Хитринки за всякакъв случай -тема 13

• 133 253
  • 767
  •   2
Отговори
# 75
Майната й на пералнята, ма имаме куп алергии, само като представя това да остане по дрехите и да ми се маже по кожата...от години не ползвам омекотител, а откакто прочетох за проблемите с течните препарати- дори не ги и поглеждам и тях  Stop
 Mirella_, много се радвам че се е получило, препаратите за съдомиялна са доста силнички

# 76
  • в сърцата на децата <3
Благодаря, ще пробвам и двата варианта  Peace Иначе до скоро си перях с прах, но проблема се появи първо при омекотителя и то само на програма с допълнително изплакване. Дано се оправи, защото не съм сигурна дали е гаранционен такъв тип ремонт...

# 77
  • Русе
Благодаря, ще пробвам и двата варианта  Peace Иначе до скоро си перях с прах, но проблема се появи първо при омекотителя и то само на програма с допълнително изплакване. Дано се оправи, защото не съм сигурна дали е гаранционен такъв тип ремонт...

Не е гаранционен. Задължително пробвай няколко профилактики и ако можеш намали малко омекотителя, както и течните или поне редувай от време на време с прахове. Ако ползваш доста омекотител и течни - по-честа профилактика  и ще се оправи.

# 78
  • София
Точно проблемът е в течните препарати и омекотителите и отлаганията, които оставят не само по видимите части, а и вътре по тръбите из пералнята, които ние не ги виждаме. Пуснете си профилактика с препарат за почистване на пералнята, за да може поне малко да се почистят, ако трябва и два пъти и след това поне 2-3 пъти в годината правета такава. Може и от време на време с ПРАХ за пране на високи градуси. Иначе де факто проблемът не е оправен, а заобиколен като слагате вътре в барабана. Затлачванията остават и след време и прането почва да мирише на гадно.
Къде е логигата  дупките, от които влиза водата, да се затлачват от течните препарати и от капсули, като те /препаратите/ са след тях, където да са сложени /в барана или в чекмеджето/?  Как се затлачва нещо, което е къде къде преди барабана, в който се слагат течните препарати и капсулите? И какво общо имат те с остатъчна вода в чекмеджето, която се задържа там от съвсем друго? Не го приемай лично, просто ми е интересно къде е логиката течните да запушват дупки, през които не минават нито разтворени, нито неразтворени.

# 79
  • На брега на реката
Не би могло да има връзка, ако се слагат в барабана. По скоро от омекотител, ако се ползва такъв,  неправилна нивелация на машината и водата не може да се оттече или дефектно чекмедже.
Това е за което се сещам.

# 80
Как се нивелира перална?

# 81
  • София
Как се нивелира перална?
С настройка на краката и нивелир. 2 или всички 4 би следвало да имат възможност за регулация.

# 82
  • оттам, откъдето започва България
Мисля че и друг път съм го писала, но не се сещам дали е в тази тема. На моя колежка като й се скапва пералнята, се оказва, че е от праховете. Майстора й казал да ползва само течни и от повече от 10 години пере с течни прахове. Досега миризми няма. Аз също ползвам течни, но само за цветното пране. Бялото е малко, веднъж на седмица, и за него ползвам прах. Досега нямам миризми и съм сигурна, че причина за омирисването не е течния препарат.

# 83
  • Sofia
Майстора й казал да ползва само течни и от повече от 10 години пере с течни прахове. Досега миризми няма. Аз също ползвам течни, но само за цветното пране. Бялото е малко, веднъж на седмица, и за него ползвам прах. Досега нямам миризми и съм сигурна, че причина за омирисването не е течния препарат.
Аз знам точно обратното-само с прах да се пере,иначе се получават някакви налепи по гумените уплътнения и прането замирисва на мухъл.

# 84
Затова редувайте праховете и правете профилактика на паралнята, поне 2 пъти годишно

Последна редакция: пт, 26 фев 2016, 09:05 от Г-жа Рамацоти

# 85
Майстора й казал да ползва само течни и от повече от 10 години пере с течни прахове. Досега миризми няма. Аз също ползвам течни, но само за цветното пране. Бялото е малко, веднъж на седмица, и за него ползвам прах. Досега нямам миризми и съм сигурна, че причина за омирисването не е течния препарат.
Аз знам точно обратното-само с прах да се пере,иначе се получават някакви налепи по гумените уплътнения и прането замирисва на мухъл.
И аз така знам и редувам течен с обикновен.

# 86
Аз също ги редувам, но при нея е станало някакво спичане от праха.

# 87
  • София
Скрит текст:
Пълни глупости! Не знам кой още се връзва на тези приказки. Качествените течни препарати се разтварят достатъчно добре и на 30-40 градуса, някой започват да се разтварят на 15гр. още, пък и не всичко се пере на токова, все има дрехи и спално бельо, които се перат на 60гр. Общо взето важното е препаратът да е качествен, защото има и прахообразни, които не се разтварят и остават по дрехи, чекмеджето, уплътненята и т.н.

# 88
  • Русе
По-скоро проблемът за мен са омекотителите, течните малко по-малко. Но от омекотилите оставят едни такива лигави следи.

# 89
И според мен е така.  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт