Да преправим старите мебели с любов - тема 30

• 136 967
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Ще правим ремонт в къщи, и в момента разпродавам мебели. Но се чудя за един парапет от ковано желязо, дали изобщо мога да го предложав 0лх, в смисъл, че е много специфичен като размер, защото е правен според мястото. Затова се обръщам за съвет към Вас, които ходите и гледате такива неща и разбирате, на каква цена бих могла да го предложа.
Размери на едната част - височина 62 см, дължина 73 см като е лека дъга. (кликни за по-голям размер на картинката)

И другата част на този парапет е с дължина 130 и 130 дъговидни см като дължина на страните и височина 92 см

100 лв много ли е за този парапет, или малко Simple Smile? Или да се откажа и да си го държа някъде, ако тръгна да правя някой ден къщенце някъде да му търся място Simple Smile

# 646
  • В градината...
Вероятността този парапет да пасне в нечий дом е много малка - трябва да има абсолютно същото стълбище, като наклон, размери и дъга. Ние сами си правихме парапет от елементи  от т.нар. ковано желязо, заварявахме според наклона.
Иначе 100лв. не са много, парапетът да се направи би излязъл около 150-200лв., без труда.

# 647
Благодаря, perunika! Така си мислех и аз, че няма как да стане тази работа, дето си я мисля. Simple Smile
Аз нямах никаква прадстава какви са цените на такова нещо. Коментарът ти е някакъв ориентир, така че е много вероятно да го пусна към 60 лв, ако на някой му трябва евентуално за нещо си да допълни, да резне, на някоя вила да му хрумне нещо да го прави....Определено ме ориентира  Hug

# 648
  • В градината...
Според мен, пускай го за 100, пък каквото стане. Виж в сайтовете на фирми за ковано желязо колко струват елементите.
http://metalconsult.eu/index.php/frieze

# 649
Ооооо перфектна информация Simple Smile. Даже си запазих линка, защото не знаех за него, супер ценно Hug

# 650

Ох момичета! Големи сте вдъхновителки !!!! Дойде лятото и всички грабнахме оръдията на труда. Лабрекс, ако те сърбят ръчичките , идвай у нас да помагаш!!! Освен банята, имам да преправям една шевна машина и един дървен скрин от тинейджърските години на баба ми   Laughing  ... не знам кога ще ги подхвана, ама иначе съм си накупила всички материали и инструменти за целта!

Мерси Hug
Относно цокъла и первазите притеснителното е, че е баня и се мокри, освен това ако пак чистиш с разни препарати да не я повредят си мисля newsm78 Не може ли да се боядиса цокъла с боята за плочки? Може  да лепнеш лентички от книжно тиксо по 2-3 мм и да имитираш фуги като по този начин си направиш цокъл от плочки все едно. Надявам се да ме разбра, че както го обясних...
Аз лично мразя всичко излишно като лайсни, уплътнения в банята и тем подобни, защото колкото и да търкам все някога започват да плесенясват.
Камък не ти е вариант май, ние скоро слагахме врачански на прозорците и е по-дебел от 1 см, а и лепило се слага...

# 651
На мен ми предстои да подхвана това съкровище в началото на месеца като се прибера. Трудно му се движат обаче ролетните врати (не знам как точно се казват). Имате ли опит с такива? Няма механизъм, а само улеи издълбани в дървото newsm78 Ще карам ММ да го обърне с дъното нагоре да видим нещо дали ще измислим, да ги разширим примерно. Купих тъмно синя боя и златисти дръжки от Икеа и нямам търпение сега да се прибера и да го почна. Смятам да го измия, зашкуря, ще поръчам нови полици и после да го боядисам отвътре и отвън. Нагласила съм се да го сложа на балкона, лятото ще е ок предполагам ама зимата ще трябва май да го прибирам в гаража Thinking

# 652
  • София
На мен ми предстои да подхвана това съкровище в началото на месеца като се прибера. Трудно му се движат обаче ролетните врати (не знам как точно се казват). Имате ли опит с такива?
Точно с такива нямам опит, но една дървена разтегателна маса не искаше да се разтяга, пък после като я разтегнахме не искаше да се затваря и намазахме с масло за дърво плъзгачите. Малко гадно мирише, но свърши чудесна работа.  Peace

# 653
Много бях се навила да си потърся такава картонетка. Това ми желание обаче така и не се увенча с успех.
Почисти улеите може от това да не вървят.

# 654
  • густо майна Филибето
Натъркай улеите с парафин (свещ).

# 655
Ах, Драго, ах Heart Eyes

Tambour Doors се казват. Син ли мислиш да го правиш? Така не ти ли харесва:

# 656
Супер сте. Благодаря много за съветите bouquet
Балерина, тъмно син си го представях. Трябва да се китне и подлепи тук там, а и нещо не ме привлича естествения цвят на дървото от известно време... Май ми е поомръзнала такава обстновка. Напоследък все ме човърка да вкарам някакъв цвят в новия дом.

# 657
Ах, Драго, ах Heart Eyes
Tambour Doors се казват. Син ли мислиш да го правиш? Така не ти ли харесва:

Почти навсякъде ги имаше тези картонетки, единични или двойни. Побират доста и като се затворят всичко е прибрано.
Дали обаче от това дигане и смъкване няма да се олющи боята? ?Успех в начинанието и малко завист за находката.

# 658
vasq_5, и аз това си го мислех, че може би ще се ожули боята, но ще рискувам. Дано и парафина който мисля да матъркам в улиети след вашите препоръки помогне...

# 659
  • София
Парафинът не трябва ли да се нанесе след боята? Тя ще хване ли върху него?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт