Хитринки за всякакъв случай -тема 13

• 132 139
  • 767
  •   1
Отговори
# 135
  • На брега на реката
Моля, дайте съвет как да почистя оливерник /отвътре/. Бутилчиците са порцеланови и са с тясна извита гърловина и на всичкото отгоре около метакния чучур са с коркова тапа. Отвътре са замирисали на граниво, а и самата тапа също. Има ли начин да го спася, за да си го ползвам.
 bouquet

# 136
Моля, дайте съвет как да почистя оливерник /отвътре/. Бутилчиците са порцеланови и са с тясна извита гърловина и на всичкото отгоре около метакния чучур са с коркова тапа. Отвътре са замирисали на граниво, а и самата тапа също. Има ли начин да го спася, за да си го ползвам.
 bouquet
пак се сещам за добрия стар разтвор на сода каустик.  Embarassed

# 137
Сложи вътре малко ориз, препарат за съдове и оцет.При разклащане оризът почиства недостъпните места, а оцетът разтваря мазнините.Може да оставиш шишенцето пълно с оцет за известно време.За корковата тапа не зная.

# 138
  • На брега на реката
 bouquet
пак се сещам за добрия стар разтвор на сода каустик.  Embarassed

И аз се сетих за това, но ми се изкаше да го избегна. Sad

# 139
Сложи вътре малко ориз, препарат за съдове и оцет.При разклащане оризът почиства недостъпните места, а оцетът разтваря мазнините.Може да оставиш шишенцето пълно с оцет за известно време.За корковата тапа не зная.
+1 Peace
Ако ти е неприятна миризмата на оцет, изсипи 1 пакетче лимонтозу. Върши същата работа.

пп: Лично аз заменям оцета с лимонтозу, тъй като миризмата от оцет е доста трайна и ме дразни.
За почистване имам предвид.

# 140
  • На брега на реката
Благодаря ви момичета. Ще изпробвам вариантите!
 bouquet

# 141
# 142
Как да изчистя тенджера с наслоен котлен камък отвътре?

# 143
Как да изчистя тенджера с наслоен котлен камък отвътре?
Споменатия Перлис би свършил работа, може би. Но аз бих сложила половин пакетче сода за хляб, вода и бих сложила тенджерата на котлона за половин час.
Аз идвам с питанка, как да си изчистя реотаните на електрическата скара?
Като хитрина (която може и да е давана тук) - долната скара застилам с вестник и отгоре посипвам с пакет сол. Така при почистване на скарата, само вдигам вестника и скарата е чиста  Peace.

# 144

Като хитрина (която може и да е давана тук) - долната скара застилам с вестник и отгоре посипвам с пакет сол. Така при почистване на скарата, само вдигам вестника и скарата е чиста  Peace.
Това не го разбрах. Какво почистваш по този начин?  Embarassed

# 145
Долната скара, където капе мазнината от печенето. Едно такова като чекмедже, ама че описание  Blush.
П.п застилам с вестник и след това направо вдигам и изхвърлям. Мазнината се поема от солта и скарата остава чиста, не е пълна с мазнина, която да се чудя как да измия. Веднъж на 2 месеца сменям вестника.... Но ние доста често печем на нея.

# 146
Долната скара, където капе мазнината от печенето. Едно такова като чекмедже, ама че описание  Blush.
П.п застилам с вестник и след това направо вдигам и изхвърлям. Мазнината се поема от солта и скарата остава чиста, не е пълна с мазнина, която да се чудя как да измия. Веднъж на 2 месеца сменям вестника.... Но ние доста често печем на нея.
Загрях.  Laughing Аз пък пълня тавичката(така и викам) с малко вода. И после се чисти супер лесно.

И ММ мрънка да съм почистела цялостно скарата, а аз се чудя как да стане това, така че после да продължи да работи.  newsm78

# 147
Ами, помоли го той да я почисти Wink.

У нас, понеже печенето на скара или BBQ е от мъжките дейности, мъжът ми обвива цялата тавичка, където капе мазнината, с алуминиево фолио. След като се втвърди мазнината я изхвърля заедно с фолиото. Но така пък трябва ново фолио за всяко печене  Rolling Eyes. Но пък няма миене  Whistling. Хитрец Grinning.

# 148
Аз тавичката я мия лесно. Въпросът сега е корпусът на скарата с реотаните барабар.  Laughing

# 149
  • Стара Загора
Аз тавичката я мия лесно. Въпросът сега е корпусът на скарата с реотаните барабар.  Laughing

Мъжът ми ми философства, че скара не се мие.
На мен ми е удобно.  Mr. Green
Но винаги преди печене хубаво я почиства с телена четка. Не е като нова, но става. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт