Име за момиче с "А" (част втора :) )

• 7 988
  • 77
  •   1
Отговори
# 60
Stitch, Але е готино  Heart Eyes Андрея и аз го възприемам като мъжко. А Алма е дъщерята на шефката ми - харесва ми много, но предпочитам по-дълги имена аз. Иначе в една любима книга дъщерята се казваше Алба (но с моя късмет ако се спра на такова име, тя ще се окаже мое копие - мургава и чернокоса  Mr. Green ).

За Сашовците и Сашките - има някои на които определено им отива повече това умалително, отколкото масовото напоследък "Алекс". Но, лично за мен, това си зависи от конкретния човек.

Арда и на мен ми навява асоциации само с цигарите  Laughing

Естел, факт е, че сме си поставили твърде много ограничения в търсенето на "нашето" име, та според мен или ще е някое от 2-3 подходящи, които вече коментирахме, или в последния момент ще изскочи нещо съвсем различно, в което да се влюбим и да изберем. Ще ви информирам задължително, като настъпи момента  Crazy

# 61
Алба много ми харесва.
Иначе щом си харесвате Андреа,нека е то.Хубаво име е.

# 62
Много трудна задача. Мисля, че няма такова име - Да съдържа Р и Д и да започва с А. И да няма нищо общо с галеното Ади или Ани. И да не е "измислено", а съществуващо и то с българско звучене, за да пасва с фамилията. Просто няма такова име. Трябва някой от критериите да отпадне.
+1

Интересно ми е кое име ще избере авторката.

А на мен ми стана интересно как тази тема минава вече 5 страници .И дали авторката все още събира мнения или си чешим езиците .Нищо лично Майтап да става , но ние май по-се вълнуваме как ще се казва детенцето да е живо и здраво
Майката сама трябва да вземе решение . Всичко друго няма да и даде грам покой и мира цял жовот
Моите двамка са със такива красиви стари български имена на царе , но аз така има казвам на галено , че  Joy ако някой ме чуе ще се  newsm78

# 63
toni1976, през едно мнение над теб съм се включила последно  Wink

Така или иначе, докато не се появи човечката, окончателно решение няма как да има. А че ще го изберем сами с таткото е ясно. Но това не пречи да почерпя вдъхновение и идеи от форума, нали?

# 64
А има ли някое има освен Андреа , което обмисляте? Изброихме всичко с А.

# 65
toni1976, в този подфорум основно си чешем езиците. Simple Smile Ако някоя майка се възползва от идея - чудесно, ако не - здраве да е.

# 66
За мен Андрея/а е чисто мъжко име, все едно мъж с име Женчо.
Ако се абстрахираме от значението - звучно име.

# 67
Ариана. Арлина. Май имаше песен Арлина на "Нова генерация" . Ариана пък за езерото и бирата напомня  hahaha , въпреки че си спомням и един хубав филм - "Пръстенът" , в който главната героиня се казваше Ариана, германка.

# 68
За мен Андрея/а е чисто мъжко име, все едно мъж с име Женчо.
Ако се абстрахираме от значението - звучно име.

+1

На мен не ми звучи звучно. По-скоро има леко грубовато звучение, което го прави по-подходящо за мъжко име.

# 69
А има ли някое има освен Андреа , което обмисляте? Изброихме всичко с А.

Има, да, по-нагоре писах за имената, които ми допаднаха. Александрина определено е вариант, но трябва малко време да го помислим и "усетим"  Simple Smile

# 70
Ариана. Арлина. Май имаше песен Арлина на "Нова генерация" . Ариана пък за езерото и бирата напомня  hahaha , въпреки че си спомням и един хубав филм - "Пръстенът" , в който главната героиня се казваше Ариана, германка.
hahaha Арлина - Върлина. Ензим страхотни имена даваш на цигари и бира (добра комбинация).  smile3525

# 71
В духа на лиричните препратки да предложа една Аелита от руската фантастика. Толстой ли беше авторът?

# 72
Скрит текст:
Ариана. Арлина. Май имаше песен Арлина на "Нова генерация" . Ариана пък за езерото и бирата напомня  hahaha , въпреки че си спомням и един хубав филм - "Пръстенът" , в който главната героиня се казваше Ариана, германка.
hahaha Арлина - Върлина. Ензим страхотни имена даваш на цигари и бира (добра комбинация).  smile3525
Върлините са на почит в днешно време. Grinning
Комбинация не съм предлагала, но добре се получава - Арда-Ариана или Ариана-Арда.
Аелита много ми харесва.

Последна редакция: пн, 29 фев 2016, 12:44 от Ензим®

# 73
Арда - Ариана е добро.  Joy

# 74
Здравейте, момичета! Отчитам се по добра форумна традиция Simple Smile

На 1 април се появи малката ни човечка и след кратко обсъждане с таткото в коридора пред родилна зала  Laughing все пак решихме, че не искаме да е кръстена на никого. Та така, новото попълнение в семейството ни се казва Андреа.

Благодаря отново на всички, които се включиха с коментари и предложения (къде сериозни, къде не съвсем  Mr. Green )!

Общи условия

Активация на акаунт