Хитринки за всякакъв случай -тема 13

• 132 207
  • 767
  •   1
Отговори
# 690
Аз купих препарат за петна под формата на химикалка, който изкара фон дьо тен-а и едно петно от кафе, което беше от преди 5-6 месеца на един отново бял потник. Него го използвах като тест, преди любимия клин Simple Smile Всичко излезна!
Супер доволна съм!
Малко повечко информация?

# 691
  • София
Аз купих препарат за петна под формата на химикалка, който изкара фон дьо тен-а и едно петно от кафе, което беше от преди 5-6 месеца на един отново бял потник. Него го използвах като тест, преди любимия клин Simple Smile Всичко излезна!
Супер доволна съм!
Малко повечко информация?

Вкъщи е, като се прибера ще го снимам и покажа.

# 692
  • София
Някой ако знае, моля да ми помогне Praynig
Как се чисти и изобщо може ли да се изчисти петно от грозде?
Малкият вече съсипва втора дрешка с грозде. Като се покапе стои все едно е вода, но след като го изпера и изсъхне виждам кафяво-жълто петно.
Идеи?

Аз лично подобни петна махам с изпиране в пералнята с препарат - предпочитам гел /персил, ариел, тайд/. Има и препарати за петна на ариел и dr. beckmann Само че ти вече си прала дрехата и петното е запечатано, не нзам дали ще се оправи. Меглиото не видам какво точно ще сърши на петно от грозде, все пак това е обезмаслител, а гроздето мазнина няма. Не че ще навреди, ако се напръска, ама не виждам и с какво ще помогне.

# 693
  • оттам, откъдето започва България
Благодаря за споделеното. Ценно е за мен, че понякога си цапам дрехи при боядисване.

# 694
Помогнете, в чудо се видях. Имам за работа 4-5 бели ризи, обаче под мишниците от пот и дезодорант стават жълти петна. То с вениш киснах, то с белина, даже и лимонтозу ги киснах, е, не става. Стоят си тия жълти петна, то да хвърля една добре, ама и петте. Кажете ми с какво да ги махна?
Ако са от сух дезодорант против изпотяване, белината ги прави по-жълти.
По-назад в темата имаше доста писано за тези петна. Мисля, че успяваха да се справят с тях с най-обикновен кислол, нанесен с четка за зъби и после обилно изплакване и изпиране.
Дано се включи някой от изпробвалите.

# 695
Жълти петна от бели тениски съм махала така- оставям тениската напръскана с Мелио да поседи така петното,дори нощ съм я оставяла... После в пералнята и досега винаги са ми ставали чисто бели , просто следите изчезват. Peace

# 696
Жълти петна от бели тениски съм махала така- оставям тениската напръскана с Мелио да поседи така петното,дори нощ съм я оставяла... После в пералнята и досега винаги са ми ставали чисто бели , просто следите изчезват. Peace
Някой може ли да сподели за тъмни дрехи?

# 697
За почистване на бели кецове;маратонки-много лесен начин- с кислородна вода+гъбичка  Wink

# 698
Може би не е това правилното място, но нека ви споделя за една хитринка, която ме доведе до нуждата от друга хитринка Grinning

Малко преди да замина за лятото (работата го изискваше) забелязах, че в дома ни има хлебарки. Напръсках, но продължаваха да се забелязват. Тогава майка ми ми сподели "хитринката" да сложа пластелин на каналите, за да не пълзят докато ме няма. Идеята хлебарките да си правят парти в мое отсъствие наистина ме ужаси, затова послушах съвета й. Може би хитринката е била добра, но след това роднини помолиха да нощуват в апартамента ни, докато ни няма и сега след като се върнах забелязах, че пластелин си имаше на канала както го бях оставила, но след като го махнах канала се оказа запушен. Проблема е, че нито тубофло помага, нито опитите ни с  милия да извадим всичкия пластелин от канала.

Сега имам нужда от хитринка за оправяне на положението. Снощи изсипах сода каустик, но виждам, че още има задържана вода... Направо ме е страх да вляза да се изкъпя, защото се боя, че се изчерпах откъм идеи какво да направя и предвкусвам, че хитринката с пластелина може да ми излезе солена  Tired Tired Tired

Имате ли някаква представа дали ако сложа още малко сода каустик ще помогне или да не пробвам повторно?

# 699
не съм имала такъв проблем, но пробвай с обезмаслител и после вряла вода. Пластелина е направен от глина и мазнина/восък да я пази от засъхване. Мисля,че  ти трябва разтворител на мазнини Simple Smile

# 700
не съм имала такъв проблем, но пробвай с обезмаслител и после вряла вода. Пластелина е направен от глина и мазнина/восък да я пази от засъхване. Мисля,че  ти трябва разтворител на мазнини Simple Smile

Благодаря ти за адекватния съвет. Има логика. Само не знам този разтворител на мазнини пак ли е за канали специално или? Къде да търся такова нещо и някой ако може да препоръча някаква марка.

# 701

Благодаря ти за адекватния съвет. Има логика. Само не знам този разтворител на мазнини пак ли е за канали специално или? Къде да търся такова нещо и някой ако може да препоръча някаква марка.
извинявай, не уточних
може да ползваш обезмаслител- от тези за почистване на грил например и след като го сипеш да подейства за 15-тина минути, залей с вряла вода. В домашни условия за обезмасляване можеш да ползваш и оцет- най-добре горещ, щом е за канала. Не ползвай основи от типа на сода каустик, защото осапуняват мазнините. Дано помогне Simple Smile

# 702

извинявай, не уточних
може да ползваш обезмаслител- от тези за почистване на грил например и след като го сипеш да подейства за 15-тина минути, залей с вряла вода. В домашни условия за обезмасляване можеш да ползваш и оцет- най-добре горещ, щом е за канала. Не ползвай основи от типа на сода каустик, защото осапуняват мазнините. Дано помогне Simple Smile

Хаха! Сега разбрах, благодаря! Между другото направих го и мисля, че помогна, защото сега излизам от банята и не се е пълнила повече и не е задържала вода. Използвах оцет, защото не съм сигурна че мицеларната вода щеше да помогне много  Grinning

# 703
  • София

Следващия път можеш да сложиш от тънкото домакинско стреч филио под решетката на суфона. Аз така пазя от лоши миризми от каналите на вилата докато ни няма, прилепва много плътно!

Иначе пробвай да отпушиш с гел за отпушване на канали - от рода на Мистър Мускуло

# 704
Моля за съвет как да махна лепенките/тиксо от алуминиева дограма, което е изгоряло от слънцето. Няма махане, хем залепнало, хем се къса!

Общи условия

Активация на акаунт