Йоркширски териер - тема 9

• 94 842
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
Аз мислех, че се научават, както на малка така и на голяма нужда на опр.място и се притеснявам  да нямаме пропуск в учението. ( първо куче в живота Simple Smile имаме очаквания Grinning) ( това с очакванията Stuck Out Tongue)
Започваме с разходките и мислим да вземем ултразвукова устройство против гадините. Някой с впечатления от такава има ли? Animal Dog2

# 601
предишните стопани на моя  не са го гледали въобще , добре че попадна на мен .Милия беше пълен с усили и бодли и е с възпалени уши .Ветеринаря ми каза, че мирише от ушите Sad лекуваме се и макар и болни свикваме бързо в новия дом Simple Smile

# 602
Привет на всички.
Имаме нужда от съвет.

Имаме йорки на 3 месеца. Вече е голям мъж - 2,5кг и продължава да расте. Това никак не ни притеснява. Не сме искали да е мини. Даже нарочно взехме по-големият. Страшен сладур е и доста му се радваме.

Проблемът е друг. Отказва категорично да яде всякакви видове храна. Имаме възможности и решихме да го храним с по-премиум марки.

Купихме му премиум марка като Essentials Beginning със 75% месо - яде 1 седмица, спря.
Втора премиум марка Dr.Clauder Super Premium - само веднъж я опита.
Трета премиум марка Applaws - единствено я помириса.
Хапна от среден клас като Pro-plan около 4-5 дни , сега и това не яде.
Взехме му мостра и на Happy Dog - доста лакомо хапна 2 дни, решихме да вземем голям пакет. Сега само я души.

Държим да НЕ купуваме Royal Canine, било то и специално за териери, защото доколко чувам,че вече се произвеждат в Румъния и качеството е паднало доста по думи на няколко ветеринарни кабинета и магазини. Затова ни препоръчаха Essentials първоначално, и то от няколко места.

Както виждате отказва да яде дори и висок, и по-среден клас марки като Pro-plan и Happy Dog. Вече не знаем какво да му вземем, опитахме какво ли не като храна. Единствено когато му смесим с пастет хапва. Например си хапва от пастета на Happy Dog , заедно със същата храна.

# 603
  • София
Пробвайте и с Акана, Taste of the wilde, Orijen, Naturea, Nutram Grain Free.

Всичките са висок клас храни. Опитайте и различни източници на протеин. Ако досега сте давали с пиле, пробвайте с агне или риба, или друго месо.

# 604
  • София
и Brit Care
продават и малки разфасовки за тест

иначе - лигави се
като види, че може да му се дават пастетчета и тн, защо да яде суха храна
като го оставите два-три дена на диета ще прояде

а средният и нисък клас храни имат овкусители, затова повече ги харесват

# 605
  • София
Пак препоръчвам нашата храна - Mac's soft mini adult dog. Има два вида.
Това са полусухи гранули, които /така казват/ се харесвали на капризни кученца.
По принцип целия пакет е голям, така че се продава на кило и можете да се вземете малко, да пробвате.

# 606
Здравейте,в края на седмицата ще имам Йорки,въпросът ми е какво да и купя,тоест какво ще и е необходимо?

# 607
Легло, купички , храна (ако знаеш каква яде) ...

# 608
  • София
Легло, купички , храна (ако знаеш каква яде) ...
Аз добавям и играчка ....

# 609
  • София
а аз добавям пелени за пишкане
и да, играчки за дъвкане, непискащи, че е голямо свирукане като се разиграят

аз на моята купих бамбукови купички
хем еко, хем красиви
хем не са метални и не дрънкат

# 610
Искам Йоркширски териер,който не лае и да е женско.

# 611
Моето е такова, но не се продава. Така ти отговарям, защото предполагам, че се шегуваш.
Ако пък не се шегуваш, то това с не лаенето е задача на стопанина. Както си го възпиташ, така ще си го гледаш  Wink.

# 612
Obava daite molq

# 613
Моето е такова, но не се продава. Така ти отговарям, защото предполагам, че се шегуваш.
Ако пък не се шегуваш, то това с не лаенето е задача на стопанина. Както си го възпиташ, така ще си го гледаш  Wink.

Зори, какво имаш предвид под "както си го възпиташ"??  Нашето е женско - много добричка и послушна, но след първото разгонване започна да лае по всичко - хора, коли, шумове... едно постоянно лаене е на разходка. Преди това изобщо не беше така. Кастрирахме я, с надеждата да е станало заради някаква хормонална причина, но уви, не спря. Опитвам да и казвам "не" като започне, но рядко сработва. Вече започвам да се примирявам.
Моля те, дай съвет за превъзпитание!

# 614
Как се справят малчовците ви в тази ужасна жега?

Общи условия

Активация на акаунт