Йоркширски териер - тема 9

• 94 832
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
И нашето животно вече излиза на разходка, на 3 месеца е, имам същите проблеми с акото, абе как се научи да пишка в банята, а за другото не му увира красивата главица !!! Разходките нещо не ни се получават съвсем по план, плашливо ни е момчето, а и много хора клякат, пипат го, говорят му, то съвсем се омотава едно такова Simple Smile Има си и чип, ми той много голям ! Имам чувството, че ще му излезе изпод кожата, така отчетливо да се напипва. И въпрос имам - гледам винаги да има храна в паничката, то не преяжда, но няма график някакъв, как мислите, дали е по-удачно да вдигам и слагам храната 3 пъти на ден и който ял-ял, или да оставя както сега - да има винаги. Не мога да го измисля...при вас как е ?

# 631
Дано бързо да се научат и влизат в ритъм!
Нашето яде под час, на определен  интервал. Голяма прахосмукачка е, абсурд ми е да оставям паничката все заредена.
Свикна с часовете и като наближи часа, ако съм в къщи и  не е на хранилка застава до шкафа с храната.
За чипа - и аз напипвам от скоро "нещо" на мястото, на което й сложиха чипа.

# 632
  • София
Хаха, Assos, големи акробатики падат при подстрижка.
Нас ни подстригаха в понеделник и съм много доволна- клепналото уше веднага се вдигна. Ще я водя всеки месец, много ми хареса момичето, което я прави.
Почнахме разходките и искам да ви питам дали трябва да я обличам- много трепери сутрин, да не я простудя нещо. В колко часа трябва да се разхождат? Аз все не уцелвам, в 7 я извеждам и тя вече се е изпишкала доволно  на паркета. Но акито вече два пъти уцелихме навън Simple Smile Надявам се някак да свикне само навън да си върши нуждите. Има пелена, но да кажем, че 50% пишка там, а ака винаги извън :/ Отделно пишка поне 20 пъти на ден, ака към 3-4, не знам дали е нормално това и дали ще поразреди по-нататък? Тя е на 3 месеца.

# 633
  • София
извежда се в колкото се събуди
аз се будех в 5, за да свикнем да си вършим работата навън
после в 5,30
и последно извеждане в 12 нощеска

сега на 5 месеца без проблеми стиска от 11 вечерта до 6,30 сутринта
мотае се, играе си, яде и чака

# 634
Здравейте. Не знам дали е подходящо да пиша тук, но ми предстой взимането на едно йорки. Но един приятел се съмнява че е смеска.
Кученцето е женско на 3 месеца с всички ваксини, не ми казват точно колко тежи.
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t35.0-12/21329621_1672422 … 6&oe=59AD0941
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/21291431_1672422 … 0&oe=59ACE16C
Според вас дали е истинско йорки или по-скоро да не рискувам да го купя?

# 635
  • София
а какво, ако не е точно йорки

# 636
Ми даваме не малко пари за кученцето, за това не искаме да ни излъжат,понеже си търсим конкретно куче от тази порода. Не може да искаш много пари за куче,което не е чисто йорки, поне според мен.

# 637
Прекалено големи уши, едното клепнало все още на 3 месеца. Едра, издължена муцунка, не е съвсем характерна за йоркширски териер. За тримесечно много бързо е започнало да сменя цвета, ще стане съвсем русо и светло  Grinning. Килограмите в случая изобщо не са важни, стига да не търсите и искате мини, няма да е такова  Wink. Това, което ме притеснява гледайки снимката е предните крачета, много обърнати навън ми се струват лапичките, но може и от позицията на снимане да е.
Да не ме разбере някой погрешно, кученцето е сладко, както всяко малко кученце  Heart Eyes, но не бих казала, че всичките му роднини са чисти йоркширски териери. Това мога да кажа аз, на базата на тези две снимки.

И си права, и не съвсем. Темата е за йоркширски териери и има хора, които искат точно тази порода, не просто кученце. Причините са различни - компактен размер, не падаща козина, не предизвикващи алергии, любов към породата и т.н. и т.н. Причините са много и всеки си има неговата. Това изключва варианта куче, приличащо на йорки  Peace. Ако идеята е просто малко, сладко кученце, темата е друга, но жената иска йорки  Hug. И по-добре да си изясни бъдещата му визия от сега, защото Базар и ОЛХ са пълни с кучета от всякакви породи не оправдали очакванията на стопаните си. Което даже е добрият вариант, защото някои просто осъмват на улицата  Confused

# 638
  • София
е да, ако има някакви специални причини
обаче няма как да се определи на базата на две не много добри снимки дали е йорки или не

на приятелката йоркито доста късно изправи и двете уши, едното все клепваше
и е почти черно още
но съм виждала и много съвсем руси йоркита

ако не е от развъдник няма как да си сигурна
или не го взимаш от приятели, за които знаеш че няма да те излъжат
всичко друго е на късмет

# 639
Прекалено големи уши, едното клепнало все още на 3 месеца. Едра, издължена муцунка, не е съвсем характерна за йоркширски териер. За тримесечно много бързо е започнало да сменя цвета, ще стане съвсем русо и светло  Grinning. Килограмите в случая изобщо не са важни, стига да не търсите и искате мини, няма да е такова  Wink. Това, което ме притеснява гледайки снимката е предните крачета, много обърнати навън ми се струват лапичките, но може и от позицията на снимане да е.
Да не ме разбере някой погрешно, кученцето е сладко, както всяко малко кученце  Heart Eyes, но не бих казала, че всичките му роднини са чисти йоркширски териери. Това мога да кажа аз, на базата на тези две снимки.

И си права, и не съвсем. Темата е за йоркширски териери и има хора, които искат точно тази порода, не просто кученце. Причините са различни - компактен размер, не падаща козина, не предизвикващи алергии, любов към породата и т.н. и т.н. Причините са много и всеки си има неговата. Това изключва варианта куче, приличащо на йорки  Peace. Ако идеята е просто малко, сладко кученце, темата е друга, но жената иска йорки  Hug. И по-добре да си изясни бъдещата му визия от сега, защото Базар и ОЛХ са пълни с кучета от всякакви породи не оправдали очакванията на стопаните си. Което даже е добрият вариант, защото някои просто осъмват на улицата  Confused
Благодаря много за изчерпателният отговор. Наистина се двоумя какво да правя. Sad Разбрали сме се вече да отидем да го видим, то се намира в Сливен, а ние сме от София. Не ги познавам хората. Нямам приятели, които да продават йорки. Разглеждам и други обяви и понеже не съм много запозната напълно с породата, всичките тези признаци да разбера дали е чисто йорки или не ми е доста трудно като цяло, за това попитах за съвет. Не знам какво да правя-напълно съм объркана.

# 640
crazynelly , разбираемо е притеснението ти, всички сме били така  Grinning. Единствената гаранция за чистопородно йорки е лицензиран развъдник. Което обаче не дава 100% гаранция дали ще е здраво. За съжаление не всичко зависи от човешкият фактор, понякога природата е по-силна. Но все пак, ако трябва да мерим рисковете, пак в развъдника е по-сигурно, че са спазени елементарни правила в развъдната дейност. Докато при комшийското развъждане няма правила, моята кучка се е разгонила и дай да я съберем с твоя мъжкар, пък каквото излезе. Единственото условие при тях е мъжкият да е по-дребен от женската, щото така са чули, че трябва да е.
Не знам какво да те посъветвам, решението си е единствено ваше. Ако въпроса не е спешен, идете и вижте кученцето. Сърцето ви ще подскаже дали е вашето или не  Wink. Ако въпреки срещата не сте убедени, изчакайте. Помислете пак и преценете дали е по силите ви да отложите покупката с някой и друг месец,  събирайки парички за кученце от развъдник.

# 641
И според мен ушите са прекалено големи. Има много обяви за София в ОЛХ , така няма да се налага да пътувате. Но пък живия контакт е много важен.

# 642
  • София
Моята пък е клепоуха, от домашно развъждане. Само майката е от развъдник. Ама много я харесват за бъдеща снаха и мама, не знам защо.

# 643
Здравейте, дайте съвети  - като взехме кученцето сложих пелени на много места в къщата, намира си ги и пишка, водим го и в банята и там пишка , но няколко пъти се случва да пишка под спалнятя и  в кухнята, където няма пелени. Ако може по- опитните да ме посъветват как да постъпя, осен това го извеждаме по 5 6 пъти

# 644
  • Tам през Атлантическия океан
Така , моя калпазанин  ич не пика на пелените , с тях попивам дето е си е свършил работата.
Като се събуди взимам го и тичам на двора с него и има попадения.
За акото е решил че ще го 'снася' посред нощите , абсурд е да го хавана и да му покажа къде да го върши (
Поне знам къде са му любимире места :О)))))))))))))))))

Приемам съвети )
Благодаяря

п.п. предполагам е и още бебе няма 3 месеца
знам че е нужно време , но все пак хаах  

Последна редакция: ср, 06 сеп 2017, 23:30 от Desss

Общи условия

Активация на акаунт