Панелка или тухлен апартамент

• 100 968
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 930
  • "Винаги прави това, което сърцето ти казва."
Пaнелният блок, в който живея, беше сaнирaн нaскоро. Спор нямa стaнa крaсив и живущите в съседните блокове тaйничко ни зaвиждaт. Имa рaзликa, усещa се още когaто влезеш във входa. В коридорите е топло и моите мили съседи зaпочнaхa дa излизaт, дa пушaт тaм.

# 931
  • München, Deutschland
Е, сега, чак пък красива да е станала една кутийка с правоъгълна форма... Фасадата може да се боядиса, може да се изгради градинка, но подземен гараж постфактум как ще построиш например? Прахоляка как ще махнеш, като са толкова хора на единица площ? Нови площадки за деца или терен за барбекю къде ще сложиш? Градинки на живущите на приземния етаж? Всъщност да, то дори няма приземен етаж...

Панелката си е панелка. С голям плюс в цената, както разбирам, но чак пък красива, уютна и т.н., айде сега... Wink Има къде-къде повече екстри в новото строителство, които и да искаш няма как да ги получиш в старото. Дори и само архитектурно да се гледа, без нищо друго.

# 932
И аз се зачудих - от Западен парк да не са изчезнали братята роми?

# 933
  • София
Е, сега, чак пък красива да е станала една кутийка с правоъгълна форма... Фасадата може да се боядиса, може да се изгради градинка, но подземен гараж постфактум как ще построиш например?
Прахоляка как ще махнеш, като са толкова хора на единица площ?
Това не го схванах - в 4-етажните няма прах ли? #Crazy Живял съм в такъв и в 8.
Нови площадки за деца или терен за барбекю къде ще сложиш? Градинки на живущите на приземния етаж? Всъщност да, то дори няма приземен етаж...

Ай стига бе  Mr. Green , това някаква мода копирана от американците ли е. И като няма да можем да си направим барбекю - края?  Joy Joy
Зад блока ни в ОК1 построиха 6 етажен (незаконно). имат заградено дворче от бетонна ограда... та и те си кладят някакво барбекю... първенюта. Разбирам да си в къща с голям двор, някъде - да, ама в жилищна зона под балконите...

ПП: Вече не е толкова ОК сред интелигентните хора - да печеш парчета от труп (да не говорим за миризмата...) ooooh! Naughty

# 934
  • München, Deutschland
Удобно подбираш половината от моя пост, а другата половина игнорираш. Ти ако не ядеш месо, трупове или както и да го наричаш, аз ям.
Ти ако нямаш кола, аз имам. Или ако се кефиш на прахоляк, аз не се. Ако не искаш да можеш да си оставиш колелото пред блока, а ти е приятно да го мъкнеш от мазата или апартамента, на мен не ми е.

Всичко това са лични избори, нито ги осъждам, нито казвам, че моите са по-добри. В момента ги разглеждам чисто инфраструктурно и откъм възможността им за изграждане в последствие.

# 935
  • Куциндрел
То щото в НС първо изграждат барбекюто и после строят сградата. Слагат също и прахоуловители, за да няма и грам прашинка. JoyJoyJoy

# 936
Не са, ама аз отивам да тичам там, не да си търся нови приятели и не ходя във Факултето - бягам в парка. С ромите проблем имат повече от Овча Купел, защото заради тях не могат да влязат в парка.

А това с барбекюто просто ме уби. Точно новите квартали, в които няма и един панел нямат градинки за деца, площадки и тн. инфраструктура.

# 937
  • София
Удобно подбираш половината от моя пост, а другата половина игнорираш. Ти ако не ядеш месо, трупове или както и да го наричаш, аз ям.
Ти ако нямаш кола, аз имам. Или ако се кефиш на прахоляк, аз не се. Ако не искаш да можеш да си оставиш колелото пред блока, а ти е приятно да го мъкнеш от мазата или апартамента, на мен не ми е.

Всичко това са лични избори, нито ги осъждам, нито казвам, че моите са по-добри. В момента ги разглеждам чисто инфраструктурно и откъм възможността им за изграждане в последствие.
Къде няма прахоляк, моля да уточниш!
И това че ядеш месо не ме интересува - парадирането му ме дразни.
Надявам се да прокарат и това в наредба.

# 938
Това не е ли неприятно за живущите в блока?
Когато бях под наем в тухла в Младост 4 съседите до нас се сцепваха от барбекюта и не можех да си отворя прозореца към терасата без всичко да се осмърди на риба или кебапчета. Много ги псувах наум.

# 939
chrissy, мисля, че за сравнително не големият ти престой в Германия, удобно си забравила за българската действителност! Спри се. И да- красива им е станала панелката, и да - има и панелки със страхотни градинки, беседки и барбекюта. И хич не ми ги хвали баварските лицемерни селяни кравари, настоящи хотелиери колко ОК живеят и как могат да си сложат колелото пред сграда без някой да го открадне. За това похвали германските власти.

Последна редакция: вт, 20 мар 2018, 13:16 от petiaivanov

# 940
"Терен за барбекю" е неприятно нещо, разбира се. По-малко дразнещо е, ако на терасите се проектира и направи още при стоежа ниша за барбекю, с централен въздухоотвод. Живяла съм в такъв апартамент, рядко се разбираше какво пекат хората под или над теб.

# 941
Е, сега, чак пък красива да е станала една кутийка с правоъгълна форма... Фасадата може да се боядиса, може да се изгради градинка, но подземен гараж постфактум как ще построиш например? Прахоляка как ще махнеш, като са толкова хора на единица площ? Нови площадки за деца или терен за барбекю къде ще сложиш? Градинки на живущите на приземния етаж? Всъщност да, то дори няма приземен етаж...
Доста нови също са правоъгълни и се търсят значително повече от тези с нестандартните решения.
За гаражите, не съм попадала на ново, което да осигурява гаражи за всички. Повечето ни познати и клиенти, които имат такъв е в съседна сграда. Но като цяло паркирането е пред/зад блока.
На единица площ са същите като при ново. Няма разлика в броя живущи в аналогични по размер сгради.
Новите площадки за деца са по проект на Общината, не са позиционирани само около новото.
Барбекюта не съм срещала, ако ги има са голяма рядкост.
Също и не всяко ново има приземен. Не всяко е с двор за градинки и т.н. Повечето са си директно на тротоара, без двор.
О, сега разбрах, не говориш за България... Ама ние за тук имаме предвид, навън е друг въпрос.

Малко ново около нас:
Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Не мисля, че е толкова огромна визуално разликата със саниран панел:
Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

# 942
Не са, ама аз отивам да тичам там, не да си търся нови приятели и не ходя във Факултето - бягам в парка. С ромите проблем имат повече от Овча Купел, защото заради тях не могат да влязат в парка.
...
А не те ли е страх да тичаш там?

# 943
  • München, Deutschland
Не виждам смисъл от спорове на ниво кой иска или не иска да има барбекю в градината или кой иска подземен паркинг. За МЕН, подземният паркинг е важен за града като цяло, както и удобство за живущите. Зелените площи също се планират при строителството, също както и пейки, катерушки, люлки и т.н. И това е независимо от страната или града, за които става дума. Ако не е предвидена градинка, няма някой да тръгне ей-така да я прави. Ако не е предвидено да има улица, също строителят няма да я направи. За някои неща трябва място, проект и това трябва да е предвидено.

И това няма отражение към факта кой обича барбекю и миризми и кой - не. Аз лично много се кефя съседите като си опънат пържолите, защото миризмата ми е приятна, даже поглеждам кой пече и им се кефя как се хващат толкова често да разпъват грилове и канят гости, защото мен понякога ме домързява. А и ми дават идеи за меню понякога.
Ако някой НЕ харесва миризма на кебапчета и скара, то това е негово предпочитание. Ако НЕ желае да използва барбекю зони, катерушки, пейки или подземен гараж - да не ги използва - това е негово право. За мен е важно сградата да ги има.

И за това ставаше въпрос - има ли една панелка тези неща или не. Точка. Не кой обича барбекю.

# 944
Къде в парка има роми?

За мен е важно сградата да ги има.
Но в България не се изграждат такива, затова барбекюто не фактор при избора.

Последна редакция: вт, 20 мар 2018, 13:13 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт