Панелка или тухлен апартамент

• 101 060
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 720
Абе диванчета и чехлички няма. Виж думи, ски, велосипеди и детски колички - има. Сега, зависи и от сградата, в Пловдив има едни комплекси, в които се заселва панелен контингент и гледай какво става много бързичко. Но в други сгради се пази и нещата изглеждат доста по-цивилизовано.

# 721
Всеки е дошъл от старо строителство. Grinning

# 722
Като вляза в стария ( подобно е във всеки стар )
Ти сертиозно ли? Tired

# 723

Да де, ама минах през средно-ново деветдесетарско, след това и през чисто ново и не ми се връща пак в старо...

Иначе за стаи и размери си е факт, били са крайно пестеливи с AutoCad и е строено за хора с ръст 160, които да са също така минималисти откъм мебели и вещи. Малко бяло диванче, две "летящи полици" с минималистични саксии и това е, всичко друго почва да изглежда клаустрофобично в някои нови апартаменти.

# 724
Ти сертиозно ли? Tired
Не знам как се прави такова обобщение, но явно жената е влизала във всички панели.
Аз вярвам повече на НСЧ, защото е била брокер и наистина е виждала повечко входове.
Аз съм виждала както много мизерни входове, така и изключително поддържани и ремонтирани, че и с теракотени стъпала и градинка отпред. Тези неща се гледат при избор, както в старите, така и в новите сгради.

# 725
  • Куциндрел
При нас в ЕПК-то от както имаме професионален управител започнаха да изчезват старите мебели, да се правят ремонти по входа и т.н.
В блока на баба ми във Варна пък имат тук там по някоя саксийка във входа, но всичко е чисто, подредено, хората пазят общите части.
В другият апартамент пък входа е позанемарен, защото в блока живеят основно пенсионери, но няма мръсотия и надписи по стените, а и саксии няма във входа. Започнаха да се нанасят млади хора, имат идеи за саниране, пък ще видим. Т

Но това, че в НС са само интигиленция изби рибата. Да не се окаже след година-две, че 50-60% са прости бачкатори.
Има доста стари сгради, в които живеят представители от т.н. интелигенция. В нашият блок се сещам, че имаме актриса, оперна певица, архитект..... newsm78

Yangdze е влизала в нейният стар апаратмент и на няколко нейни другари.

# 726
  • София
Ти сертиозно ли? Tired
Не  ! Говоря за Уганда, преди танзанийската инвазия и преди идването на президента Милтън Оботе !   Laughing   Laughing  
простете ама не се сдържах.......
всеки си избира и решава, и се радвам че панелките ви са с табела "Образцов Дом", но да не се окаже че това е само табела....
Аз ( може да не съм обиколила 99% от панелите) , само като вляза и мизерията ме лъха от всякъде... в панелките  ... пък всеки си решава

И кой каза че в НС са само интелигенция ... и кой къде го прочете незнам.........

# 727
Всеки съди според собствения си опит.
В старо не съм виждала висящи кабели и чехли, но не съм влизала в безкрайно много входове, така че ще избегна смелите обобщения.
В ново съм виждала големи проблеми - много по-големи от тротинетка и саксия на етажа, но тъй като също не съм обиколила страната, пак няма да обощавам. Нацепени балкони - при това суперелитно строителство на много висока цена и при строежа и сега, три пъти паднала мазилка още преди да изтече гаранционния срок (в друга сграда) и подобни. Сгради, които никога няма да получат акт 16. Подземен паркинг, който е езеро дълго след като навън дъждът е спрял. Това все в нашия квартал. Но не навсякъде е така.

# 728
  • Куциндрел

Да де, ама минах през средно-ново деветдесетарско, след това и през чисто ново и не ми се връща пак в старо...

Иначе за стаи и размери си е факт, били са крайно пестеливи с AutoCad и е строено за хора с ръст 160, които да са също така минималисти откъм мебели и вещи. Малко бяло диванче, две "летящи полици" с минималистични саксии и това е, всичко друго почва да изглежда клаустрофобично в някои нови апартаменти.
Аз подобно си бях харесала в началото, защото вземам ап. за т.н. инвестиция. Обаче отидох на 2-ри преглед с приятел, за да чуя и друго мнение. И мнението  беше - да, апартамента е хубав, ще свикнеш, че се къпеш върху тоалетната, но е близо до ЖП линиите, ако се наложи да дойде пожарна или БП, то много трудно ще се набута в тази уличка, която няма излзаз на главната улица, а и стаите са малки. Ако поживееш по-дълго тук със семейството си, ще се побъркаш.
Иначе апартаменчето беше много добро и цената му също. Доста мислих, все пак няма да се местя да живея там, ама си казах - ами, ако се наложи по някакви причини?!?

# 729
  • София
Изобщо не говоря дали НС става или не генерално.

Мисълта ми е, че ако имаш избор между миниатюрни стайчета НС и нормален панел, не е необходимо да правиш компромис с квадратурата и разпределението само заради слухове за падане на панела, колко щяло да ти е студено и как се чували съседите, защото последните 3 не са верни, а зависят от много други фактори.

Ето това е най-голямата заблуда, която се повтаря  Wink
Прикачам ти наш апартамент, живяхме от 2008 до 2012 там, строителство 2008 година, купихме го средата на 2007 на зелено преди бума за по 700 евро/м2. 102м2, 118 с общите части. Хол на югоизток, стаи на севетозапад. Етаж 3 от 7. 10см топлоизолация, гранит навсякъде по общите части, асансцьор на шиндлер. Тогава панелите бяха по 500 евро. Към него бяхме достатъчно умни да си купим и гараж за 10к евро. Сега само гаражът е 200 лв под наем в този район.

За същите пари тогава можехме да купим четиристаен панел и още един двустаен панел  Wink
така че не генерализирайте строителството според това какво сте дочули  Peace

# 730
Аз ( може да не съм обиколила 99% от панелите) , само като вляза и мизерията ме лъха от всякъде... в панелките  ... пък всеки си решава
Ясно, разбрах те. Всеки който живее в стар блок живее в мизерия и всеки, който не си е купил НС е мизерник и плюе по новото защото е беден и не може да си го позволи.

# 731
chiana2003, аз писах, че не генерализирам. Simple Smile
Ти самата отвори дума за наличен бюджет.
Казвам само, че ако хората имат малък такъв и избора им е между 40 м2 НС и 60 м2 панел, по-добре е да си вземат по-удобното жилище, ако единствените им притеснения са дали блока няма да падне.
Ако имаха такива предразсъдъци, че едва ли не са мизерници, ако живеят в стара сграда, нямаше да питат тухла или панел въобще.

Чудесно е, че си си взела апартамент, който ви е удобен, но на цени в диапазона 50-60-70К Е* аз съм виждала само кутийки на огледи - огледи през последната година и малко. Да, може да има и хубави, чудесно, бих приветствала такава инвестиция - затова се преценява за конкретен имот, а не мъглявото НС или панел.

*примерните цени за непривекателни квартали, за предпочитаните естествено са по-високи.

# 732
Изобщо не говоря дали НС става или не генерално.

Мисълта ми е, че ако имаш избор между миниатюрни стайчета НС и нормален панел, не е необходимо да правиш компромис с квадратурата и разпределението само заради слухове за падане на панела, колко щяло да ти е студено и как се чували съседите, защото последните 3 не са верни, а зависят от много други фактори.

Ето това е най-голямата заблуда, която се повтаря  Wink
Прикачам ти наш апартамент, живяхме от 2008 до 2012 там, строителство 2008 година, купихме го средата на 2007 на зелено преди бума за по 700 евро/м2. 102м2, 118 с общите части. Хол на югоизток, стаи на севетозапад. Етаж 3 от 7. 10см топлоизолация, гранит навсякъде по общите части, асансцьор на шиндлер. Тогава панелите бяха по 500 евро. Към него бяхме достатъчно умни да си купим и гараж за 10к евро. Сега само гаражът е 200 лв под наем в този район.

За същите пари тогава можехме да купим четиристаен панел и още един двустаен панел  Wink
така че не генерализирайте строителството според това какво сте дочули  Peace
Аз мисля, че жената не генерализира, а конкретизира. Тя казва "ако имаш избор".

# 733
  • София
Да, не съм разбрала. Разбрах го по друг начин. Извинявам се  bouquet
Аз преди две страници написах същото - като имаш определен бюджет и определени приоритети да действаш по определен начин. Най-нормалното нещо е ако търсиш най-добро съотношение на цена на чиста площ да се спреш на Старо строителство  Peace
Както се дразня на дора24 с приказките й за падащите панели и срока на годност, така се дразня и не повтарянето че НС било миниатурно или наводнено.
както много добре казахте - не трябва да се генерализира

# 734
  • Куциндрел
Зависи и от квартала, в който търсиш и какъв вид апартамент искаш. При мен НС в квартала, в който търсих, не ме удовлетвори.

Общи условия

Активация на акаунт