Йоркширски териер - тема 9

• 94 835
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, искам да ви попитам имам кученце на  месеца йорки от месец, дъщеря ми на 5години започна суха дразнеща кашлица, която прераства в пристъп всяка нощ. Възможно ли е да е от кучето? Имали случаи в които йоркито провокира алергия?

# 616
Някой може ли да ми препоръча нещо за бълхи.Имам йорки на 3 месеца още не е излизало освен докато го пренеса до вкъщи,а вече има бълхи😔

# 617
  • Бургас
Здравейте,
От доста време обмислям да направя подарък на дъщеря ми, дилемата беше йорки или чихуа-хуа. В последните дни везната се накланя към йорки. Чета обаче противоречиви мнения - едни твърдят, че породата мирише, други - че не. На ясно съм, че трябва да поддържаш хигиената, за да не мирише, но все пак - имах пинчер преди години, който въпреки грижите беше умирисал къщата. Основната ни дилема обаче е момче или момиче?! В момента има частна обява за кученца на 2 месеца за 600 лв, която ме привлече, защото е в нашия град. Бащата е 1800 гр, майката 2500, устройва ме, защото искам дребно кученце, за да го разнасяме навсякъде с нас. От тук и следващият ми въпрос - има ли вероятност мъжко кученце от това котило да е по-дребно от женско или няма правило за това? И от кой пол са по-тихи според вашите наблюдения?

# 618
  • София
И аз да се запиша. Престрашихме се и взехме бебе йорки след големи размишления и терзания- момиченце, на почти 3 месеца. Много е сладко, предстои ни 3та ваксина тази седмица и нямам търпение да почнем от другия месец с разходките. Имаме и две котки, едната я прие веднага, стоят си заедно, другата още я съска и посяга и ги разделям. Надявам се постепенно да свикнат, но за по-сигурно, няма да ги събирам, докато не поотрасне малко.

Децата много внимават и я пазят, само тя да се пази и всичко ще е ок:scream: Яде всякакви боклуци в нас инпостоянно дебна за нещо паднало- хартии, пелената си, силиконови камъчета от тоалетната на котките. Голямо пазене пада. Преминава ли този етап с прахосмукирането на пода и мога ли някак да я отуча?

Също така искам да питам как процедирахте с хапането на ръце и крака? Понякога се разиграва и доста настървено хапе и ръмжи, но ми се струва, че от строго НЕ не разбира, или поне не спира с грубата игра. Отминава ли от самосебе си, или трябва да я отучваме?

И последно- купих си машинка за подстригване, но ме е страх да я ползвам, че тя много мърда, а ми се иска да подстрижем малко уши, лапи, дупенце. Кога за пръв път подстригахте кученцата си при фризьор?

# 619
  • София
Hellhound, не се притеснявай - преминава периодът. По спомени - около края на първата година, така че трябва да имаш търпение. Вкъщи нямаше неизгризан кабел, а сега не им обръща внимание (йоркито ми е на девет години). Важи също и за хапането.
Първото му постригване беше на 6 месеца, но беше лято и с черната козинка нямах избор.

# 620
  • Tам през Атлантическия океан
Привет от мен в темичката Simple Smile
Имаме си бебе йорки , момченце на 8 седмици Simple Smile

Имам едно питане иможе и да го има отгвора нейде в темата но нямам нужното време да изчета всичко Wink
До сега все съм гледала доста големи кучета :0) с новият сладур нещата са ми малко по-различни Wink

Та питането ми  за храната , давам му накиснати гранули (специални за неговата порода и възраст) обаче не ги яде много с охота Simple Smile Първият ден купихме консерва ( тя  се изяжда на няколко пъти , има още и я държа в хладилника) та моя хубавец обожава тази храна и опуква вс. което му сложа .
Мога да продължа с консерви обаче те ще дойдат скъпички ако само с тях го храня  (около и над 3$ (368 грама)  са тук )
Чудя се дали да му приготвям сама храна или да 'упорствам' с гранулите .
Или пък гранули и от време на време като деликатес храна от консерва.

https://scontent-dft4-3.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20914719_102094700 … 2&oe=5A186A31

п.п. почнах да скролвам и да чета темата ихих
капризчета са тези йорки Wink

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 17:16 от Desss

# 621
Мое йорки не е капризно въобще. Яде всичко с охота. Смени гранулите. Научи го да ги яде. Не можеш да се ангажираш да готвиш отделно и за него.

# 622
  • София
Благодаря Assos!
Аз записах час за понеделник, за баня и бебешко подстригване- уши, лапи, дупе. Надявам се да не се стресира.
Другата седмица почваме разходки- с какво обезпаразитявате външно малчовците? Ветът ми показа миналия път сто варианта, но не знам как да избера.

# 623
  • София
По-добре е да свикват от малки. Моят стои като паметник, въпреки, че доста го тормозят Smirk

# 624
  • София
Ha, Dess welcome to the club! Та, да ти кажа за яденето. Много е малко о'е и може да прояви капризи всякакви. Нашето го взехме на ... пак толкова. Не знам колко хр4ани смених оттогава. Но искай си гранули за проба от магазините - все нещо ще хареса.

# 625
  • Tам през Атлантическия океан
Почна да яде гранулите , ама не му ги накисвам така ги харесва май повече Simple Smile
Сефте гледам такова малко куче , все с добичета съм отраснала хахахх
и ми е малко страно че яде толкова малко :О)))
То 'сичко му е малко :О)))) и акитата даже , с големите кучета докато се научат на хигиенни навици с лопатка съм ходела след тях :О))))))))

# 626
..... пък аз още вървя и подмрънквам на тима хиг.навици 🤔
Имало и други гледни точки 🐕

# 627
И аз още мрънкам за хигиенни навици.

# 628
Как върви ученето при вас?
Чара е на 4 месеца и с пиш няма проблеми - тича в банята на пелената. Навън също се случва да пишка.
Другата ( голямата работа) ни е на дневен  ред. Разбира, че трябва в банята. Има попадения Simple Smile и е много смешна, защото  ( според мен) много добре разбира къде МОЖЕ и къде е БЕЛЯ. В случаите на БЕЛЯ веднага гледа гузно със свити ушета и чака реакция от мен ( до се скарам), а когато отиде в банята жтшва до шкафа и ме гледа с очакване  за наградка Simple Smile

# 629
Пишкането на 70 % е на правилното място, голямата работа е на 30. Нашият е мъжки. ММ вече побеснява и търпението му е почти изчерпано. Не знам какво ще правя ако се наложи да му търся други стопани. Но и аз смятам, че много добре разбира, защото и нашият винаги чака награда като уцели пелената.

Общи условия

Активация на акаунт