като не е от ebay продавачът, ние няма как да знаем всички такси, които му се удържат. За износ на стоки също се попълва някаква декларация и се плащат съответните такси, но това си зависи от страната, от която се праща даденото нещо.

# 606
Имам въпрос към продаващите в ибей - продадох нещо за пръв път и сега виждам, че трябва да платя 10те % final value fee:

New activity not yet invoiced:   US $хх.хх
Current Balance:    US $хх.хх

Трябва ли да чакам да го фактурират или мога веднага да платя с -
"You can make a one-time payment using PayPal or another payment method." ?

# 607
Изчакай фактурата.

Аз съм си направила плащането автоматично - ако продам нещо, около 15-то число на следващия месец ми дърпат таксата.

Ако плащаш еднократно, май трябваше да е не по-късно от 5 дни преди да ти дръпнат таксата.

# 608
Имам въпрос към продаващите в ибей - продадох нещо за пръв път и сега виждам, че трябва да платя 10те % final value fee:

New activity not yet invoiced:   US $хх.хх
Current Balance:    US $хх.хх

Трябва ли да чакам да го фактурират или мога веднага да платя с -
"You can make a one-time payment using PayPal or another payment method." ?

по-дборе нека ти я удържат а някой някога правил ли е въпросното one-time payment на мен не ми позволява дори и да имам наличност в пейпала си пише ми че валутата не е вярна а не мога да я изменя. Мисля че за хора с банкови сметки в бг или регистрация чрез наша карта в пейпала изобщо е невъзможно но ако някой го е правил нека отговори.

# 609
  • София
Искам да поръчам този декодер. /с кред.карта/ Tired

От Ибей според страниците ще дойде доста преди този от Али - за колко време реално идват от Ибей - верни ли са сроковете /Estimated between Thu. Aug. 11 and Tue. Aug. 30/

За Али четох във форум нещо за 1.5-2мес... / в сайта е дадено 23-45 days/, но е напълно безплатно. Надявам се да не го пратят на митница.
В Ибей е -4-7лв лева отгоре, но ми се щеше да е от Али (по-сигурно ми се струва), но олимпиадата ще е свършила докато пристигне.

GBP 1.79
GBP 1.69

Това ли са допълнителните такси или само 1.79 лири?  Thinking

http://www.ebay.com/itm/1080P-DVB-T2-S2-COMBO-HDTV-Receiver-STB- … 3xJVZsEl#shpCntId

http://www.aliexpress.com/item/Digital-Terrestrial-Satellite-TV- … 10608.0.57.0HceTf

Последна редакция: ср, 27 юли 2016, 22:29 от Starrydream

# 610
  • Пловдив
От ибей или от Али е все тая , в двата случая идват от Китай и никога не се знае кога ще пристигнат.
На линка за ибей виждам Estimated between Thu. Aug. 11 and Mon. Sep. 5, което е колкото да се поръча от али.

# 611
От EU е с най-малко проблеми. Иначе strong 8201 не върши ли работа?

# 612
  • София
Моля за малко помощ и разяснения:

Преди два дни изпратих пратка до САЩ с БП, до адреса написан в Ибей.
Едва днес видях, че и от РР имам писмо с адрес за изпращане. Имам добра визуална памет и ми направи впечатление, че има нещо различно:
Името и адресът съвпадат, но не и пощенският код! Има такъв код в щата, но при проверка с Гугъл, пълният адрес излиза с кода, който е в писмото от РР.
При проблем с получаването, допускам че директно ще върнат парите, понеже съм нов продавач и са блокирани.
Предполагам, че при бъдещи продажби е добре първо да питам купувача, ако има подобно /частично разминаване в адреса, нали?

Другото което ми прави впечатление е, че въпросната ми втора продажба не е отразена в таблицата на месечният лимит, който имам като нов продавач. Парите ги видях в РР, платено е веднага и излиза в продавани.
Таксата от сайта е начислена общо за продажбите, но не виждам дата за плащане. Настройката е плащане чрез РР, но не разбрах дали ще ги изтеглят от баланса или трябва да ги имам в картата? Да поясня, че РР акаунта ми е в евро и автоматично превалутира получените суми в евро.

Последна редакция: чт, 28 юли 2016, 12:04 от daniabc

# 613
  • Пловдив
Моля за малко помощ и разяснения:

Преди два дни изпратих пратка до САЩ с БП, до адреса написан в Ибей.
Едва днес видях, че и от РР имам писмо с адрес за изпращане. Имам добра визуална памет и ми направи впечатление, че има нещо различно:
Името и адресът съвпадат, но не и пощенският код! Има такъв код в щата, но при проверка с Гугъл, пълният адрес излиза с кода, който е в писмото от РР.
При проблем с получаването, допускам че директно ще върнат парите, понеже съм нов продавач и са блокирани.
Предполагам, че при бъдещи продажби е добре първо да питам купувача, ако има подобно /частично разминаване в адреса, нали?

Другото което ми прави впечатление е, че въпросната ми втора продажба не е отразена в таблицата на месечният лимит, който имам като нов продавач. Парите ги видях в ПП, платено е веднага и излиза в продавани.
Таксата от сайта е начислена общо за продажбите, но не виждам дата за плащане. Настройката е плащане чрез РР, но не разбрах дали ще ги изтеглят от баланса или трябва да ги имам в картата? Да поясня, че РР акаунта ми е в евро и автоматично превалутира получените суми в евро.

Винаги изпращай на адрес, който виждаш в PP, таксата се тегли автоматично от баланса всеки месец около/след 15 число, има и ръчно плащане от теб, но не винаги работи ,  коментирано е в последните постове.

# 614
  • София
Да пиша ли веднага на купувача относно адреса, или да изчакам?
В Ибей единствената разлика е, че ми е дал код  33195, а в писмото от РР е: 33166-2624
Купувачът е с рейтинг 100% и има над 3500 покупки /не продава в сайта/.

Видях, че се коментират таксите и затова попитах, понеже не ми е ясно ако баланса ми е в евро, дали ще ги изтеглят от там в долари?
Когато купувам и имам някакви пари в баланса ги приспадат само ако артикулът е в евро. За други валути ми дърпат пълната сума от картата.

Общи условия

Активация на акаунт