Панелка или тухлен апартамент

• 100 983
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 210
В България не съм виждала неотопляема стая 22 градуса при минусови навън, дори с нефренски прозорци, за Германия не мога да кажа, вероятно е права и техните се топлят сами  Peace

Скрит текст:
Живяла съм в изцяло южна панелка 2 стаи с тераси пред тях, т.е. половината прозорец беше до пода, наистина беше страшна жега, отопление не сме ползвали, бяха свалени радиаторите. Но сградата беше топлофицирана, т.е. общите части непрекъснато затопляха и причината беше по-скоро в тях, не в сградата или паянтовата дървена дограма  Simple Smile

# 211
авторке, на първо място преценяваш според финансите и жизнения си план. Ако смяташ , че след време ще ти е трудно да изкараш пари да смениш предполагаемото сега жилище за по-голямо по-добре си вземи голям панел. 15кв. дневна + 10 кв. спалня и 10 кв.. общи площи не е добра комбинация за очакващи малко дете хора/двустайна тухла/. За пенсионери да. Бягай далеч от жилища на шумни улици, че никога не можеш да отвориш прозорец за проветрение или да спиш на отворен прозорец. Също има и мнооооого прах.  Място за паркиране пред съответната сграда е плюс. В големите градове това вече е сериозен проблем. Едва ли предвиждаш да си купуваш и гараж, затова помисли и върху това.
Относно локацията - освен ако не работиш от вкъщи, все някоя точка ще ти е далече. Пък и детето може да реши да ходи в специализирано училище точно на противоположния ти на живеене край. Ти/ мъжът ти да си сменяте работата. Освен ако не живееш в село с 200 къщи, все ще има нещо, което няма да ти е наблизо. По-скоро гледай дали има транспорт до повече точки. Това ще те улесни за в бъдеще.
Успех и да кажеш на какво си се спряла!

# 212
Много от младите семейства, търсещи реална площ на ниска цена, се насочват към покупка на панелно жилище. Истината обаче е, че продавачите на подобни жилища се "усетиха" и започнаха да поддържат вече по-високи цени /в сравнение с тези отпреди няколко години, например/. Освен това банките вече финансират до 85 % и за панел, което си е още едно предимство при покупката на такова жилище. Преустройството на един двустаен панел в семейно жилище на тричленно семейство, мисля че е добър вариант за първо време. Освен това, ремонтирания и обзаведен панел след време ще може да се продаде на добра цена. Хората търсят и ще продължават да търсят панели. Казвам го от гледа точка на професионалист работещ в областта на имотите, и то във Варна Simple Smile
Жасмин, ако имаш нужда от консултация или съвет-насреща съм! Simple Smile

Здравей! Казваш, че хората търсят и ще продължават да търсят панелки. Незнам дали е така, защото в последно време наблюдавам, че във Възраждане 1 всяка една кооперация, която се построи, всички апартаменти в нея се закупуват веднага. От това съдя, че хората предпочитат нови тухлени апартаменти.

# 213
...От това съдя, че хората предпочитат нови тухлени апартаменти.
Ами те и панелите са пълни...
Никога не е намалявало търсенето на панели.

# 214
...От това съдя, че хората предпочитат нови тухлени апартаменти.
Ами те и панелите са пълни...
Никога не е намалявало търсенето на панели.

Да, даже нас ни питаха скоро за другия ни панелен апартамент в Дружба 2 дали не го продаваме. Изобщо и нямаме намерение да го пускаме за продажба, но имаме кандидат купувачи иначе.... Mr. Green

Търсене и клиенти си има за всякакви имоти, но просто тук всеки разсъждава от гледна точка на личните си предпочитания.

# 215

Здравей! Казваш, че хората търсят и ще продължават да търсят панелки. Незнам дали е така, защото в последно време наблюдавам, че във Възраждане 1 всяка една кооперация, която се построи, всички апартаменти в нея се закупуват веднага. От това съдя, че хората предпочитат нови тухлени апартаменти.

т.е. вие вече сте избрали?

# 216
  • SF
На мене също ми звънят на вратата, за да ме питат дали евентуално няма да си продаваме апартамента или дали не сме чули, че друг продава или търси.
Някаква Агенция за недвижими имоти се е разшетала из квартала и залагат на директния контакт. Жената си оставя редовно визитките по пощите и ги закача на звънците на тези, които не й отварят. Това не означава, че блокът ни е безумно хубав. Тя просто обикаля и търси от къде ще падне клиент.
Всъщност може да се попадне на много хубав панелен апартамент и на голям боклук ново или тухлено строителство и обратното - кофти панелка и готино ново.
Има скъпи и луксозни изпълнения сред новото строителство, има и по-претупани. Аз присъствах през цялото време на ремонта на бул. Витоша и като видях бригадата ремонтни работници, ми беше ясно, че накрая изпълнението ще е.... все едно ние с вас сме се събрали и сме наредили едни плочки.
Едва ли сега от мен научавате, че всеки от нас казва "хубаво" на най-различни работи. И все пак, ако пуснем една анкета "Апартамент - изцяло северен срещу изцяло южен", резултатите ще са предвидими.
Е, винаги остават вариантите, северен, добре изпълнен срещу южен, с в грозен квартал, грозна гледка и миришещ на старо и на мръсно... Никога не можем да обхванем всички  условия и да обобщим. Човек трябва да влезе и да си го хареса някак. Или ако не хареса всичко, да види какво е съотношението цена-преодолими дефекти...
Предпочитам апартамент с нови лилави плочки в банята, пред апартамент с бели, но стари и напукани. В крайна сметка, ако и двата варианта ми вадят очите, ще ги сменя. Но не мога да сменя балконите и да ги преместя от северната страна на южната на блока.
Аз имам лош опит с ново строителство (влага и огромно петно на стената при всеки порой или топене на сняг, студен и кънтящ апартамент), но не съм отрекла завинаги новото строителство. Ходила съм на гости и в много приятни нови апартаменти, за които не са се оплакали, че имат проблеми с влагата или шума.

# 217
По повод дискусията и изобщо темата, се сещам моята баба какво ми разказваше-нещо като виц:
"Строи един човек къща и го питат:
- Абе защо строиш тази къща на колела?
-Как защо -отговорил - че да угодя на всички. Един вика-не е хубаво да гледа на тази страна, друг-обратното, така като я завъртя, хем ще гледа насам, хем -натам..."

Mr. Green

# 218
# 219
Идеята е, че не може да се угоди на хората...Важното е на теб да ти харесва. Peace

# 220
  • София
Не вярвам хората масово да търсят точно панелки. Търсят евтино и голямо - такова евентуално има и стара тухла и ЕПК, а тези с пари купуват ново и голямо (освен ако не е само заради локацията и в такъв случай е стара тухла). Заради темата разпитах колеги строителен надзор какво биха си взели - все пак ходят на огледи по блоковете, одобрени за саниране - е как пък един не каза, че би си взел панелка! Все още не за се натъкнали на конструктивни проблеми, но никой не гарантира къде ще има теч и какво ще се случи при заварките.

# 221
  • оттам, откъдето започва България
Нормално е да се търси нещо на по-сносна цена, но пък и да ти харесва, според твоите си критерии. Въобще не виждам смисъл, ако нямаш готови пари, да се заробваш за едно жилище с голям заем. Все пак няма да забиваме кол на този свят, че да искаме и жилището да е вечно.

# 222
  • München, Deutschland
Въобще не виждам смисъл, ако нямаш готови пари, да се заробваш за едно жилище с голям заем. Все пак няма да забиваме кол на този свят, че да искаме и жилището да е вечно.

Това, че взимаш кредит, какво общо има с това вечно ли е жилището?

И на второ място, жилището е инвестиция (освен, че го ползваш и да живееш там), когато отговаря на определени условия. Не виждам защо да не теглиш кредит за него, особено при настоящите лихви...

# 223
Е, то е ясно, че най-добрият вариант е нов, качествено строен блок с високи тавани, хубави изложения, просторни стаи с прави ъгли, както и от гарантиран, изпитан строител.

Това обаче върви със съответната цена, която масово хората не могат да си позволят. Авторката на темата, като и чета питането не е от хората, които могат и търсят да купят нещо подобно за над 1500 евро на квадрат.

Все ми се струва, че тук обсъждаме кой какво би предпочел и какви компромиси би направил, когато купува имот, за да се вмести в бюджета си  Peace.

# 224
Е, то е ясно, че най-добрият вариант е нов, качествено строен блок с високи тавани, хубави изложения, просторни стаи с прави ъгли, както и от гарантиран, изпитан строител.

Това обаче върви със съответната цена, която масово хората не могат да си позволят. Авторката на темата, като и чета питането не е от хората, които могат и търсят да купят нещо подобно за над 1500 евро на квадрат.
Писах вече, август месец купих такова за 1000 евро на квадрат на вторичен пазар. Чак с 50% да са се качили цените, не ми се вярва.

Общи условия

Активация на акаунт