Хитринки за всякакъв случай -тема 13

• 132 480
  • 767
  •   1
Отговори
# 450
  • Тра-ла-ла
Мерси за идеите Hug Обещавам да бъда бърза като нинджа - изскачам от едната врата на терасата, отивам до другата, пръскам мощно и газ на обратно. Grinning За всеки случай ще направя няколко поредни нощни пръскания. Осите са стандартни размери, около 2-3 само съм виждала, но си влизат и излизат под прага. С горелка няма как да ги махна, че ще си опърля бялата рамка на дограмата Laughing Котките не ги пускам нито на терасата, нито да ловят оси, че скоро търчахме по спешност до вета, след като единия ми мунчо реши, че ще лапа оса, влязла вкъщи и после 10 минути си въртеше езика и се криеше ooooh!

# 451
Как да премахна петно от смола от дърво/в случая череша/ от дънки, без поражения?
Без да се съобразя ги бях метнала на черешата на вилата и два дни стояха там. Сега имат едно лепнещо петно, което е от смолата по дървото. С нищо още не съм опитвала, та да не ги съсипя. Тъмни са.

# 452
  • в огледалото на живота
Как да премахна петно от смола от дърво/в случая череша/ от дънки, без поражения?
Без да се съобразя ги бях метнала на черешата на вилата и два дни стояха там. Сега имат едно лепнещо петно, което е от смолата по дървото. С нищо още не съм опитвала, та да не ги съсипя. Тъмни са.
С най-обикновен разредител за боя

Първо отстрани остатъчните  парченца по възможност колкото може,после натопи парче плат или памук обилно с течността и постави да поеме известно време върху дрехата.Натривай леко!
Процедурата се повтаря до пълното премахване на смолата.

# 453
Благодаря! Тъкмо ще си имаме после разредител в къщи, че скоро ще мацаме с бои.

# 454
  • Sofia, Bulgaria
Интересува ме препарат за пране, който чисти масло от дънки и други подобни за пералня.

Да допълня за магическите гъби са няколко марки:
на ДМ не стават, Финото изобщо незнам как решиха че са им магически. Истинските са на Сано - израелски. Последния път взех и някакви със зелена лентичка по-средата, които трябвало да издържат уж повече, не забелязвам такава разлика но чистят идеално.

Друго което пробвах от марката и съм очарована е Сано за кухня - черна бутилка с жълт пулверизатор - много агресивен, но по-добър от Мелио!

# 455
  • до най-прекрасния мъж
Интересува ме препарат за пране, който чисти масло от дънки и други подобни за пералня.

Ползвам Спот на Перилис. Мокря петното и капвам от препарата, леко разтърквам и мушкам в пералнята. По принцип Спот не става за пералня, но така или иначе, количеството е минимално върху тъканта и нямам проблеми. От препарата директно в пералнята не изливам.
Машинно масло излиза без проблеми.
Със Спот и четка пера ръчно и маратонките на ММ, когато е решил да ремонтира колата и ги изцапа целите в масло. Всичко пада бързо и лесно.

# 456
Аз спот на перилис ползвах преди година, доста и бях очарована как изчезват петната с него...но последните 2 пъти, като взимам нищо не се изпира. Последно си накапах бял потник с горещ шоколад, 3 пъти слагах спот, търках, 2 пъти прах в пералнята на 60градуса и единствено избледня, но още има петна.... Яд ме е, че един път ще дам 50лв за потник и на 2-рото обличане го изцапах... и незнам с какво да го третирам, за да го махна.

# 457
  • оттам, откъдето започва България
За сладоледа бяха писали във форума за перилни препарати, че много трудно се махат петна.
Относно мазни петна, аз бих третирала с обезмаслител, веро и едва тогава в пералнята.

# 458
  • Sofia, Bulgaria
 Този препарат взех днес:
http://www.tesco.com/groceries/product/details/?id=252699380
но не видях някаква файда...

Май ще побвам меглио на петното и в пералнята.

# 459
  • Бургас
В тази ли тема или в друга съм чела за малки черни мравки  newsm78 нападнаха ме на едната тераса, а сме на 3 етаж. Пръсках със сол, не стана, после с белина, пак не стана - извират от дупката на водосточната тръба. Сега търся къде четох, че някой много добре се беше справил.

# 460
В тази ли тема или в друга съм чела за малки черни мравки  newsm78 нападнаха ме на едната тераса, а сме на 3 етаж. Пръсках със сол, не стана, после с белина, пак не стана - извират от дупката на водосточната тръба. Сега търся къде четох, че някой много добре се беше справил.

Ето тук съм писала за гела, който ги прогони от вкъщи. Второ лято ги няма, надявам се да не се появяват. Simple Smile

# 461
  • Бургас
 bouquet bouquet bouquet още утре отивам до аптеката

# 462
Това е много ефективно и не съдържа отрови. На някаква минарална база е. Прах, който залепва по хитиновата обвивка на насекомите и те умират.
Скъпо е, но го имам от 5-6 години и винаги помага против всякакви пълзящи гадини.
Може да има аналог в БГ.

# 463

Да допълня за магическите гъби са няколко марки:
на ДМ не стават, Финото изобщо незнам как решиха че са им магически. Истинските са на Сано - израелски. Последния път взех и някакви със зелена лентичка по-средата, които трябвало да издържат уж повече, не забелязвам такава разлика но чистят идеално.

Друго което пробвах от марката и съм очарована е Сано за кухня - черна бутилка с жълт пулверизатор - много агресивен, но по-добър от Мелио!

От къде купуваш израелските магически гъбки Сано?

# 464
  • Sofia, Bulgaria
От един магазин за препарати на Ботев, между Т.Александров и Пиротска, но мисля че във всеки такъв магазин ги има

Общи условия

Активация на акаунт