Панелка или тухлен апартамент

• 101 011
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 780
  • SF

Esmee, напълно възможно е причината да се крие в настилките ти.

Настилките са естествен паркет и теракот в кухнята. В една от спалните върху естествения паркет е поставен ламинат с подложка. Какви да са ми настилките! - ламаринени!!
Причината се крие в главите на ония долу. И аз чувам хората как си ползват къщите, кога ги чистят, кога плаче бебето, кога си загряват колити, но това е положението. В гората има други шумове.

# 781
Аз съм привърженик на старата тухла точно заради квадратурата и много по-добрите разпределения.  Дори и при ново  строителство на стойност 130 000 - 140 000 евро, разпределенията  често са много нефункционални. Аз например държа на отделна кухня или светъл бокс, който може да си отдели с портал/врата от хола. Искам да имам достатъчно място за библиотека, мека мебел, голяма маса с 8 стола. Спалня и детска всяка минимум по 15-16 квадрата, баня поне 5 квадрата, килер/мокро помещение. Достатъчно широк коридор с голяма закачалка и място за шкафове с обувки. Поне една голяма тераса.Всичко това реално го има във ВСЯКА 3-стайна панелка или стара тухла с квадратура по старите стандарти 80-85 квадрата. Някой може ли да ми покаже НС, отговарящо на всички тези условия в хубав квартал и цена до 130 000 евро? Един стар двустаен апартамент с отделна кухня, сервизно помещение и нормален коридор е много по-функционален от измислен тристаен с чиста светла квадратура 60-65 квадрата и спалнички по 9 кв.м. В такъв стар двустаен спокойно може да живее семейство с едно, дори две деца. Нови двустайни въобще не искам да коментирам. Те стават само за под наем на 1-2 души, които са се пренесли само с най-небходимите си вещи.

Моля, не генерализирайте типично по бг-мамински. Разбира се, че има ново строителство, отговарящо на всички тези условия, пълен е боклук е за тези, за които гроздето е кисело. Нашият апартамент е такъв, с всичко изброено, че и отгоре.  В прекрасен квартал с хубави улици и нови тротоари, много слънце и разкошна гледка към Витоша, която никой и нищо не може да скрие, защото около нас вече всичко е застроено с максимум 4 етажни сгради. И заедно огромния гараж ни излезе доста под 130000 Е преди точно една година.

Съгласна съм, че това далеч не е масовия случай, но да обобщавате така на килограм че такова животно изобщо няма, е меко-казано несериозно. Просто отнема време да се открие. Лично на мен - около 3 години, но сега виждам, че всяка секунда от инвестираното време си е заслужавала. Да, цените доста скочиха през последната година, но все пак, ако се търси внимателно и разумно, винаги може да се открие хубав апартамент ново строителство на добра цена.

Последна редакция: нд, 25 фев 2018, 14:18 от Madeleine

# 782
  • SF
Браво, Madeleine!
Ти пък се изфука типично по бегемамски!

# 783
  • София
Браво, Madeleine!

Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Железни сме в този форум. От 15 кладенеца вода ще донесем, ама ще изкараме нашето най-добро.

# 784
Точно така! Simple Smile

Начетох се на "компетентни" мнения по всякакви имотни въпроси, трябваше и аз да се изкажа в полза роду. Simple Smile

# 785
Joy Оправи ми деня тази тема. Много е весело да се чете как бг мами си мерят... апартаментите.

# 786
Браво, Madeleine!

Точно същото си помислих и аз веднага след като прочетох поста й.

# 787
Точно така! Simple Smile

Начетох се на "компетентни" мнения по всякакви имотни въпроси, трябваше и аз да се изкажа в полза роду. Simple Smile

Може ли повече инфо за апартамента ви: квадратура, квартал, изложение, брой спални? Или ще си останем в рамките на абстракцията?
Все пак, и ние искаме да си купим такива съкровища и търсим. Моля, споделете малко информация.

# 788
Бе много ясно, че тука всички сме заможни land lord-ове, така де - land lady-та. Grinning Как става, че всички сме купили перфектните имоти с перфектните разпределения, идеалната локация и панорамна гледка? Grinning А къде ли списват всички тия, които живеят в течащи апартаменти, с мухъл, с прозорци залепени до тези на съседите от отсрещния блок, с гледка към стената на по-висока сграда, с безумни преустройства и 8 м2 спални, с разпадащ се вход, в който 10 апартамента от 25 не плащат такси... Сигурно имат свой форум и не смеят да влязат тука. Grinning

# 789
Взе ми думите от устата:) Grinning

# 790
Етоо, как можело да се постигне консенсус и разбирателство в темата - нищо не сплотява екипа така, както всеобщия враг. Винаги работи безотказно! Simple Smile

Разбира се, всяко хубаво нещо, ако не е наше лично, е фукня. Спокойно, дишайте, и моето жилище си има кусури - не е в престижния Лозенец, комуникативния Люлин или елитния център. Лоша работа, направо как живеем - не питайте!

Споделих само, че има и качествено ново строителство, за всички, които търсят такова. Ако се следят проектите на утвърдените строителни фирми може да се намери отличен апартамент на добра цена директно от инвеститора. Казах и че не е лесно, но не е невъзможно - все неща, които са абсолютно верни, а вие се нахвърлихте като глутница кучета, надушили нова възможност за всеобщо джафкане, както е в темата за кварталите, в което обаче аз нямам никакво намерение да участвам. По въпроса панелка или тухлен - тухлен и то ново строителство, а не някоя вмирисана сграда с неподдържан вход, съседи на преклонна възраст и всякаки животинки-екстри по мазетата. И от мен точка.

# 791
Аз се пошегувах, не съм те обявила за враг. Не знам защо реагираш толкова нападателно, но сигурно си имаш причина.

# 792
2016 търсих апартамент.Изобщо не съм ходила да гледам НС.За парите който имах можех да си купя кутийка.Накрая си взехме ЕПК 110кв в центъра на града с 3 тераси , една от която 10метра.Вложихме и в ремонт.Мисълта ми е ,че старото се оправя с ремонт,и става хубаво и просторно а в НС кутийки с ремонт няма как да го направиш по-голямо.Вярно , че входа не е от най-прекрасните ,но вътре ми е широко и хубаво, а новото хубави общи части ,но щяхме да се бутаме и да се разболеем от клоустрофобия

# 793
2016 търсих апартамент.Изобщо не съм ходила да гледам НС.За парите който имах можех да си купя кутийка.Накрая си взехме ЕПК 110кв в центъра на града с 3 тераси , една от която 10метра.Вложихме и в ремонт.Мисълта ми е ,че старото се оправя с ремонт,и става хубаво и просторно а в НС кутийки с ремонт няма как да го направиш по-голямо.Вярно , че входа не е от най-прекрасните ,но вътре ми е широко и хубаво, а новото хубави общи части ,но щяхме да се бутаме и да се разболеем от клоустрофобия
Не всяко НС е "кутийки", просто това което е можело да си позволите е било такова.

Железни сме в този форум. От 15 кладенеца вода ще донесем, ама ще изкараме нашето най-добро.

Аз не съм съгласна. Моето не е най доброто. Tired
Не е в центъра. Не е дори и близо до морето. Sad
НС е. Не ми достига 1 спалня!

Иначе и с пистолет опрян до главата, панел не купувам. Laughing

# 794
  • София
Лъки, то е ясно, че се оглеждаш за тристаен. И съм сигурна, че ще си купиш преди други съфорумки, които ги чета от над година и още не са купили  Wink

Не всяко НС е "кутийки", просто това което е можело да си позволите е било такова.

Точно!

Общи условия

Активация на акаунт